Extreme Tech Challenge (XTC) 2019: De genomineerde crypto-startups - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Extreme Tech Challenge (XTC) 2019: De genomineerde crypto-startups

extreme tech challenge 2019

Als ik denk aan Sir Richard Branson, denk ik gelijk aan die megarijke, zongebruinde man met het grijze nonchalante surferhaar die járen geleden een keer in MTV-Cribs zat met zijn eiland. Op dit bewuste eiland, Necker island, vind ieder jaar de finale plaats van de Extreme Tech Challenge. Een wedstrijd waarbij een professionele jury onder leiding van Sir Richard Branson de winnaar kiest. De winnaar van deze start-up challenge wordt goed op weg geholpen met mentorschap, bekendheid en een mooi startkapitaal. Dit jaar won de crypto-startup Power Ledger. In dit artikel lees je meer over de crypto-gerelateerde genomineerden in 2019.


Wat is de Extreme Tech Challenge (XTC)?

De Extreme Tech Challenge is ’s werelds grootste startup competitie. Er wordt gezocht naar startups met ideeën om de wereld en het leven van mensen te verbeteren. De professionele jury staat onder leiding van Sir Richard Branson en CES, ’s werelds grootste consumentenelektronicashow in Las Vegas, is de strategische partner voor de halve finale. Deelnemers maken kans op verschillende prijzen. Denk daarbij aan mentorschap, geld en middelen om het idee te laten leven en nog veel meer. Door de wedstrijd krijgen deelnemers ook automatisch een grote naamsbekendheid over de hele wereld. Hierdoor kan Power Ledger deze maand al twee belangrijke samenwerkingen aangaan. De uiteindelijke finale tussen de laatste drie finalisten vindt plaats op Necker Island (het eiland van Sir Richard Branson).

Crypto startups in de top 25 genomineerden voor de Extreme Tech Challenge 2019

Eigenlijk was ik meteen benieuwd of er tussen de genomineerden van 2019 weer crypto startups zouden zitten. Ik heb het meteen uitgezocht en ja hoor, van de 25 genomineerden zijn er 5 crypto-gerelateerd. Hieronder heb ik de 5 genomineerden voor de Extreme Tech Challenge 2019 kort uitgewerkt. Hopelijk gaan ze het tot de finale schoppen!

Bitlumens (BLS)

Bitlumens bouwt aan een gedecentraliseerd, blockchain-based micro-elektriciteitsnet voor de 1.2 miljard mensen die geen toegang hebben tot elektriciteit en het bankwezen. Ze willen dat deze mensen via het elektriciteitsnet met schone energie microkredieten kunnen aanvragen bij banken. Dit willen ze bereiken door zonnestroomapparaten te distribueren in gebieden zonder een elektriciteitsnet en die te verbinden met de blockchain.

Earth Ledger

Een sociaal en milieuvriendelijk platform dat gebruikers stimuleert om samen te werken voor het herstel van de aarde, dat is Earth Ledger. Gebruikers kijken welke uitdagingen er in de omgeving zijn, helpen bij het inzetten van wereldwijde oplossingen en zorgen voor de groei van de groene economie. Ze willen milieubewustzijn creëren en bouwen aan een duurzame, gezondere en gelukkigere wereld voor de toekomstige generaties.

earth ledger

Liven (LVN)

Met Liven kan je in horecagelegenheden makkelijk betalen, met één druk op een knop heb je LVN overgemaakt en dus betaald. Iedere keer als je betaald met LVN in een horecagelegenheid die partner is van Liven, word je hiervoor beloond met de Liven-token. Deze beloning kan je uitgeven tijdens de volgende keer dat je uit eten gaat bij een Liven partner. Ook kan je de beloning doneren aan een goed doel.

The Last of Ours (LAST)

The Last of Ours is een blockchain-platform dat mensen samenbrengt om bedreigde dieren, natuur en natuurgebieden te beschermen, behouden en te herstellen. LAST, de token op het The Last of Ours platform, wordt daarom ook wel Living Animals Social Tokens genoemd. Jouw tokens kan je inzetten in een soort digitale dierenwereld. In deze wereld kan je de bedreigde diersoorten bezoeken en adopteren. De tokens die je gebruikt worden gedoneerd aan goede doelen. Door deze donaties kan je een bijdrage leveren aan de organisaties die het evenwicht in de natuur proberen te herstellen.

last of ours

Womin.IO

Een revolutie in de freelancer-marktplaats voor vrouwen, dat is Womin.IO. Het platform wordt gebruikt om verschillende problemen op te lossen waar freelancers nu tegenaan lopen. Freelancers krijgen soms niet betaald voor het werk dat ze hebben gedaan. Dit wordt opgelost door smart-contracts op het blockchain netwerk. Freelancers verliezen ook regelmatig een groot deel van hun salaris aan recruiters en andere tussenpersonen. Womin.IO biedt een platform voor freelancers en werkgevers waar ze rechtstreeks op een P2P-basis tegemoet kunnen komen aan de behoeften van beiden. Het platform richt zich voornamelijk op vrouwelijke freelancers om de kloof in diversiteit op het werk te overbruggen. Het team achter Womin.IO bestaat ook alleen uit vrouwen.

womin.io team