Hackers maken slaven van computers - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Hackers maken slaven van computers

hackers maken slaven van computers

Weer een bizar verhaal uit de wereld van hackers. Dit keer over Ryan Montgomery. Hij bestempelt zich als een ‘ethische hacker’. Montgomery heeft pedofielen online opgezocht en ontmaskerd. Daarnaast heeft hij ‘ingebroken’ op meer dan tienduizenden computers en liet hij deze machines voor hem crypto minen.

Hacker had volledige controle

De hacker zegt dat hij over de ingedrongen computers de volledige controle had. Montgomery liet Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) via de computers voor zich minen. “In die tijd was het alleen Bitcoin en Litecoin. Ik had nogal wat geïnfecteerde computers die altijd aan het minen waren. Het ding dat ik deed was, wat je ‘leuk’ zou kunnen noemen, was dat wanneer de computer inactief was, het 100% van de processor en de grafische kaart zou gebruiken om de munten te minen. En als de computer in gebruik was, gebruikte hij maar 20% zodat ze geen vreselijke ervaring hebben met hun computer die de hele tijd vastloopt.”

Slachtoffers hadden geen idee dat hun computer was overgenomen door een hacker en dat hij ook nog crypto voor zich liet minen. Montgomery zei nog wel dat hij de slachtoffers niet in de weg wou zitten.

Hacker verdient een behoorlijk zakcentje

De tienduizenden computers die de hacker had overgenomen waren verbonden aan een mining pool. Je kunt wel stellen dat de hacker er aardig wat centen aan heeft overgehouden. Na een behoorlijke tijd was Montgomery er klaar mee. Hij vond dat hij niet meer ethisch verantwoord bezig was. Waar de hacker zich nu mee bezig houdt is niet bekend.