Ethereum hard fork Constantinople uitgesteld tot eind februari - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Ethereum hard fork Constantinople uitgesteld tot eind februari

Ethereum Constantinople

De core-ontwikkelaars van Ethereum hebben de activering van de Constantinople hard fork tot eind februari uitgesteld. De upgrade is nu ingesteld om te worden geïmplementeerd bij ETH-block 7.280.000, zoals aangekondigd door Peter Szilagyi, een teamleider bij Ethereum. Hij verkondigde in een Tweet op 18 januari 2019.

Direct ETH kopen en bewaren

Aankondiging en hoe verder

In zijn aankondiging legt Szilaghyi uit dat de activering plaats zal vinden op block 7.280.00, waarvan wordt verwacht dat deze wordt gevonden op 27 februari 2019. De upgrade zal naar verluidt worden geïmplementeerd als een enkele fork op mainnet en een post-Constantinople-fix fork op de testnetten, om ze weer in lijn te krijgen met het hoofdnetwerk.

Nieuwe deadline komt in de nasleep van een onverwachte vertraging ten opzichte van een recentelijk ontdekt beveiligingslek, dat een reentrancy attack toelaat. Deze is ontdekt in de code van Constantinople door het smart contract audit bedrijf ChainSecurity.

Beveiligingslek

Door de kwetsbaarheid kan een potentiële aanvaller cryptocurrency van een smart contract stelen. Er kan herhaaldelijk geld gevraagd worden van het smart contract, terwijl het valse gegevens over de daadwerkelijke ETH-balans geeft. Om deze maas in de Ethereum-wet te herstellen, wordt de lancering van de upgrade uitgesteld tot nader bericht.

Constantinople

De aanstaande hard fork is een upgrade van het netwerk, dat afzonderlijke Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) omvat, om de overgang van het huidige Proof-of-Work (PoW) naar de meer energie-efficiëntere Proof-of-Stake te verzachten.

Na implementatie zouden verbeteringen de Ethereum blockchain fundamenteel veranderen, waardoor compatibiliteit met eerdere versies moet worden voorkomen. Dit betekent dat netwerk nodes synchroon met het hele systeem moeten worden bijgewerkt of als een afzonderlijke blockchain-entiteit moeten blijven werken. Vrijwel alle grote exchanges hebben steun toegezegd aan deze Ethereum upgrade.