Fortinite-winkel verwijdert Monero als betaalmethode - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Fortinite-winkel verwijdert Monero als betaalmethode

Eerder schreef ik al een bericht dat de Fortnite-winkel de crypto Monero (XMR) accepteert voor betalingen. Deze betaalmethode is nu weer teruggedraaid. CEO van Epic Games heeft aangegeven dat dit een fout was en het zeker niet de bedoeling was om Monero aan te bieden als betaalmethode in de Fortnite-winkel. Ik sprak in het eerdere bericht al mijn twijfel uit en vond het vreemd dat juist Monero werd aangeboden.


Geen akkoord tussen Monero en Epic Games

Hoewel ik de opname van een cryptocurrency-betaaloptie en de exclusiviteit van Monero integrerend vond, was er geen akkoord tussen beide partijen. Het Monero-team had “per ongeluk” het nieuws overgenomen. Aan de andere kant nam het Monero-team de integratie van Monero als teken van zijn dominantie ten opzichte van andere cryptocurrencies, in het bijzonder Bitcoin.

Riccardo Spagni, de bedenker van Monero was er zeker van dat de beslissing van Epic Games om Bitcoin niet op te nemen als betaalmethode, te wijten was aan het gebrek aan privacy in verband met de transacties. Waarom de gebruikers van Fortnite, die grotendeels minderjarig zijn, privacy belangrijk zouden vinden voor het kopen van bijvoorbeeld een T-shirt is op dit moment onduidelijk.

Monero Tweet fortnite

Puur toeval

Ondanks de opwinding die het nieuws veroorzaakte, bleek het toevoegen van de betaaloptie puur toeval. Zaterdag vertelde CEO Tim Sweeney van Epic Games, dat het bedrijf met een partner samenwerkte om een merchandise store te openen en dat Monero per ongeluk als betaaloptie was toegevoegd. Sweeney noemde Fortnites crypto-acceptatie “kort”, wat suggereert dat het “ongeluk” al gecorrigeerd was. Dit bleek ook zo te zijn. De betaalmethode, die via GloBee werd aangeboden, is direct van de website verwijdert.

Monero Fortnite betaalmethode weg

Tweets van Tim Sweeney

Sweeney heeft in drie Tweets aangegeven dat het daadwerkelijk een fout betrof. In de eerste Tweet geeft hij aan: “Eigenlijk was de korte trip van Fortnite naar crypto toevallig. We hebben met een partner samengewerkt om een warenwinkel te openen, en tijdens deze ontwikkeling werden Monero-betalingen ingeschakeld”.

In tweet 2 geeft hij aan dat “Velen van ons bij Epic zijn grote fans van de gedecentraliseerde computertechnologie die ten grondslag ligt aan cryptocurrency, maar er is nog veel werk te verzetten met volatiliteit en fraudebestendigheid, voordat dit voor de doelgroep jonge gamers ingezet kan worden”

Sweeney is daarna volop aan het “googelen” gegaan en drukt in de laatste Tweet alle geruchten de kop in. Hij zegt “Nee, Epic heft geen cryptocurrency-partners en neemt met niemand deel aan crypto-partnergesprekken. We lezen veel over dit onderwerp en praten met slimme mensen om meer te leren in afwachting van een eventueel interceptie”.