Hoe verstuur je cryptomunten naar je Litebit wallet? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Hoe verstuur je cryptomunten naar je Litebit wallet?

Litebit iDEAL

Buiten het kopen van cryptomunten via Litebit en deze in je wallet te plaatsen is het ook mogelijk vanuit een andere wallet cryptomunten naar je Litebit wallet te versturen. Je moet dan natuurlijk wel zelf de beschikking hebben over een andere wallet, of je gebruikt de wallet van iemand anders. De Litebit wallet is eigenlijk niet één wallet, maar voor iedere cryptomunt een aparte wallet. Dit komt omdat ieder munt een andere structuur heeft en een dus een eigen wallet nodig  heeft. Litebit heeft niet voor alle cryptomunten een wallet. Voor welke cryptomunten Litebit wel een wallet beschikbaar heeft zie je in de lijst met munten bij ‘Mijn wallet’. Soms is een wallet voor een cryptomunt ‘in onderhoud’ dan kan deze wallet tijdelijk niet gebruikt worden voor aankopen, verkopen, stortingen en opnames. Dit wordt dan duidelijk aangegeven in lijst met wallets

Maak direct een gratis account aan bij Litebit*

Het versturen naar een Litebit wallet

In het voorbeeld gebruiken wij een wallet app die beschikbaar is voor Android. De app die we gebruiken heet Coinomi.

Let op: Zoals hierboven beschreven kent iedere cryptomunt zijn eigen structuur en is het heel belangrijk dat je de juiste wallets gebruikt voor de cryptomunt die je verstuurd. Soms vindt er een controle plaats en krijg je een waarschuwing, vertrouw er niet op dat dit altijd zo is.

Het versturen:


  • Ga naar ‘Mijn wallet’ op Litebit.
  • Selecteer de cryptomunt die je wilt gaan ontvangen en kies aan de rechterkant voor ‘Storten’. Er opent een pop-up venster met het ontvangstadres en bij sommige munten een QR code.
  • Kopieer het ontvangstadres.
  • Ga naar de Coinomi wallet en selecteer de cryptomunt die je wilt versturen.
  • Kies voor ‘Send’.
  • Plak het ontvangstadres in het Payto veld. Scannen van de QR code kan ook.
  • Geef aan hoeveel munten je wilt versturen of kies voor ‘Use all funds’ om alles te versturen.
  • Klik op ‘Send’ en na het invoeren van je Coinomi password wordt de transactie in gang gezet. De snelheid van de transfer verschilt per munt.
  • Ga naar ‘Mijn wallet’ op Litebit, bovenaan de pagina zie je openstaande stortingen.
  • Wanneer de transactie klaar is kan je bij de betreffende cryptomunt aan de rechterkant kiezen voor ‘Transacties’ en daar zie je de verwerkte transactie.

Opmerking: Bij het versturen van cryptomunten wordt altijd een kleine ‘fee’ ingehouden, hiermee betaal je de kosten van de transactie (transactiekosten).