Goede start 2023 voor altcoins - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Goede start 2023 voor altcoins

Goede start 2023 voor altcoins

Voor de altcoin-investeerders is 2023 goed begonnen. De Bitcoin-koers staat nog steeds laag, maar altcoin laat van zich horen. De koers is namelijk gestegen. Sommige zijn zelfs met tien of twintig procent of meer gestegen. Bijna alle grote munten en tokens gaan goed van start dit jaar.

Solana

Solana heeft een mooie start gemaakt. De waarde van SOL is in de laatste dagen met meer dan 31 procent gestegen. Vorig jaar heeft de munt het erg moeilijk gehad en niet goed gepresteerd, zeker wanneer je de munt vergelijkt met andere munten in de wereld van crypto.

Crypto-analisten denken dat de SOL enorm overkocht is. De prijs en waarde is nu laag en dit maakt dat de munt aantrekkelijk is geworden voor veel altcoin-investeerders.

Andere experts denken dat de koersstijging van Solana te maken heeft met de nieuwe populaire meme-cryptocurrency, Bonk (BONK). Deze nieuwe variant is een op Solana gebaseerde Dogecoin en Shiba Inu rip-off. Experts zeggen dat het nieuwe succes van BONK ten goede komt voor het hele Solana-ecosysteem.

Ook wordt er gespeculeerd over een nieuwe cryptocurrency met een hondenthema. Daarnaast heeft het platform vorig jaar wat technische problemen gehad.

Groene cijfers voor het Ethereum-ecosysteem

Het Ethereum-ecosysteem heeft de afgelopen weken een groei laten zien en ook zij gaan goed van start dit jaar. De waarde van ETH is vijf procent gestegen. Andere spelers in het ETH-ecosysteem gaan zelfs nog beter van start.

Het Polygan (MATIC) netwerk is zelfs met zes procent gestegen. Experts zeggen dat dit te maken heeft met de hype rond NFT-collecties zoals DeGods en y00ts. Deze worden verplaatst in het eerste kwartaal van dit jaar naar Polygon.

Een andere speler in het Ethereum-ecosysteem, Polkadot (DOT) is gestart met een ruime acht procent waardestijging. Ontwikkelaars van het netwerk werken op dit moment samen met de Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS. Ze doen dit om te zorgen dat DOT zich aan alle voorwaarden en regels houdt en ze niet gezien worden als een effect.

Verder zeggen experts dat de goede start te maken heeft met de Merge-upgrade, die vorig jaar is uitgebracht. De Schaalbaarheid en beveiliging van het netwerk is hierdoor flink verbeterd.

Metaverse

De laatste maanden van 2022 was niet bepaald een goede tijd voor de liefhebbers van gaming en metaverse gerelateerde cryptoprojecten. Het ziet er nu al naar uit dat ze in 2023 een betere start hebben gemaakt. Het blijkt dat Gaming-tokens op dit moment behoren tot de snelst groeiende altcoins op de markt. Denk aan Axie Infinity (AXS), deze is dit jaar met ruim dertien procent gestegen. The Sandbox en Decentraland (MANA) zijn andere voorbeelden en zijn met achttien en bijna zeventien procent gestegen.

De goede prestaties hebben waarschijnlijk te maken met meeslepende, op blockchain gebaseerde spelervaringen. We gaan zien wat het dit jaar gaat brengen maar je kan wel stellen dat de Metaverse terug is.