Flinke waardedaling Bitcoin na halen $50.000 - Crypto speculatie - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Flinke waardedaling Bitcoin na halen $50.000 – Crypto speculatie

Het Bitcoin avontuur duurt maar voort. Nadat de cryptomunt op zondag 21 februari 2021 nog een recordhoogte behaalde van $58.000, daalde de waarde daarna plots met meer dan $10.000. Dat is toch zo’n 20%. Hoewel we de flinke schommelingen nu wel gewend zijn, blijft het fascinerend om de ontwikkelingen in de gaten te houden.


Crypto speculatie

Bitcoin heeft in het afgelopen jaar al veel pieken en dalen meegemaakt. Wel worden investeerders gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met cryptospeculatie. Mark Haefele van UBS Vermogensbeheer uit de Verenigde Staten zei bijvoorbeeld onlangs nog dat zij hun klanten adviseren om erg voorzichtig te werk te gaan wat betreft waarde speculatie van cryptovaluta zoals Bitcoin.

Waarom voorzichtig zijn met Crypto speculatie?

De redenen daarvoor zijn tweeërlei. Als eerste is er risico wat betreft regulering van Bitcoin. Daarbij is ook de toekomst van Bitcoin niet zeker. Hoewel Mark Haefele zeker een goed punt heeft wat betreft mensen die snel geld willen verdienen, is het geen sterk argument om niet in Bitcoin te investeren voor de lange termijn. De meeste experts zijn het er namelijk wel over eens dat we in de komende 5-10 jaar een stijgende lijn zullen zien qua Bitcoin waarde. Dalingen of niet, als je naar de waarde van Bitcoin kijkt op jaarbasis dan is de waarde er tot nu toe nog elk jaar op vooruit gegaan.

Speculaties over Bitcoin waarde online

Als je even Googelt naar Bitcoin nieuws (of liever in het Engels: Bitcoin News), dan zie je direct wat mensen bezighoudt. Veelgestelde vragen gaan bijna allemaal over toekomstspeculaties. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd, wat is de prijsverwachting in 2025? En 2030? Veel mensen hebben hun pijlen gericht op Bitcoin als een ‘get rich quick scheme’ in plaats van als een lange termijn investering.  Dat is niet de meest verstandige benadering aangezien de munt nog veel daalt maar ook groeit. Tot nu toe is de waarde van Bitcin er nog elk jaar flink op vooruitgegaan. Bijvoorbeeld, in 2010 was een Bitcoin nog zo’n $8.000 waard. In 2020 was dat toch zo’n $30.000.

Het is normaal dat mensen speculeren in een tijd dat een cryptomunt groeit in ongekende waarde. Dit is nieuw terrein voor de meesten, en het is duidelijk dat velen niet precies weten wat ze hiermee moeten doen. Of je nu in Bitcoin gaat investeren of niet, een ding is zeker. Houd die munten vooral zo lang mogelijk vast!