Geschiedenis van cryptocurrency

Bitcoin werd gelanceerd in 2009, maar al veel eerder waren er mensen bezig met digitaal geld. Hash Cash, Bit gold of B-money zijn hier enkele voorbeelden van. Deze categorie neemt je terug in de tijd. We bekijken de gehele geschiedenis van Bitcoin, maar ook van andere cryptovaluta. Ook beschrijven we mensen die geholpen hebben aan de ontwikkeling van Bitcoin en andere cryptovaluta.

Tijdlijn bekijken

Slush pool en mining pools bitcoin geschiedenisOp de pagina over de geschiedenis van crypto kun je de tijdlijn in chronologische volgorde bekijken. Over de meeste onderwerpen binnen deze tijdlijn zijn artikelen geschreven. Elke zondag schrijven wij een nieuw artikel in de reeks over de geschiedenis.  Het eerste artikel gaat over Ecash uit 1983. Dit was een idee voor digitaal geld door David Chaum.

Satoshi Nakamoto

Wij zijn niet de enigen, maar toch proberen we aan de hand van deze serie te bekijken wie Satoshi Nakamoto is. Wij zoeken informatie over alle hoofdrolspelers en mensen die kennis hebben om iets als Bitcoin of cryptogeld te bedenken. Natuurlijk is dit ons tot op heden nog niet gelukt, maar wie weet komen wij dankzij het schrijven van deze artikelen achter de ware aard van Satoshi.
Page 1 of 4 1 2 4

Betaal géén handelskosten bij Bitvavo

Bitvavo heeft een onwijs gave actie voor nieuwe klanten. Bij de aankoop van de eerste 1000 euro aan cryptocurrencies, betaal je geen handelskosten. Dit is een unieke actie van dit bedrijf. Zij zijn hiermee wederom de goedkoopste crypto exchange van Nederland!

Bitvavo crypto kopen

Maak snel een gratis account aan