Geschiedenis van cryptocurrency

Bitcoin werd gelanceerd in 2009, maar al veel eerder waren er mensen bezig met digitaal geld. Hash Cash, Bit gold of B-money zijn hier enkele voorbeelden van. Deze categorie neemt je terug in de tijd. We bekijken de gehele geschiedenis van Bitcoin, maar ook van andere cryptovaluta. Ook beschrijven we mensen die geholpen hebben aan de ontwikkeling van Bitcoin en andere cryptovaluta.

Tijdlijn bekijken

Slush pool en mining pools bitcoin geschiedenisOp de pagina over de geschiedenis van crypto kun je de tijdlijn in chronologische volgorde bekijken. Over de meeste onderwerpen binnen deze tijdlijn zijn artikelen geschreven. Elke zondag schrijven wij een nieuw artikel in de reeks over de geschiedenis.  Het eerste artikel gaat over Ecash uit 1983. Dit was een idee voor digitaal geld door David Chaum.

Satoshi Nakamoto

Wij zijn niet de enigen, maar toch proberen we aan de hand van deze serie te bekijken wie Satoshi Nakamoto is. Wij zoeken informatie over alle hoofdrolspelers en mensen die kennis hebben om iets als Bitcoin of cryptogeld te bedenken. Natuurlijk is dit ons tot op heden nog niet gelukt, maar wie weet komen wij dankzij het schrijven van deze artikelen achter de ware aard van Satoshi.


19 februari 2013: Versie 0.8 komt uit

19 februari 2013: Versie 0.8 komt uit

In de maand februari in het jaar 2013 vonden er verschillende belangrijke gebeurtenissen plaats voor de Bitcoin. In deze maand meldde Coinbase, de op Bitcoin gebaseerde betalingsprocessor, namelijk dat er 1 miljoen Amerikaanse Dollars aan Bitcoin waren verkocht in één...
April 2013: Bitcoin koers crasht

April 2013: Bitcoin koers crasht

Dat Bitcoin volatiel is weten we allemaal onderhand. In de geschiedenis van Bitcoin is het vaker voorgekomen dat de crypto enorm is gestegen, maar ook een enorme daling heeft doorgemaakt. Tijdens het moment van schrijven is Bitcoin met bijna 30% gestegen binnen 24...

Handel €1000 gratis! 

Wij hebben een hele leuke samenwerking met onze favoriete cryptocurrency broker. Wie zich via de onderstaande button registreert handelt de eerste 1000 euro gratis! Helemaal zonder enige transactiekosten.