Ethereum-prijs stijgt enorm begin 2020, waarom? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Ethereum-prijs stijgt enorm begin 2020, waarom?

Ethereum prijs in de toekomst: glazen bol

Bitcoin heeft in de afgelopen 50 dagen een enorme stijging doorgemaakt. De crypto steeg van ongeveer 6400 USD naar meer dan 10.200 dollar in 2020. Ethereum, de op een na grootste crypto, heeft het in verhouding eigenlijk een stuk beter gedaan dan de koning der crypto’s. Vorig jaar noteerde Ethereum nog een negatief jaar. Waarom is Ethereum zo erg aan het stijgen? Een aantal redenen op een rij.

Waarom stijgt Ethereum (Februari 2020)

Het lijkt te maken te hebben met meerdere factoren, zowel op technisch als fundamenteel gebied. Op dinsdag meldde Reuters dat JP Morgan & Chase – een van ’s werelds krachtigste financiële instellingen en een uiterst waardevol bedrijf – zijn blockchain-eenheid genaamd Quorum gaat samenvoegen met die van ConsenSys, de op Ethereum gerichte blockchain-ontwikkelingsstudio die bekend staat om zijn werk op Infura, MetaMask en andere belangrijke producten in de industrie.

Satoshi Flipper over waarom dit zo belangrijk is

Dus waarom is dit zo bullish voor Ethereum? Omdat contant geld koning is en JPMorgan daar veel van heeft. Met de aanstaande release van 2.0 zou JPMorgan een verhoogde aanwezigheid in de blockchain-arena voor ondernemingen kunnen wensen.

Ethereum Koers en Bitcoin leidend

Daarnaast is ook de koers van Bitcoin vaak leidend voor het sentiment op de markt. Op het moment noteert Bitcoin een zeer sterke koers. Veel cryptocurrencies volgen dan ook vaak, maar heus niet altijd. De Ethereum koers in ieder geval wel positief. Bekijk de live koers in het onderstaande scherm live.

Belangrijke signalen TA Ethereum 2020

Wat de technische analyse betreft, heeft de cryptocurrency een aantal belangrijke signalen afgedrukt: de Heiken Ashi-kaarsen van een week zijn groen geworden, wat een bullish trend kan inhouden; en het 50-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde dat net boven de 200-dagen is gekruist, vormt een gouden kruispatroon dat meer opwaarts effect inhoudt.