Electroneum voldoet als eerste aan KYC-policy - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Electroneum voldoet als eerste aan KYC-policy

KYC electroneum

Electroneum maakt als eerste cryptocurrency ter wereld gebruik van een identiteitsregistratie om veilig te kunnen betalen met digitale valuta en om illegale praktijken tegen te gaan. Deze procedure heeft de naam KYC, oftewel Know Your Customer. ETC is de eerste digitale valuta die deze procedure toepast. Maar wat houdt Know Your Customer in? En wat zijn de gevolgen van het invoeren voor Electroneum? Wij hebben het uitgezocht.


Wat is KYC?

De afkorting van Know Your Customer is KYC. Dit jaar waren er vele oproepen binnen voor regelgeving via KYC. Hiermee zijn financiële transacties niet meer volledig anoniem en kunnen illegale praktijken, zoals witwassen, beter achterhaald of voorkomen worden. Nu Electroneum KYC-goedgekeurd is, worden ze een legitieme betalingsmethode en kunnen ze van een virtuele valuta naar een virtuele afwisselingsprovider, zoals PayPal, evalueren. Hierdoor wordt het ook voor mensen in ontwikkelingslanden en opkomende landen mogelijk om te kunnen betalen zonder in het bezit te zijn van een bankrekening.

Vanaf wanneer gaat KYC in?

Uiteindelijk moet iedereen zich KYC-registreren, dat kan door een digitaal ID aan te maken bij de partner van Electroneum, Yoti. Op dit moment is er een registratie bezig op vrijwillige basis. Electroneum heeft aangegeven dat het vanaf 12 november voor alle gebruikers van Electroneum verplicht zal zijn.

De stappen voor de KYC-registratie

Electroneum is een samenwerking gestart met Yoti om de digitale ID van gebruikers te verzamelen om te kunnen voldoen aan de KYC-policy. De uitbesteding van deze taak aan Yoti zorgt voor een snellere en makkelijkere verificatieperiode van jouw identiteit. Een grappenmaker heeft zich al geregistreerd onder de naam Diz Iz Dawg met een foto van een opgepimpte hond. Op Twitter liet Electroneum weten dat ze de grap waardeerden maar dat dit toch niet helemaal de bedoeling is van KYC.

De gevolgen van KYC voor Electroneum

Er is een discussie gaande over de effecten van de stap die Electroneum heeft gemaakt om te kunnen voldoen aan de KYC-voorschriften. Eén ding is wel zeker. Door deze stap heeft Electroneum een deur geopend voor bereidwillige handelaren en gebruikers die eerst sceptisch waren tegenover cryptocurrency. Zij durven door de KYC-procedure nu wel te handelen en investeren zonder bang te zijn voor illegale praktijken. In de cryptocurrency-wereld maken veel gebruikers nog misbruik van het anonieme karakter van cryptocurrency om cybercriminaliteit en corrupte transacties te plegen en dat wordt met de KYC-procedure tegengegaan.

Electroneum als voorloper

In oktober 2018 kwam Electroneum met het nieuws naar buiten dat zij, als eerste cryptocurrency in de wereld, gaan starten met de KYC-procedure. Dit is niet de eerste keer dat zij als eerste een belangrijke stap zetten in de ontwikkeling van hun cryptocurrency. Zo benoemde Richard Ells, de blockchain- projectleider en -leider, ook nog een keer dat zij de eerste mobiele cryptocurrency ter wereld waren en de eerste cryptocurrency instant settlement API ter wereld hadden gemaakt.