Facebook registreert fintech firma in Zwitserland - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Facebook registreert fintech firma in Zwitserland

Sociale media gigant Facebook heeft een nieuw financieel technologiebedrijf opgericht genaamd Libra Networks LLC. Dit valt te bekijken in het handelsregister in Genève. Libra Networks werd op 2 mei in Genève geregistreerd door Facebook Global Holdings II LLC.

De aanvraag van Facebook

Het is zeker niet bijzonder dat Facebook een nieuw bedrijf opricht. Wel is het bijzonder dat het om een bedrijf gaat dat zich ook bezig gaat houden met blockchain en betalingen. In de aanvraag staat dat het bedrijf de volgende diensten gaat leveren:  (vrij vertaald in het Nederlands)

“… diensten op het gebied van financiën en technologie, alsmede de ontwikkeling en productie van software en bijbehorende infrastructuur, met name in verband met investeringsactiviteiten, de werking van betalingen, financiering, identiteitsbeheer, gegevensanalyse, big data, blockchain en andere technologieën. ”

Facebook stablecoin?

Een hele tijd geleden schreven we al over een Facebook crypto. Deze is er nooit gekomen, maar de interesse van Facebook is kennelijk wel gebleven. Anonieme bronnen beweren dat Facebook in het derde kwartaal van 2019 een native stablecoin zou kunnen uitbrengen.

CEO van Polychain

Tijdens de recente crypto-conferentie Consensus 2019, zei de CEO van Polychain Capital dat hij vind dat de stablecoin (als deze komt) gebouwd moet worden op een openbare, open-source infrastructuur. Verder denkt hij – vrij vertaald in het Nederlands-

“Ik denk dat gezien alle problemen die Facebook heeft gehad met het controleren van hun platform en dergelijke, ik denk dat de strategische stap voor Facebook erin bestaat om openbare infrastructuur te bouwen. En die openbare infrastructuur zou kunnen worden opgenomen op alle Facebook-platforms, die natuurlijk eigendom zijn. Maar die openbare infrastructuur, als ze het niet proberen te bezitten, denk ik dat ze daar het meeste succes zullen hebben. “