Ethereum toekomst 2019 – 2020 – 2021 - 5 jaar - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Ethereum toekomst 2019 – 2020 – 2021 – 5 jaar

Ethereum staat niet zoveel in de spotlight vergeleken met Bitcoin. Het is toch binnen korte tijd een belangrijke speler geworden op het gebied van cryptocurrency en smart contracts. Ik krijg regelmatig de vraag wat ik denk van de Ethereum toekomst. Natuurlijk kan niemand de toekomst voorspellen. Ik heb voor dit artikel de mening van meerdere experts op een rij gezet en daar mijn mening aan toegevoegd. Ik probeer zo een antwoord op de vraag: “Hoe ziet de toekomst van Ethereum er uit in 2019, 2010, 2020 en in de jaren daarna?”.


Disclaimer: Dit is geen handelsadvies. Je kan dit artikel wel gebruiken tijdens jouw onderzoek, maar raadpleeg altijd meerdere bronnen ga nooit op één persoon af.

Lees ook: Top 10 veelbelovende cryptocurrencies voor 2019 | Ethereum hard forks Q1 2019

Factoren die gunstig werken voor de Ethereum prijs in de toekomst

Onderstaande factoren werken naar mijn mening in het voordeel voor Ethereum. De prijs en Ethereum koers zou hierdoor kunnen stijgen. Ook zal Ether en het gehele Ethereum platform meer waarde kunnen krijgen dankzij de onderstaande factoren.

Toepasbaarheid

Ethereum heeft een zeer veelzijdig en flexibel platform. Ontwikkelaars, bedrijven en particulieren kunnen slimme contracten en decentrale applicaties maken met Ether als valuta. Van applicatie tot handel en industrie, tot het maken van contracten. Al deze unieke eigenschappen van het Ethereum platform zorgen er voor dat men blijft innoveren. In tegenstelling tot Bitcoin, dat enigszins verouderde technologie gebruikt, is Ethereum aanpasbaar en heeft het talloze toepassingen.

Populariteit van dApps

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het mogelijk om decentrale applicaties (dApps) te maken op de Ethereum blockchain. Er gaat geen dag voorbij dat er een nieuw project uitkomt die dit aanbiedt. Ethereum blijft in dit geval de marktleider. De toenemende populariteit en het feit dat steeds meer bedrijven in diverse industrieën instappen (of onderzoek doen naar de mogelijkheden), kan gunstig werken voor de Ethereum toekomst en de Ether prijs in 2019, 2020, 2021 en verder.

ERC-20 en ICO’s/STO’s

De meeste ICO’s of STO’s brengen hun nieuwe munt in eerste instantie uit op de Ethereum blockchain. Dit wordt dan gedaan als token op de blockchain. Om dit allemaal te regelen heeft de maker van de nieuwe munt Ether nodig. Er zijn tegenwoordig meerdere platformen en blockchainprojecten waarop je nieuwe ICO’s en STO’s kan lanceren, maar ook hierin blinkt Ethereum nog steeds uit. De vraag is nog steeds reuze en er wordt door sommige experts zelfs geschat dat STO’s de nieuwe ICO’s gaan worden. Als dit bijvoorbeeld een hype gaat worden, dan werkt dat in het voordeel voor de Ether toekomst.

Schaalbaarheid

De ontwikkelaars achter het project zijn druk bezig om zaken aan te pakken voor in de toekomst. Schaalbaarheid is nog steeds een hot topic op het gebied van cryptovaluta. Eind dit jaar of in 2019 komt de Casper upgrade uit. Dit zal ook een overstap betekenen van het Proof-of-Work (PoW) protocol naar Proof-of-Stake (Pos). Als er oplossingen zijn voor de schaalbaarheid, zie ik dat als gunstige factor.

Bedrijven die met Ethereum samenwerken

Bitcoin staat het meest in de spotlight, maar Ethereum heeft de grote bedrijven achter zich. Net als we hebben gezien bij de strategische samenwerkingen van Ripple, heeft Ethereum ook grote namen achter zich. Bedrijven zoals Microsoft, BP, JP Morgan, ING en Santander onderzoeken het potentieel van blockchain en blockchaintoepassingen met hulp van het Ethereum model. Een positief punt. Naar mijn mening kan een cryptovaluta of blockchainplatform niet overleven zonder traditionele bedrijven achter zich.

Ethereum partners
Een aantal bedrijven die met Ethereum samenwerken.

