Electroneum verkopen en kopen (ETN) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Electroneum verkopen en kopen (ETN)

Koers Electroneum

Electroneum is een van de meest succesvolle ICO’s allertijden. Er zijn meer dan 200.000 mensen die zich hebben geregistreerd op de website. Je kunt deze coin ook minen op een smartphone. Wij hebben regelmatig de vraag gekregen hoe je ETN kunt verkopen, maar ook hoe je electroneum kunt kopen. In dit artikel leggen wij dat in een stappenplan voor beginners uit. We beginnen met het verkopen van Electroneum (ETN). Omdat op het moment Yobit aanbiedt om te handelen tussen ETN/BTC, hebben wij deze exchange als voorbeeld genomen. De andere handelaren hebben namelijk limieten en lastigere activatieprocessen.

UPDATE: Electroneum is toegelaten op DEZE EXCHANGE.

UPDATE 2: Wegens enkele problemen aan de kant van Electroneum is de currency nog niet vrijgegeven in de wallets. Zodra dit wel zo is kun je onderstaande stappen volgen om Electroneum te verkopen.


Cryptopia

Cryptopia is de eerste exchange (gratis account) waarbij ETN is toegelaten. Je zou kan hier Electroneum kopen en verkopen. Wij beschrijven hieronder wat voor stappen je daar voor moet ondernemen. Lees ook onze uitgebreide uitleg over Cryptopia

ETN kopen bij Cryptopia

Wil je kopen? Volg dan de onderstaande stappen. Voor dit stappenplan gaan we er van uit dat je bijvoorbeeld al Bitcoin hebt. Zo niet? Lees dan ons Bitcoin kopen stappenplan.

 1. Maak een gratis account aan bij Cryptopia
 2. Klik op registeren en vul jouw gegevens in
 3. Wacht op de activatiemail (kijk voor de zekerheid ook in de spam folder)
 4. Klik op de link in de activatiemail
 5. Log in op de website en voer aanvullende gegevens in
 6. Ga naar het My account tabblad en klik op balances
 7. Zoek de wallet van BTC
 8. Klik op het logo van deposit BTC
 9. Je krijgt nu een QR-code en een Bitcoin adres, maak hier de hoeveelheid over die je wilt hebben op de exchange.
 10. Wacht totdat de Bitcoin in de Cryptopia wallet staat
 11. Ga naar het exchange tabblad
 12. Zoek in de linkerkolom naar de afkorting ETN
 13. Je krijgt nu een overzicht van de buy en sell order (koop en verkoop). Voer de prijs in voor hoeveel jij Electroneum wilt kopen. Let op: de kooporder is in BTC niet in euro of dollar
 14. Plaats de order en wacht af totdat deze wordt gevuld
 15. Je hebt nu succesvol ETN gekocht. Je kan deze laten staan bij Cryptopia of versturen naar een online of paper wallet (aanrader).

Verkopen bij cryptopia

Als je veel ETN in je wallet hebt staan en je wilt er vanaf, dan kun je deze op Cryptopia verkopen. Dit kan door het bovenstaande stappenplan omgekeerd te bewandelen. Eerst maak je een account aan bij Cryptopia. Dan stuur je ETN naar jouw wallet bij Cryptopia. Deze verhandel je naar BTC via de markt BTC/ETN. Je stuurt dan Bitcoin naar jouw wallet toe. Deze kun je weer verkopen bij BTC Direct voor euro’s op jouw bankrekening.

Electroneum verkopen bij Yobit

Het kost misschien even tijd en je moet een aantal stappen ondernemen, maar het is zeker de moeite waard om te doen. Neem er even de tijd voor als je nieuw bent met cryptocurrency. Je leert er namelijk meteen heel veel van! Het lijken veel stappen, maar qua tijd valt het mee. We hebben echt stap voor stap alles tot in de details uitgewerkt, vandaar dat het er zoveel zijn.

Stap 1: Maak een account aan bij Yobit 

Registeren

Stap 2: Voer jouw gegevens in, zoals ook op de afbeelding staat weergeven. Bij het veld Login mag je een nickname/schermnaam invullen

Vul gegevens in

Stap 3: Bevestig jouw e-mailadres met een klik op de link in het activatiemailtje. Je krijgt de mail vrijwel direct. Kijk anders in de spam-folder.

Registreren Yobit

Stap 4: Ga naar het menu-item “Wallets”. Hier kun je een overzicht vinden van al jouw balansen.

