Ethereum Classic kopen: ETC kopen uitleg - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Ethereum Classic kopen: ETC kopen uitleg

Ethereum Classic kopen

Ethereum Classic wordt door sommigen ook wel de originele Ethereum genoemd. De fork heet “Ethereum”. Het ticker symbool is ETC. Je kan deze cryptocurrency kopen op meerdere manieren. In deze blog leg ik je stap voor stap uit hoe dit werkt. Ook geef ik per optie aan of dit geschikt is voor beginners of de meer ervaren crypto trader. ETC kopen kun je doen direct met iDEAL vanaf je bankrekening en op een (de)centrale exchange kopen. Ik begin eerst met een korte uitleg over de munt zelf. Daarna lees je alles over Ethereum Classic kopen.

Wat is ETC?

Ethereum Classic is een open-source platform waarop je smart contracts kan maken. Volgens de aanhangers van deze versie is dit de originele filosofie van het project. De bedenkers zijn echter allemaal overgestapt naar de normale versie van de munt. Meer informatie kun je lezen in de blog over Ethereum Classic. Deze kun je hier vinden. Ook hebben wij een blog geschreven over de verschillen tussen de twee Ethereums.

Ethereum Classic kopen iDEAL

Ethereum classic kopen ideal

De snelste manier en best geschikt voor beginners én gevorderden

ETC iDEAL stappenplan

De meest eenvoudige optie is om deze digitale valuta direct te kopen vanaf je eigen bankrekening. Wie vaker online spullen koopt, bij bijvoorbeeld winkels zoals Coolblue of Bol.com, is met iDEAL bekend. Je kan op deze manier ook cryptocurrency kopen! Ethereum Classic kopen met iDEAL is best heel simpel. Volg het onderstaande stappenplan, om er zo zeker van te zijn dat je snel en eenvoudig deze crypto kan kopen.

 1. Ga naar de exchange Binance, je kan deze link gebruiken.
 2. Ga naar inloggen of maak een nieuw account aan als je nog geen Binance account hebt.
 3. In jouw persoonlijke dashboard zoek je naar de knop met ‘Euro’s storten’. Dit is een groene knop.
 4. Vul in de pop-up die nu naar voren komt het bedrag in euro’s in dat je wilt storten. Je ziet daarna meerdere opties voor het overmaken. Zo kan je een bankoverschrijving doen (duurt langer) of iDEAL betalen (direct).
 5. Na het overboeken zie je in het Binance dashboard jouw euro’s staan. Je kan nu beginnen met het kopen van de valuta!
 6. Ga naar Ethereum Classic (ETC)
 7. Ga naar kopen en vul het aantal in dat je wilt hebben (in euro of in ETC)
 8. Bevestig de order en wacht een paar tellen.

Op een exchange Ethereum Classic kopen

ETC kopen exchange overzicht lijst

Niet de meest eenvoudige manier, wel de goedkoopste

Je kan voor deze valuta kiezen uit honderden centrale en decentrale exchanges. Voor het onderstaande stappenplan haalt het niet heel veel uit. In het bovenstaande screenshot zie je een kleine selectie waar je ETC op een exchange kan verkrijgen. Voor het meest volledige overzicht kun je naar deze pagina van Coinmarketcap gaan. Ik raad aan om dit met Bitcoin, Litecoin of Ethereum te doen. Mocht je deze valuta nog niet bezitten, raad ik het je aan om dat via het bovenstaande stappenplan te kopen! Hieronder volgt een stappenplan om ETC te kopen op de exchange Binance. Daarna zie je een stappenplan aan de hand van afbeeldingen voor de exchange Cryptopia.

Binance stappenplan

 1. Ga via deze link naar de exchange Binance.
 2. Maak een nieuw account aan
 3. Stort de crypto waarmee je ETC wilt kopen
 4. Zoek naar de markt (in het exchange tabblad) ETC en de valuta die je bezit
 5. Maak een order aan voor het bedrag waarvoor je wilt kopen
 6. Wacht tot deze order is gevuld.

Cryptopia stappenplan