Firefox Quantum heeft anti-cryptojacking feature - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Firefox Quantum heeft anti-cryptojacking feature

De laatste versie van Firefox met de naam Firefox Quantum, heeft een nieuwe privacy-optie die de gebruiker beschermt tegen cryptojacking. Dit heeft Firefox in een blog op hun eigen website bekendgemaakt. Op de website en in het menu zelf noemen ze het cryptomining. Eerder hebben we al in een blog uitgelegd wat het begrip cryptojacking inhoudt.

Het bericht en de uitleg van Mozilla

In de blog van Mozilla staat het volgende, vrij vertaald in het Nederlands, vermeldt over update

Blokkering van vingerafdrukken en cryptomining: in augustus 2018 deelden we onze aangepaste aanpak van anti-tracking om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van consumenten naar functies en services die online privacy respecteren. Een van de drie belangrijkste gebieden die we hebben genoemd, is het beperken van schadelijke praktijken zoals vingerafdrukken, waarbij een digitale vingerafdruk wordt opgebouwd die u op internet volgt, en cryptomining waarbij de CPU van uw computer wordt gebruikt om cryptocurrency voor het voordeel van een ander te genereren. Op basis van de recente test van deze functie in onze pre-releasekanalen vorige maand , biedt de Firefox-versie van vandaag de optie om een ​​schakelaar om te zetten in de browser en uzelf tegen deze schandelijke praktijken te beschermen.

Hoe zet je deze functie aan?

Om deze functie in te schakelen, klikt u op het kleine “i” -pictogram in de adresbalk en onder Inhoudsblokkering, klikt u op de knop Aangepast aan de rechterkant. De andere optie is om naar uw voorkeuren te gaan. Klik aan de linkerkant op Privacy en beveiliging. Vanaf daar worden gebruikers boven aan Content Blocking weergegeven. Selecteer Aangepast en vink “Cryptominers” en “Fingerprinters” aan, zodat beide geblokkeerd zijn.

Cryptominer Firefox Quantum

Test of jouw browser vatbaar is voor cryptojacking

Via de website Cryptojackingtest kun je een test laten uitvoeren om te zien hoe vatbaar jouw huidige browser is voor cryptojacking. Deze test wordt uitgevoerd door het bedrijf Opera, ook bekend van hun eigen browser. Deze is heel toevallig ook in een recente update helemaal cryptojacking/cryptomining-proof gemaakt.