Hoe oud moet je zijn om Bitcoins te kunnen kopen? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Hoe oud moet je zijn om Bitcoins te kunnen kopen?

bitcoin gouden munt

Bitcoins en het aanschaffen daarvan zijn in 2022 niet meer weg te denken. De cryptomarkt is iedere dag in beweging en een eventuele dip is voor veel mensen een moment om juist in te stappen. Wij vroegen ons af: hoe oud moet je zijn om Bitcoins te kunnen kopen? We zochten het voor je uit.

Minimumleeftijd

De minimumleeftijd voor het kopen van Bitcoins is er eigenlijk niet. Ze kunnen gekocht worden via vrienden, familie of een Bitcoin ATM. Koop je bij een crypto exchange, dan is het iets gecompliceerder. Bij veel exchanges is de minimumleeftijd voor het kopen van crypto 18 jaar.

Waarom is er een minimumleeftijd

De minimumleeftijd voor het kopen van Bitcoins en andere cryptovaluta is in het leven geroepen om te voorkomen dat minderjarigen illegale diensten of goederen zouden kopen. Het is eigenlijk te vergelijken met de wet voor alcohol- en tabak verkoop: ook die staat in Nederland op 18 jaar. Dat je hier al op je 18e kunt investeren in cryptovaluta, is voor sommige landen een complete schok: er zijn zelfs landen waar het bezitten van Bitcoins strafbaar is. Er is een Bitcoin-verbod in onder andere Egypte, China, Marokko, Qatar en Irak.

Waar kun je Bitcoins kopen als je 18+ bent?

Het aanschaffen van Bitcoin of andere cryptovaluta kan via een betrouwbare exchange. Een betrouwbaar handelsplatform is Binance. Ook handel je veilig bij Bitvavo, een Nederlandse exchange. Klik hier voor een overzicht van betrouwbare exchanges.