Ethereum forks in januari 2019: Info, Claimen en uitleg - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Ethereum forks in januari 2019: Info, Claimen en uitleg

Ethereum forks 2019

In de eerste maand van 2019 staan er meerdere hard forks van Ethereum op het programma. Drie daarvan zijn het belangrijkste: Classic Vision Hard Fork, Ethereum Nowa Fork en de Constantinople Fork. In dit artikel lees je alles over deze drie belangrijke forks. Ook lees je welke wallets deze ETH forks ondersteunen en of jouw ETH veilig staat op een Ledger hardware wallet. Ik begin met een uitleg van alle drie de Ethereum forks van januari 2019. Daarna lees je hoe je deze forks kan claimen en wat het met de koers gaat doen.

Snel een eenvoudig ETH kopen met iDEAL

Fork 1: Ethereum Classic Vision (ETCV)

3 ETCV voor elke ETH | 11 januari 2019 | Whitepaper

Classic Vision Ethereum

Ethereum Classic Vision is een nieuwe valuta die wordt gecreëerd na een Ethereum hard fork. De bedenkers van deze valuta willen de beste punten van zowel Ethereum als Ethereum Classic combineren. Het lijkt wellicht een beetje qua idee op Bitcoin Satoshi Vision. Een aantal belangrijke punten van deze Ethereum fork:

  • De individuele miners kunnen profiteren, omdat de kosten lager zullen zijn. Zij kunnen gewoon eenvoudige hardware gebruiken, zoals een Rasberry Pi.
  • ETCV houders zouden meer crypto kunnen verdienen door ze in te zetten in plaats van te verkopen, wat de waarde van ETCV verhoogt. Dit heet ook wel staken.
  • De crypto blijft onafhankelijk van een centrale autoriteit, omdat er geen risico is dat een grote miningpool de controle over de blockchain overneemt.
  • Het dApp-platform van Ethereum Classic Vision zal zowel back-end als frond-end ontwikkeltools bevatten, waarmee gebruikers complete applicaties kunnen maken.
  • Het ETCV netwerk kan tot 10.000 transacties per seconde verwerken, in tegenstelling tot de huidige 25 per seconde van Ethereum.
Roadmap Ethereum Classic Vision ETCV
ETCV roadmap

Fork 2: Ethereum Nowa Hard Fork

1 ETN voor elke ETH | 12 januari 2019 | BitcoinTalk topic

Scam Ethereum fork

Slechts een dag nadat de eerste fork plaatsvindt, zal op 12 januarli 2019 de Ethereum Nowa Hard Fork plaatsvinden. ETH-bezitters krijgen 1 ETN (Ethereum Nowa) voor elke ETH in hun wallet. De ETN Nowa Roadmap geeft aan dat er een ETN desktop wallet beschikbaar is begin 2019. Er worden zelfs meerdere mobiele wallets verwacht. Deze fork is erg controversieel en in het BitcoinTalk forum wordt al gewaarschuwd dat het een scam zou zijn. Zo is een gebruiker er achter gekomen dat alle teamfoto’s nep zijn en gewoon aangekocht zijn op een stockphoto-website. Bij mij gaan dan direct alarmbellen rinkelen. Pas dus goed op met het claimen en investeren van deze Ethereum fork 2019!

ETCV en ETN claimen

Wij hebben nog geen exchange gevonden die de eerste twee hard forks zal ondersteunen. Je moet dus ETH bewaren in een persoonlijke wallet, waarbij je zelf de private keys in handen van hebt. Dit zijn wallets zoals Jaxx, Coinomi, MyEtherWallet, Ledger Nano, etz.). Om gratis ETCV te claimen kun je dus geen crypto exchange gebruiken.

Direct ETH kopen

Ethereum kopen kan op verschillende manieren. Via de onderstaande aanbieders koop je snel en eenvoudig deze crypto:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Fork 3: Ethereum Constantinople Hard Fork

Tussen 14-18 januari 2019 | Constantinopel kennisbank

Ethereum Constantinople

Dit is de belangrijkste ETH-fork van januari 2019. De Constantiople Ethereum hard fork is de tweede fase van het Metropolis-project. Het zal naar verwachting worden gelanceerd bij block 7,080,000. Belangrijkste verandering is de stap van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Dit heet ook wel de Casper update van Ethereum. Naar verwachting zal deze hard fork het netwerk sneller en goedkoper maken. He tis misschien controversieel, omdat de beloning voor miners verlaagt wordt van 3 ETH naar 2 ETH. Een aantal belangrijke wijzigingen

