“Facebook ontwikkelt een stablecoin voor WhatsApp” - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

“Facebook ontwikkelt een stablecoin voor WhatsApp”

Facebook is volgens insiders bezig met het ontwikkelen van een speciale stablecoin voor WhatsApp. Deze nieuwe innovatie in de cryptowereld, genaamd de stablecoin, wint bij velen aan populariteit. Veel mensen denken dat stablecoins ervoor gaan zorgen dat de beleggers die eerder kritisch waren, nu wel willen investeren in cryptovaluta. Dit is zeker niet het enige voordeel van de stablecoin. De stablecoin is een cryptovaluta die wordt gekoppeld aan een activa, zoals olie of goud, of aan een traditionele valuta. Hierdoor blijven de koersen van de cryptovaluta veel stabieler.

Facebook en de cryptowereld

Dit is niet de eerste keer dat Facebook bezig is met het onderzoeken wat de blockchaintechnologie en een eigen cryptovaluta zouden kunnen brengen voor het bedrijf. Zo waren er in mei 2018 al geruchten dat Facebook zijn eigen cryptovaluta zou maken. Er bleek toen wel dat Facebook een eigen crypto-team had samengesteld onder leiding van David Marcus, voormalig hoofd van Facebook messenger en PayPal. Ook waren er rond die tijd veel geruchten over verschillende blockchaintoepassingen die Facebook zou gaan gebruiken. Na een lange stilte zijn er nu weer nieuwe geruchten over de komst van een Facebook cryptovaluta.

De stablecoin voor WhatsApp

Voorlopig blijven de plannen die Facebook zou hebben voor de ontwikkeling van een stablecoin nog geruchten. Het persbureau wat het nieuws als eerste naar buiten bracht, heeft het nieuws van een “insider”. Facebook heeft verder geen officieel persbericht over een eventuele stablecoin naar buiten gebracht. Wel heeft Facebook een algemeen persbericht uitgebracht: “Net als vele andere bedrijven is Facebook aan het onderzoeken wat de kracht van de blockchaintechnologie kan betekenen voor ons bedrijf. Het nieuwe, kleine team onderzoekt veel verschillende applicaties. Verder hebben we niks te delen.” Geruchten gaan ook dat de eventuele nieuwe stablecoin eerst uitgeprobeerd zal worden in India. India is een land waar WhatsApp meer dan 200 miljoen gebruikers heeft.