Fortnite winkel accepteert Monero - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Fortnite winkel accepteert Monero

Op 1 januari plaatste het officiële account van Monero een Tweet. Hierin kondigde zij aan dat de officiële merchandise winkel van het zeer populaire spel Fortnite exclusief de cryptovaluta Monero (XMR) accepteert. Het spel werd in juli 2017 uitgebracht door EPic Games en heeft naar verluidt meer dan 125 miljoen spelers wereldwijd. In oktober 2018 werd de maker in de laatste investeringsronde geschat op meer dan 15 miljard dollar.

Koop XMR direct met iDEAL

De tweet van Monero

Hieronder zie je de aankondiging van Monero

Retail Row

Retail Row, de merchanise-winkel van de online videogame Fortnite, ondersteunt de cryptobetaaldienst GloBee. Deze betaaldienst biedt ook ondersteuning voor andere cryptovaluta, zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Op het moment wordt in de Fortnite-winkel alleen gebruik gemaakt van de optie voor XMR. Klanten kunnen wel nog steeds betalingen uitvoeren met normale methoden, zoals creditcard en de betaaldienst PayPal.

Opmerkelijk nieuws

Ik vind het best opmerkelijk nieuws. Het is niet gek dat een online game een cryptocurrency voor betalingen accepteert in een merchandisewinkel, maar wel dat de keuze is gevallen op Monero (XMR). In oktober 2018 kwam nog naar buiten dat de crybersecurity-firma Malwarebytes in meerdere Fortnite apps en guides (niet de officiële) mallware vond. Deze zouden zich onder andere richten op de Bitocin adressen, maar sommigen installeerden ook mallware waardoor gebruikers onopgemerkt Monero aan het minen waren voor de hacker.

Monero koers en impact

Na het uitkomen van het nieuws steeg de koers van XMR licht met 3,27%. Volgens velen is het geen groot nieuws, maar ik zie dit anders. Zoals vaste lezers van Bitcoinsaltcoins.nl weten, denk ik dat massale acceptatie van crypto niet plaats kan vinden als het alleen als transactiemiddel gebruikt wordt in rijkere landen. Waarom zouden bijvoorbeeld doorsnee Amerikanen die nu alles met creditcard betalen iets anders gebruiken? Het werkt allemaal toch prima nu? Ik denk wel dat er massale acceptatie plaats kan vinden dankzij de game-industrie. Deze industrie leent zich er prima voor om cryptocurrency in te voeren, waardoor er miljoenen mensen wereldwijd worden bereikt. De acceptatie van een officiële merchandise-winkel van een van de grootste online games op het moment, is een zeer goede start.