Enorme stijging Bitcoin verwacht - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Enorme stijging Bitcoin verwacht

Enorme stijging bitcoin verwacht

Tone Vays, een ervaren crypto-trader en analist, is positief over de toekomst van Bitcoin (BTC). Zelfs nu de munt en andere cryptovaluta in een marktdaling verkeren. Vays deelde onlangs een bericht op Youtube dat de kans erg groot is dat de Bitcoin met meer dan dertig procent gaat stijgen.

Halvering Bitcoin

Vays doet deze voorspelling op basis van de aankomende halvering van de Bitcoin. Deze gaat binnen een jaar plaatsvinden. De halvering betekent dat de beloningen van de miners worden gehalveerd. Hierdoor neemt de toevoer van nieuwe Bitcoin op de markt af maar dit kan leiden tot prijsstijgingen. Er is namelijk altijd vraag naar de Bitcoin.

Voorspellingen

“Na een correctie van tien tot twintig procent groeit mijn vertrouwen in deze steungebieden. Ik word steeds zekerder naarmate de halvering dichterbij komt. De kans op een willekeurige stijging naar 34.000 dollar is vele malen groter dan een willekeurige crash naar 22.000 dollar”, zegt Vays.

“Met de huidige prijs van 27.000 dollar, is het een kwestie van 7.000 dollar stijgen… versus 5.000 dollar dalen. Ik ben ervan overtuigd dat een stijging van 7.000 dollar veel waarschijnlijker is dan een daling van 5.000 dollar vanaf dit punt. Ik geloof oprecht dat het neerwaartse potentieel zeer beperkt is, uiterst beperkt.”

De analist blijft positief over Bitcoin, zelfs nu de koers, op het moment van schrijven, op 25.130 dollar staat. Dit is vijftig procent lager dan de hoge koers in april 2021. De crypto trader zegt verder: “Ik ben net zo enthousiast bij een prijs van 25.000 dollar als ik was bij 20.000 dollar tijdens de vorige terugval. Er is werkelijk geen verschil tussen een terugval naar 25.000 dollar en een terugval naar 20.000 dollar. Sterker nog, de terugval naar 25.000 dollar is waarschijnlijk iets veiliger, omdat deze waarschijnlijk niet morgen gaat plaatsvinden, maar nog steeds in midden mei.”

Vorige halveringen

Als we kijken naar de vorige halveringen, dan zien we interessante gebeurtenissen. In 2012 steeg de koers van de Bitcoin met achtduizend procent binnen een jaar. In 2016 liet de munt een stijging zien van meer dan tweeduizend procent in anderhalf jaar. Wat gaat de volgende halving teweegbrengen?