Hoe bescherm je jouw Bitvavo account en crypto portfolio? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Hoe bescherm je jouw Bitvavo account en crypto portfolio?

Bitvavo nieuwe website design

Wie investeert in cryptocurrency, moet niet alleen maar crypto kopen en verwachten dat het daarna wel goed zit. Je moet echt goed nadenken over het beveiligen van je portfolio en echt zorgen dat je deze beveiliging goed op orde hebt. Onze favoriete aanbieder* Bitvavo neemt hier zelf al veel maatregelen in. Sinds kort hebben ze nog een aantal extra beveiligingsstappen toegevoegd, om er zo zeker van te zijn dat alle gebruikers hun beveiliging op orde hebben. Hieronder bekijk ik deze stappen kort. Wil je direct aan de slag bij Bitvavo, dan kun je dat via deze link doen. Je handelt dan de eerste 1000 euro gratis, zonder handelskosten. Mooie deal toch?

Welke beschermingsmaatregelen neemt Bitvavo?

Het is een tijd lang stil geweest op de blog van Bitvavo, maar recent kwamen ze met dit bericht. Hier staan alle maatregelen in. In het kort:

  • Bitvavo is altijd op de achtergrond bezig om het platform te verbeteren. Ze hebben een speciaal fraudesysteem, waarmee alle transacties die als frauduleus worden beschouwd aangemerkt worden. Deze transacties moeten dan handmatig worden gecontroleerd.
  • Net zoals Jort Kelder en Alexander Klöpping heeft ook Bitvavo te maken met kwaadaardige advertenties binnen het advertentienetwerk van o.a. Google. Bitvavo controleert actief of er geen valse Bitvavo advertenties in omloop zijn van mensen die kwaad willen met je Bitvavo-account.
  • Bitvavo heeft nauw contact met het Nederlandse onderzoeksteam voor virtuele valuta om de verwijdering van kwaadaardige Google-advertenties te versnellen en ervoor te zorgen dat de hackers kunnen worden onderzocht.

Bitvavo dwingt je nooit om een browser plug-in te downloaden. Alle plugins die in omloop zijn of komen zijn dan ook harstikke nep.

Maatregelen die je zelf kan nemen

Ook komt Bitvavo in de blog met een aantal maatregelen die je zelf kan nemen. Een aantal maatregelen vallen wellicht onder een open deur intrappen, maar het kan zeker geen kwaad om deze nog eens te vermelden:

  1. Gebruik een uniek en moeilijk wachtwoord. Ik gebruik persoonlijk altijd de wachtwoordgenerator van lastpass, die je hier kan vinden.
  2. Je kan op Bitvavo een antiphising-code invullen. In elke mail die je van het bedrijf ontvangt zullen zij deze code vermelden. Zo weet je dat je een officieel mailtje ontvangt van het bedrijf zelf en geen spam of scam. Medewerkers zullen nooit naar deze code vragen.
  3. Tweefactorauthenticatie inschakelen. Jouw Bitvavo portfolio kan je – net als veel andere crypto-bedrijven – beveiligen met two factor authentication (2FA), ook wel tweestapsverificatie genoemd. Hier lees je een uitgebreide uitleg over hoe je dit instelt op je Bitvavo account.
  4. Gebruik een hardware wallet.

Crypto kopen en geen handelskosten betalen

Hieronder kun je direct aan de slag bij Bitvavo. Mijn vader investeert hier ook zijn geld in crypto. De handelskosten die in de widget worden vermeldt, zijn niet voor nieuwe gebruikers. Ben je nieuw bij Bitvavo? Dan betaal je over de eerste 1000 euro geen handelskosten. Probeer het zelf eens:

*Wij worden niet gesponsorde door Bitvavo (helaas 😉). Het is volgens ons écht oprecht de beste Nederlandse cryptoprovider van dit moment.