Deposit ETN bij Yobit

Stap 5: Zoek daar jouw ETN wallet op en druk op het + teken van deposit (storten)

Stap 6: Je krijgt nu een scherm te zien met een adres erop en een QR code. Stuur via de ETN app of wallet jouw electroneum (de hoeveelheid mag je zelf bepalen natuurlijk) naar Yobit toe. (de onderstaande QR code niet gebruiken om ETN te storten. Dit is een voorbeeld. Als je Bitcoin wilt doneren aan ons, mag je deze code wel gebruiken ;).

ETN storten

Stap 7: Zoek in de linkerkolom naar de markt ETN/BTC

Zoek naar ETN BTC

Stap 8: Je ziet in je scherm de Buy en de Sell koersen. Je kunt de BTC prijs die er staat omreken via deze link

Kooporder plaatsen Yobit

Stap 9: Bepaal hoeveel jij wilt hebben voor jouw ETN. Als je snel wilt verkopen, kun je dit doen voor de vraagprijs bij de kolom Buy (de bovenste prijs)

Stap 10: Verkoop Electroneum voor Bitcoin

Stap 11: Je hebt nu Bitcoin in jouw Yobit Wallet staan, in plaats van Electroneum. Je bent klaar om uit te betalen!

Stap 12: Maak een wallet aan voor Bitcoin op je mobiel of computer. Wij raden de multi-wallet van Coinomi aan bijvoorbeeld. Ook kun je op de website van Bitcoin kijken welke wallet je wilt. Let op: een web-wallet en een mobiele wallet kun je direct gebruiken. Een computer wallet moet vaak eerst synchroniseren met het netwerk.

Stap 13: Verstuur de Bitcoin van Yobit naar jouw gekozen BTC wallet. Dit doe je door naar het Wallet-menu-item te gaan op de website en op de – bij withdrawl te drukken. Je kunt nu een hoeveelheid en een adres bepalen. Kopieer het adres uit jouw wallet (ontvangstadres!). Neem deze niet handmatig over. Je maakt namelijk snel een fout in deze adressen.

Stap 14: Je hebt de coins nu in jouw wallet staan en je kunt deze verkopen.

Stap 15: Maak een account bij BTC Direct en verifieer deze (gaat heel snel). Hoe je dit doet kun je ook lezen in onze BTC Direct blog over dit onderwerp.

Stap 16: Voer bij de website van BTC Direct aan hoeveel Bitcoin je wilt verkopen en verstuur jouw BTC naar hun adres. Tussendoor moet je natuurlijk wel een aantal gegevens invullen, zoals bankrekeningnummer e.d.

Electroneum kopen

Het bovenstaande stappenplan kun je ook bijna in de omgekeerde weg gebruiken om Electroneum te kopen. Dit is de goedkoopste manier op het moment. Wij adviseren om Cryptopia te gebruiken voor ETN kopen.  In het kort Electroneum kopen.

 • Account bij Yobit en of Cryptopia maken en activeren (één klik op een link in de mail)
 • Account bij BTC Direct maken en activeren (zie onze blog voor een stappenplan verifiëren BTC Direct)
 • Bitcoin kopen bij BTC Direct (via deze link) en versturen naar jouw Yobit BTC Wallet (zie menu-item Wallets bij Yobit)
 • Wachten tot deze zijn aangekomen
 • Zoek naar de ETN/BTC in de linker kolom bij trade
 • Voer jouw BUY prijs in. Je ziet direct de hoeveelheid ETN die je er voor terugkrijgt
 • De coins staan nu in jouw ETN Yobit Wallet. Je kunt deze ook versturen naar de Electroneum Wallet app of een andere soort wallet die ETN ondersteunt.

Korte disclaimer

Op deze pagina zijn sommige links affiliate links. Wij krijgen, als jij tot aankoop overgaat, een bescheiden vergoeding. Deze vergoeding wordt betaalt door de bedrijven zelf. Jij merkt hier niets van en krijgt ook niet minder valuta. Je helpt hiermee wel deze website in de lucht te houden. Heel erg bedankt daarvoor! Deze pagina is overigens geen gesponsorde content, omdat wij daadwerkelijk zelf ook Electroneum gekocht hebben, BTC Direct gebruiken en bij Yobit handelen. Dit hebben wij zelfs aan onze familie aangeraden. Mocht je interesse hebben om hetzelfde te doen, maar je wilt ons niet steunen, dan kun je de rechtstreekse links gebruiken. No hard feelings!