Flinke koersdaling in de cryptowereld - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Flinke koersdaling in de cryptowereld

koersdaling

De afgelopen 24 uur waren voor de cryptowereld op zijn zachtst gezegd niet bepaald positief. In deze 24 uur verloor de markt maar liefst 26 miljard dollar! In dit jaar zijn de cryptocurrencies nog niet zo enorm gedaald in zo’n korte tijdspanning. De afgelopen maanden was de markt juist opvallend stabiel.

Terugval na maandenlange stabiele periode

Dit jaar waren de koersen, ten opzichte van de bizarre koersstijgingen vorig jaar november, december en een deel van januari, veel lager. Veel mensen zeiden na de daling dit jaar dat de cryptocurrency het einde naderde. Niet was minder waar. Van augustus tot november 2018 bleef de markt ontzettend stabiel, mede dankzij de stabiliteit van Bitcoin (BTC). De afgelopen 24 uur daalde de koers van Bitcoin echter met ongeveer 11 procent en Bitcoin Cash (BCH) met maar liefst met 19 procent. De koersverandering van Bitcoin heeft vaak een grote invloed op de andere, kleinere cryptovaluta’s. Daarom maakten ook de kleinere cryptovaluta’s een enorme daling mee.

De oorzaak van de koersdaling

Het is nog te vroeg om te zeggen waar deze plotselinge koersdaling vandaan kwam. Natuurlijk wordt er wel volop gespeculeerd over een mogelijke oorzaak. Een mogelijke oorzaak die door vele kenners wordt genoemd is dat Bitcoin Cash is gedaald door de aankomende BCH-hardfork. Als dat zo is wordt deze controversiële hardfork gezien als de oorzaak van de daling van Bitcoin Cash maar ook voor de daling van Bitcoin.

Wat zijn de verwachtingen voor 2019?

Er is een kans dat deze negatieve trend blijft hangen in 2019.  Zeker in het eerste, of in het tweede kwartaal van 2019 zouden de cryptoprijzen echt een dieptepunt kunnen bereiken. Maar de tijd zal uitwijzen hoe het de koersen vanaf nu zal vergaan. Tijdens deze koersdaling zijn Ethereum en Ripple’s XRP dichter naar elkaar gegroeid. Het is dus echt een nek-aan-nek race om de tweede plek na Bitcoin. Ook in 2019 zal deze race nog spannend zijn.