  • EIP 145: een upgrade die er voor moet zorgen dat de informatieverwerking op de ETH-blockchain efficiënter zal moeten maken. Dit wordt ook wel bitwise shifting Het moet er voor zorgen dat er tot 10 keer minder GAS wordt gebruikt. Hierdoor worden de smart contracts uiteindelijk goedkoper in gebruik.
  • EIP 1052: Optimalisatie van de code-uitvoering op de blockchain. Unieke hash-acceptatie maakt contractverificatie eenvoudiger en efficiënter.
  • EIP 1283: De prijsmethode zal eerlijker en eenvoudiger worden gemaakt in het geval van contractopslag (SSTORE). Het zou de GAS-kosten verlagen.
  • EIP 1014: Vitalik Buterin heeft schaaloplossingen gemaakt op basis van off-chain transacties en kanalen die vergelijkbaar zijn met het Lightning Network, wat de prestaties van het netwerk automatisch zal verbeteren.

De Constantinople hard fork is een onderdeel van de verbetering van de infrastructuur en het protocol van de gehele Ethereum blockchain. Ik verwacht dus niet dat er nieuwe munten worden gecreëerd.

Is het een nieuwe crypto of alleen een upgrade?

Dit is een hard fork en zal een nieuwe, tweede ETH blockchain creëren, inclusief de EIP-implementaties. Dit moet echter geen controversiële hard fork zijn en ik ga er van uit dat de miners naar de nieuwe keten zullen overschakelen. Alle huidige smart contracts op de huidige ETH-blockchain zullen in de nieuwe chain worden gerepliceerd. De oude ETH blockchain kan enige waarde hebben, terwijl miners hun tijd nemen om over te stappen naar miners van de nieuwe keten. Er zullen echter geen geplande updates meer zijn voor de eerste blockchain, die uiteindelijk de originele Ethereum blockchain dicht bij 0 euro moet duwen qua waarde.

Welke exchanges ondersteunen Constantinople?

Meerdere grote crypto exchanges hebben aangegeven de nieuwste hard fork van Ethereum in januari 2019 te ondersteunen. Ik verwacht zelf dat vrijwel alle exchanges dit gewoon gaan doen. Let op: Dit gaat om de officiële hard fork van het ETH-team (onder leiding van Vitalik Buterin). Niet om de eerste twee forks. De volgende exchanges hebben aangegeven de Ethereum hard fork Constantinople te ondersteunen:

Wat gebeurt er met ETH op een Ledger?

Ethereum op een ledger bewaren is een goed een veilige keuze. Je kan op deze manier ETCV en ETN claimen, omdat je gewoon zelf de private keys van de wallet in handen hebt. Ook zal je gewoon gebruik kunnen maken van de Ethereum hard fork Constantinople, zonder enige problemen.

Wat doen deze forks de stabiliteit van het netwerk?

Ethereum heeft tegenwoordig steeds meer concurrentie van bijvoorbeeld EOS, Cardano en Zilliqa. Hoewel al deze crypto’s en blockchains in het afgelopen jaar ruim 90% in waarde zijn verloren, verandert het niets aan het feit dat hard forks de algehele ondersteuning kan verzwakken. Ontwikkelaars moeten een kant kiezen en migreren om te werken aan de nieuwere chains. Ik vergelijk het met de recente fork van Bitcoin Cash (BCHSV, BCHABC en BCH). Er waren veel mensen binnen de BCH community die dachten dat BCH ooit kon gaan concurreren met Bitcoin, maar na de laatste fork lijkt dat veel minder waarschijnlijk.

Als de concurrentie van Ethereum blijft groeien, terwijl Ethereum in verschillende forks uit elkaar valt, kunnen ze te verdund raken om ooit op dezelfde schaal te werken als EOS of Cardano.

En de prijs?

Wat de prijs van ETH betreft zijn lang termijn voorspellingen voor hard forks over het algemeen moeilijk te maken. Op de korte termijn kunnen we echter aanzienlijke volatiliteit verwachten, omdat de markt zeker klaar zal zijn om op een nieuwe munt te springen die is ontstaan uit de drie komende forks.

Bitcoin-forks hebben historisch gezien geleid tot kleine prijsdalingen voor BTC, omdat een klein deel van de waarde die bij het BTC-netwerk hoorde, werd gesplitst in de nieuwe forks van de blockchain. Dit voorspelt goed nieuws voor de nieuwe munten die uit de ETH-forks zullen komen, maar wat Ethereum betreft maakt het niet zeker niet eenvoudig om de tweede plek vast te houden. Aan de andere kant is de overgang van PoW naar PoS wellicht iets wat een bullish sentiment zou kunnen opleveren.