Factoren die ongunstig werken voor de Ethereum prijs in de toekomst

Er zijn veel zaken die Ethereum goed voor elkaar heeft. Toch zie ik ook een aantal minpunten voor het platform Ethereum in de toekomst en voor de Ethereum koers in 2019, 2020, 2021 en verder.

Nieuwere projecten

Ethereum heeft sinds de oprichting veel nieuwe concurrenten erbij gekregen. Iedereen hoopt een graantje mee te pikken van het succes dat Ethereum geniet. Het is iedereen vrij om een platform te ontwikkelen waarop je smart contracts, decentrale applicaties en ICO’s kan maken. Veel van dit soort projecten halen het (nog) niet bij Ethereum, maar ik zie in de toekomst wel bedrijven en blockchainprojecten die de technologie gaan verbeteren. Concurrentie is gezond, maar kan er wel voor zorgen dat een deel van het investeringskapitaal niet naar Ethereum gaat. Dit kan ongunstig werken voor de toekomst.

Schaalbaarheid

Eerder heb ik het al genoemd bij een positief punt voor Ethereum, maar ik zie het ook als een ongunstige factor voor de Ethereum toekomst. Dat het team achter dit project voor schaalvergroting open staat, hoeft niet direct te betekenen dat het doel gehaald gaat worden. Voordat een valuta gebruikt kan worden als echte valuta, moet het schaalbaarheidsprobleem opgelost worden. Als er een concurrent komt die dit wel op gaat lossen op een betere manier dan Ethereum, gaat dit ten koste van de marktkapitalisatie en waarde van Ethereum in de toekomstige jaren.

Scam ICO’s

Het is voor iedereen mogelijk om een ICO te lanceren als ERC-20 token op de Ethereum blockchain. Dit houdt ook in dat er een hoop troep wordt gelanceerd. Ethereum kan zelf natuurlijk nooit verantwoordelijk zijn voor zulke zaken, maar het wordt toch op hun netwerk gemaakt. De naam Ethereum zal dan geassocieerd worden met de frauduleuze ICO. Als er in de loop der tijd nog meer scam ICO’s of STO’s bijkomen, kan dit een zeer negatief effect hebben voor de valuta. Ik denk dat er een soort van consensusmechanisme moet worden ingevoerd om te stemmen over nieuwe ICO’s. De vraag: “Mag deze ICO wel plaatsvinden op het ETH netwerk?”, moet gesteld worden. Andere oplossingen zijn natuurlijk ook mogelijk.

Regulatie

Overheden en andere financiële instanties kijken al langer aan de zijlijn mee. Als er nieuwe regelgeving komt, reageert de koers van cryptovaluta in het algemeen er vaak negatief op. Elke valuta heeft hier mee te maken, dus ook Ethereum. Dit kan een negatieve toekomstige factor zijn voor de marktkapitalisatie in het algemeen.

Mening van experts

Nu we mijn mening hebben gehad, bekijk ik de mening van experts, analisten en andere mensen die zich bezig houden met cryptovaluta. Deze informatie is afkomstig uit YouTube-video’s, interviews en andere stukken die op internet zijn te vinden. Belangrijke mensen hebben zich uitgesproken over de Ethereum toekomst voor 2018, 2019, 2021 en over het algemeen voor de komende 5 jaar.

Aaush Jindal Ethereum toekomst
Aaush Jindal. Credit: https://twitter.com/aayushjs

Aayush Jindal,

Auteur NewsBTC.com

Ethereum zal een lange tijd stabiel blijven of zelfs dalen. In de nabije toekomst zal de prijs rond de 450 dollar blijven schommelen. Zodra deze prijs doorbroken wordt, zal de koers explosief kunnen stijgen.

Andrew Keys

Co-founder van ConsenSys Capital

Ethereum zal in 2018 nog de 2000 dollar aantikken. Ethereum zal in de toekomst Bitcoin inhalen, omdat Ethereum een superieur project is met betere technologie.

Brian Schuster
Brian Schuster: Credit: https://twitter.com/schusterdev

Brian Schuster

Oprichter Ark Capital LLC

Brian is de meest positieve van allemaal. Hij verwacht dat in de verre toekomst Ethereum misschien wel 100.000 dollar per coin. Hij denkt dat Ethereum een groot potentieel heeft om alle bestaande crypto’s te vervangen en zelfs de “moeder van alle fiat-valuta’s” te zijn.

