Gulden kopen (NLG): iDEAL, Nocks, Changelly of exchange - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Gulden kopen (NLG): iDEAL, Nocks, Changelly of exchange

Gulden kopen iDEAL litebit nocks

Gulden is een cryptocurrency van Nederlandse bodem. De munt wordt afgekort als NLG (Nederlandse Gulden) en kan worden gekocht op meerdere manieren. De makkelijkste optie is wellicht direct Gulden kopen met iDEAL bij Litebit (gratis account) en Nocks. Daarnaast is het ook mogelijk om via Changelly een cryptovaluta om te ruilen naar NLG. Ook kun je het aanschaffen op een exchange. In deze blog leggen we alle Gulden kopen opties uit en geven we je een overzicht van de beste NLG wallets.


Een wallet voor Gulden

Bij veel andere cryptocurrency is het vinden van een geschikte wallet soms lastig. Bij NLG is dit niet zo. Je hebt de keuze uit heel veel soorten digitale portemonnees, waaronder een mobiele app voor Android én iOS. Ook zijn er dekstop wallets, paper wallets en online wallets beschikbaar. Voor beginners die niet hele hoge bedragen in NLG willen bewaren raden wij de Gulden app (iOS/Android) of de gratis Litebit wallet aan. Voor een actueel overzicht kun je kijken op de officiële website van Gulden via deze link. De beschikbare wallets zijn er voor:

 • Windows
 • Linux
 • Mac OS
 • iOS app
 • Android app
 • Paper wallet
 • Web wallet via Litebit

Gulden kopen iDEAL bij Litebit

Deze cryptomunt kan direct worden gekocht met iDEAL vanaf de eigen bankrekening. Dit is een hele makkelijk optie voor beginners. Je maakt een gratis account aan bij Litebit en kan direct beginnen met kopen. Als je er even niet uitkomt, raadpleeg dan ons Litebit stappenplan voor beginners. In het kort volg je de volgende stappen voor NLG kopen met iDEAL:

 • Zorg dat je zelf een wallet hebt aangemaakt of gebruik de gratis litebit wallet.
 • Maak een gratis account aan bij Litebit via deze link
 • Kies bovenin de optie NLG
 • Vul in hoeveel je Gulden je wilt kopen. Dit kan in EUR of NLG ingevuld worden.
 • Vul je ontvangstadres in of kies voor Litebit wallet gebruiken
 • Betaal met iDEAL
 • Wacht af tot de crypto in jouw wallet verschijnt

Via Nocks

Uniek bij Gulden is dat het wordt ondersteunt door Nocks. Bij dit bedrijf kun je ook vanaf een IBAN rekening direct NLG kopen. Deze kun je dan bijvoorbeeld direct versturen naar een wallet die je uit de bovenstaande rij hebt uitgekozen. Je kunt de website van Nocks vinden via deze link.

Met Changelly NLG omruilen

De wisseldienst Changelly accepteert ook het omruilen van NLG naar 50+ andere cryptovaluta, én andersom. Je kan dus erg makkelijk bijvoorbeeld Bitcoin, Litecoin, OmiseGo, Dogecoin e.d. omruilen naar NLG toe. Deze wisseldienst hanteert een lage wisselkoers. Ben je hier in geïnteresseerd? Bekijk dan ons Changelly stappenplan eens. Wil je meteen gaan ruilen, omdat je al een andere cryptocurrency bezit? Ga dan naar de pagina Cryptocurrency omwisselen of direct naar de website van Changelly via deze link.

Gulden kopen Changelly

NLG op een exchange

Er zijn nog niet erg veel exchanges (handelswebsites) die NLG aanbieden. Een actueel overzicht kun je vinden via deze link. Wil je het liefst Gulden kopen op een exchange, dan moet je eerst Bitcoin kopen en versturen naar de exchange. Daarna ga je handelen tussen bijvoorbeeld BTC/NLG. Wil je BTC kopen, bekijk dan de prijzen eens bij de onderstaande aanbieders:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.