Het laatste cryptonieuws: 10 tot en met 17 oktober 2022
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Het laatste cryptonieuws: 10 tot en met 17 oktober 2022

Crypto nieuws BCAC

De financiële markt is flink opgeschud en in de cryptowereld lijkt het nog steeds niet helemaal de goede kant op te gaan. Tegelijkertijd is dit voor heel veel mensen een punt om in te stappen. Toch is er genoeg nieuws gaande in de cryptowereld. We zetten het laatste cryptonieuws van de afgelopen week voor jou op een rijtje!

Binance hack

We starten deze nieuwsrubriek met de Binance hack. Het grootste handelsplatform ter wereld werd afgelopen week getroffen door een hack. De BNB-blockchain werd daarom tijdelijk stopgezet. Er werd voor – naar schatting – 565 miljoen dollar gestolen, echter werd het grootste deel van het geld nadien geblokkeerd. De blockchain werd vrij snel na de hack weer hervat.

De onduidelijke toekomst van crypto.com

Als je een liefhebber van autosport bent, en dan met name de formule 1, zag je in het vorige en huidige seizoen de exchange Crypto.com heel vaak voorbijkomen. Crypto.com is namelijk hoofdsponsor van de Formule 1. We zien de exchange niet alleen terug in de racewereld, ook in het voetbal is Crypto.com een grote speler.

Toch is de toekomst van de exchange onzeker. Het bedrijf heeft in de afgelopen periode al meer dan 2000 werknemers moeten laten gaan, wat neerkomt op zo’n 30 – 40% van het personeel. Dat is veel, erg veel. Crypto.com heeft al deals met onder andere Angel City F.C., Twitch Rivals en de UEFA Champions League moeten ontbinden. De kans is groot dat – als de markt niet aantrekt binnen aanzienlijke tijd – de exchange het veld moet ruimen.

Franse bankgigant krijgt vergunning voor aanbieden crypto diensten

Dat er nog dagelijks ontwikkelingen zijn in de financiële- en cryptowereld, is een feit. Zo ook in Frankrijk. De bankgigant Société Générale heeft van de Franse autoriteiten groen licht gekregen om crypto aan te bieden aan hun klanten. De bank kan vanaf heden via zijn dochterbedrijf Forge crypto voor klanten bewaren en hen een handelsplatform aanbieden. Société Générale is de op twee na grootste bank van Frankrijk.

Frankrijk wordt gezien als een aantrekkelijke locatie voor crypto-bedrijven om te vestigen. Ook Binance ziet Frankrijk wel zitten. Binance investeerde in april dit jaar nog 100 miljoen euro in het land, met als reden dat Frankrijk uniek gepositioneerd is om de leider van deze industrie te worden in Europa. We gaan dus nog veel van het land terugzien in de cryptowereld.