Ether Online: MMORPG op de Ethereum blockchain - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Ether Online: MMORPG op de Ethereum blockchain

Ether Online is een van de eerste MMORPG’s ter wereld die op de blockchain technologie is gebaseerd. Het is een startup die de potentie van gaming en blockchain begrijpt. Waar we eerder al berichtten over “games” zoals EtherTulips en CryptoKitties, is er nu een spel dat ook meer als spel aanvoelt. In het spel kunnen gebruikers unieke digitale bezittingen in de vorm van accesoires en dieren bemachtigen, voor hun digitale karakter. Dankzij de blockchaintechnologie zijn alle transacties veilig en publiekelijk inzichtelijk in een onveranderlijke blockchain.


Een massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) is een genre van role-playing game waarbij een groot aantal spelers via het internet interactie met elkaar hebben. Bron 

Wie zit er achter Ether Online?

Het bedrijf achter deze MMORPG is R2Games. Een bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van games voor mobiele telefoons en browsers. Bekende spellen van R2Games zijn onder andere Clicker Heroes (mobiele telefoon) en Wartune (Facebook). In het totaal spelen meer dan 60 miljoen mensen spellen van dit bedrijf.

Kun je Ether Online al spelen?

Ja, de allereerste versie van Ether Online is uitgekomen. Je kan alvast registeren om zo deel uit te maken van de eerste alpha testfase. Zo kom je alvast in aanraking met het spel. Je krijgt een mail zodra de game echt live gaat, zodat je de eerste bent die het spel volledig kan gaan spelen.

Alvast een “pet” kopen

Als je van plan bent om het spel te gaan spelen, kun je nu alvast een dier kopen. Deze worden in de game pets genoemd. In de voorverkoop kun je speciale pets bemachtigen, die je misschien later niet meer kunt kopen. Ook kunnen deze pets – als het spel een succes wordt als CryptoKitties – veel Ether waard worden in de toekomst.  Alle pets hebben eigen unieke eigenschappen. Zo zijn er dieren die zorgen dat de health van jouw karakter hoger wordt of jouw karakter beter in verdedigen wordt.

Ether Online pets

Wat voor equipment is er in Ether Online?

Zodra het spel volledig live is, kun je meer dan 500 unieke accessoires voor jouw karakter bemachtigen. Je kan deze equipment voor een klein aantal Ethereum kopen. Alle equipment zijn deel van een smart contract. De transacties zijn hierdoor veilig en onveranderbaar. Je kan – net zoals bij de pets – equipment zelf gebruiken of doorverkopen. De accessoires kun je in meerdere kleuren krijgen. De kleuren hebben met de zeldzaamheid van een equipment te maken.

Ether Online equipment

Ether Online marktplaats

Een belangrijk onderdeel van Ether Online is de marktplaats. Hier kun je jouw spullen verkopen, maar ook spullen van anderen kopen. Zo kun je hier items zoals broeken, schoenen, hoeden, haar, armor e.d. kopen en verkopen. Hoe zeldzamer een item is, des te meer Ether je er voor moet betalen.

Onderling vechten

Er komt een geavanceerd vechtsysteem in het spel. Hier kun je met jouw online karakter vechten tegen anderen. Als je goede equipment hebt, is het vechten natuurlijk makkelijker. Je kan alleen mensen uitdagen die van ongeveer hetzelfde niveau zijn, zodat je niet meteen tegen de sterkste spelers hoeft te vechten. Je kan beloningen verdienen als je gevochten hebt.

Ether Online vechten

Hoe doe je mee met Ether Online?

Om Ether Online te kunnen gebruiker moet je de plugin MetaMask installeren in jouw browser. Daarna klik je op de officiële website op “Join Alpha Testing” om jezelf te registeren.

Links en informatie

Ethereum kopen om mee te doen?

Als je alvast gear of equipment wilt kopen, dan heb je Ethereum nodig. Dat kun je goed bij de onderstaande aanbieders kopen.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.