Hoe koop je crypto met de Bitvavo app? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Hoe koop je crypto met de Bitvavo app?

Bitvavo app Crypto kopen

Bitvavo heeft recent een eigen applicatie uitgebracht. Met deze applicatie kun je jouw crypto portfolio beheren en bekijken. Ook kun je direct in de app live crypto kopen. Wil je bijvoorbeeld even snel Bitcoin kopen of Chainlink kopen? Dan kan dat met enkele handelingen in de app binnen een paar seconden. Handig als je er even snel bij wilt zijn. Eerder heb ik al geschreven over het installeren van de app en over een account aanmaken en aanmelden op de Bitvavo app. Nu bekijk ik stap voor stap hoe je zelf crypto kan kopen op de Bitvavo app. Als je dit stappenplan volgt, weet je zeker dat er niets fout gaat. Heb je nog geen account bij Bitvavo? Dan kun je deze direct hier aanmaken. Doe je dat via mijn link, handel je ook nog eens de eerste 1000euro zonder handelskosten!

Crypto kopen op de Bitvavo app: geld storten

Voor het voorbeeld ga ik voor €25,50 aan Chainlink kopen op de Bitvavo app. Ik heb dit toevallig nog in euro staan op mijn Bitvavo account. Heb je dit niet, dan kun je in de app snel en simpel geld storten. Dit kan je op de volgende manier doen:

 1. Maak een account aan bij Bitvavo.
 2. Download de app en log in met de gegevens uit stap 1
 3. Druk in het dashboard op “euro”
 4. Klik op de blauwe button met “Storten”
 5. Kies een betaalmethode, bijvoorbeeld iDeal, SEPA transfer, Bancontact, MyBank, EPS, Sofort, Giropay. De eerste drie betaalopties zijn gratis.
 6. Ik kies vrijwel altijd voor iDeal. Klik hierop en kies daarna je bank uit. Vul in hoeveel geld je wilt storten en bevestig dit.
 7. Handel de transactie af met online bankieren.
 8. Het geld staat direct in je account en je kan meteen beginnen.

Chainlink kopen in de app: een voorbeeld

Dit voorbeeld heb ik uitgevoerd op een Samsung Galaxy S9. Ik heb voor €25,50 aan Chainlink gekocht binnen de Bitvavo app. Chainlink is een gedecentraliseerd orakelnetwerk dat bestaat uit kopers en leveranciers van gegevens. Kopers vragen om gegevens en providers retourneren gegevens op een veilige manier. Chainlink gebruikt een Oracle-reputatiesysteem om de verstrekte gegevens te verzamelen en te wegen. Als alles goed gaat, worden providers betaald en is iedereen tevreden. Ik heb al eerder aangegeven in de Chainlink review dat ik fan ben van deze crypto.

Crypto kopen Bitvavo app

Ik besluit om nog wat bij te kopen. Dat doe ik op de onderstaande manier. Ik ga er vanuit dat je de app hebt gedownload en een account hebt aangemaakt.

 1. Log in op de Bitvavo app met je pincode (5 cijfers, deze heb je zelf aangemaakt)
 2. Navigeer naar je dasboard naar de crypto die je wilt kopen. In mijn geval is dat Chainlink.
 3. Het gaat niet zo goed vandaag met de koers, maar ik geloof er toch in. Ik klik op de button met “Kopen” onderaan het scherm.
 4. Ik vul in dat ik €25,50 wil kopen en bevestig dit.
 5. In het laatste bevestigingsscherm (zie afbeelding) schuif ik het balkje naar rechts om dit te bevestigen (Het blauwe knopje vasthouden en naar rechts swipen/schuiven).
 6. Er staat nu €25,50 aan LINK in mijn account. Dit werkt voor alle crypto hetzelfde.

Succes! Mocht je er niet uitkomen, kun je altijd contact opnemen met de Bitvavo helpdesk.