Wat is ERC20? | Wat is ERC20 precies? | Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Wat is ERC20?

Ethereum afbeelding

De ERC20 token biedt je de kans om je eigen token te maken en hiermee een bepaalde waarde te vertegenwoordigen. Hiervoor wordt de technologie van Ethereum toegepast. De standaard die hiervoor door de ontwikkelaars is ontworpen, maakt het voor een grote groep gebruikers mogelijk hun eigen tokens te vervaardigen. Om de veiligheid te kunnen garanderen, moeten de tokens wel aan vooraf bepaalde voorwaarden voldoen.  

Voorwaarden eigen token

Vanwege de waarde die de eigengemaakte token vertegenwoordigt, is er behoefte aan strikte voorwaarden die de zekerheid en betrouwbaarheid van je token garandeert. Om dit te bereiken, moet een token: 

  • foutloos zijn 
  • veilig zijn 
  • uniforme codering hebben 
  • hogere liquiditeit vertegenwoordigen 

Een token fungeert niet alleen als betaalmiddel, maar kan ook in de vorm van een aandeel of een product voorkomen. Een token wordt echt gebruikt voor een kenmerkend doel of een specifieke markt. Op deze manier is het mogelijk alles digitaal te verhandelen.  

Ethereum

Als blockchain platform is Ethereum sinds 2015 actief. Om niet aan de beperkingen van Bitcoins vast te zitten, is de digitale munt Ethereum in het leven geroepen. Via dit platform kan zonder tussenpersonen wereldwijd op een veilige manier worden geprogrammeerd via de zogeheten nodes. Deze knooppunten zijn van groot belang om de ERC20 tokens zonder bemoeienis van externe partijen te beheren. Dit gebeurt door: 

  • verifiëren van transacties 
  • delen van informatie met andere nodes 
  • van alle blockchain transacties een kopie bij te houden 

Cryptocurrency via ERC20 standaard

Voor acceptatie op het Ethereum-netwerk moeten de gemaakte tokens voldoen aan de ERC20 standaard. Dit is een voorwaardenlijst die eisen stelt op het gebied van: 

  • uitwisseling van tokens 
  • wijze waarop tokens opgeslagen kunnen worden 
  • gebruikerstoegang tot gegevens van de token 

Ethereum blockchain

De ERC20 standaard biedt jou de mogelijkheid om je eigen cryptocurrency te maken die steunt op Ethereum. Voor een veilige manier van opslaan kies je voor hardware wallets die inwisselbaar zijn voor EC20 tokens. Geschikt zijn onder meer: MyEtherWallet, Hardware Wallet en Exodus. Een Ethereum blockchain kent drie lagen die samen de blockchain vormen. De eerste laag wordt gevormd door een computernetwerk met specifieke software en een koppeling met Ethereum. De tweede laag bestaat uit de meertalige software van onder meer Javascript en Solidity. Tenslotte geeft de derde laag toegang tot de gedecentraliseerde applicaties.  

Financiering tokens

Om aan de slag te kunnen gaan met je eigen tokens heb je geld nodig. Een veelgekozen manier om financiering voor je tokens te krijgen, is via alternatieve crowdfunding. Zoals bij elke vorm van investering is het belangrijk het hoofd koel te houden en mogelijke risico’s goed in kaart te brengen. Zorg dat je weet met wie je in zee gaat en verdiep je in de partij waarmee je zaken wilt doen. Wat zijn hun plannen en hoe veilig is de opslag van je cryptomunten in de, al dan niet reeds bestaande, wallet? Zorg dat je kritische vragen stelt aan het team. Hierdoor weet je ook direct of ze adequaat en snel reageren. 

Conclusie

Het maken van eigen ERC20 tokens kan via de technologie van Ethereum, mits aan de voorwaarden wordt voldaan. Een eigen token vertegenwoordigt een specifieke waarde, die meer is dan een betaalmiddel. Zo kan je token ook een product of een aandeel zijn. Cryptocurrency via goedgekeurde ERC20 tokens kan via het Ethereum blockchain platform worden opgeslagen in wallets. Om van jouw cryptocurrency een succes te maken, kun je gebruikmaken van crowdfunding als financieringsmogelijkheid. Om hierbij het kaf van het koren te scheiden, is het essentieel dat je voldoende tijd stopt in het onderzoeken van de partij waar je mee in zee wilt gaan.