Nigel Green

CEO deVerde Group

Volgens de visie van Nigel Green gaat de Ethereum koers naar 2500 dollar in 2019 of 2020. Hij denkt dat smart contracts steeds vaker gebruikt gaan worden. Ook ziet hij dat het Ethereum platform steeds meer gebruikt wordt voor handel en Cloud computing decentralisation.

Olaf-Carlson Wee
Olaf-Carlson Wee. Credit https://twitter.com/polychaincap

Olaf-Carlson Wee

CEO head fund Polychain Capital

Bitcoin zal niet lang meer de eerste cryptovaluta zijn qua marktkapitalisatie. Ethereum gaat Bitcoin nog in 2018 inhalen. Om eerlijk te zijn heeft Olaf-Carlson deze uitspraak halverwege 2018 gedaan. Ik verwacht persoonlijk niet dat hij nog gelijk gaat hebben. Wanneer en of The Flippening plaatsvindt is net als dit artikel “glazenbolkijken”.

Mijn mening over de Ethereum prijs en toekomst

Dit is geen financieel advies, maar gewoon een voorspelling van mijn kant. Niemand heeft – helaas – een mooie glazen bol thuis waarin hij of zij de toekomst kan zien. Mijn onderstaande mening moet daarom met een flinke korrel zout worden genomen.

Ondank dat 2018 geen goed cryptojaar is, ben ik nog wel positief gestemd. In de komende zes maanden zie ik de koers van Ethereum gestaag stijgen. Tegen Q4 van 2019 zie ik een mooie stijging naar 700 dollar. Als ik de geschiedenis van de koers bekijk, kan het goed mogelijk zijn dat de munt over 5 jaar meer dan 600% stijgt qua koers. Dit baseer ik op de factoren die ik eerder heb genoemd. Ik zie het platform van Ethereum en de achterliggende technologie als superieur vergeleken met Bitcoin.

Ethereum prijs in de toekomst: glazen bol

Ethereum prijsvoorspelling 2019

Toen de ICO’s wereldwijd werden gedumpt, verloor Ethereum bijna 87% van zijn waarde. De laagste koers werd toen genoteerd op 174 dollar. Eind 2018 is Ethereum iets boven de 100 dollar waard. Het is inderdaad goed mogelijk dat Ethereum hier niet snel bovenop komt, maar ik zie het toch iets positiever in. Het toenemende gebruik van slimme contracten en de toekomstige update van PoW naar PoS, kan in het voordeel werken. Ik zie de ETH koers wel x7 gaan vergeleken met nu. Hiervoor moeten traditionele bedrijven en consumenten wel digitale valuta en blockchain in het algemeen meer gaan accepteren.

Ethereum prijsvoorspelling 2020

2020 is een jaar waar veel experts een keerpunt verwachten. Bitcoin wordt ingehaald door Ethereum als nummer 1 valuta. Ik zie 2020 als een belangrijk jaar voor de crypto-gemeenschap. De eerste twee kwartalen zullen weinig grote prijsstijgingen kennen, maar tegen het einde van het jaar groeit de munt door naar ongeveer 1200 tot 1500 dollar.

Ethereum prijsvoorspelling 2021

Hoe verder we de toekomst in gaan, hoe onzekerder de voorspelling wordt. Smart contracts zijn nu de meest hippe techniek en ook bedrijven doen hier massaal onderzoek naar. Ik verwacht dat deze lijn ook in 2021 door gaat zetten, tenzij er een andere superieure techniek komt. De schaalbaarheidsproblemen van Ethereum zijn tegen deze tijd opgelost en een mooie groei wordt dan ingezet. Boven de 2000 dollar verwacht ik echter nog niet.

Conclusie

Zowel ik als veel experts zijn (gematigd) positief over de toekomst van Ethereum. Het feit dat de technologie achter dit platform beter is dan Bitcoin wordt vaak aangehaald. Een stijging in koers zie ik wel voor me, maar zoals ik vaker heb aangegeven is dit natuurlijk als “kijken in een glazen bol”. En die heb ik niet. Gezien het feit dat Ethereum in het verleden uitermate goed presteerde, de achterliggende techniek en de vele gunstige factoren, zie ik het wel gebeuren dat dit de nummer 1 cryptovaluta gaat worden.

Ethereum kopen en bewaren

Omdat ETH behoort tot het rijtje meest populaire valuta, kun je Ether kopen op verschillende manieren. Bij de onderstaande aanbieders kun je direct met iDEAL (of met een andere crypto), direct Ether kopen. Bij de bovenstaande aanbieder Bitvavo kun je ETH eenvoudig opslaan in een wallet.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.