Facebook Globalcoin crypto, een stablecoin - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Facebook Globalcoin crypto, een stablecoin

Facebook legt op het moment de laatste hand aan zijn eigen crypto. De houding van Facebook tegenover blockchain en cryptocurrencies hebben de afgelopen jaren verschillende vormen aangenomen. Om te starten was Facebook neutraal, daarna hebben zij alle crypto advertenties geweerd op het gehele platform. Toen werden alleen adverteerders die goedgekeurd werden door het Facebook team toegelaten om crypto-ads te maken. Nu lijkt dat allemaal ook weer wat makkelijk te gaan. Tussendoor waren er geruchten over een eigen Facebook crypto. Nu is het eindelijk zover, Facebook gaat zeker komen met een eigen cryptovaluta. Het project heeft de naam GlobalCoin gekregen. Onduidelijk is of dit ook de naam is van de cryptovaluta zelf.

Lees ook: 

Eerste testen einde van het jaar

Facebook is van plan om tegen het eerste kwartaal van 2020 in een tiental landen een digitaal betaalsysteem op te zetten. De socialemediagigant wil tegen het einde van het jaar beginnen met het testen van de cryptovaluta, die intern de naam GlobalCoin heeft meegekregen. Er wordt verwacht dat er komende zomer meer bekend wordt over het project. Oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft hiervoor al overleg gehad met Mark Carey (Bank of England) en de directie van het cryptobedrijf Coinbase.

Globalcoins als stablecoin

De cryptovaluta zal worden gekoppeld aan een echte-wereld valuta, ook wel fiat geld genoemd. Hierdoor blijft de Facebook crypto beschermd tegen grote koerswijzigingen, zoals bijvoorbeeld bij Bitcoin het geval is en bij veel altcoins (scamcoins, pump en dump munten) veel erger nog. Facebook gaat naar alle waarschijnlijkheid de eigen crypto gebruiken voor (micro)betalingen op het platform. We moeten ook niet vergeten dat Facebook ook eigenaar is van Whatsapp en Instagram.

Is het echt waar?

Zowel BBC als Cointelegraph hebben hier over bericht. Officieel is er vanuit Facebook geen bevestiging. Toch kunnen we aannemen dat de cryptomunt (stablecoin) er zeker gaat komen. Facebook is actief op zoek naar 1 miljard dollar aan durfkapitaal op het project te lanceren en de bronnen van BBC zijn doorgaans erg betrouwbaar als het gaat om nieuws over de socialemediareus. We houden het nieuws dan ook goed voor je in de gaten!