Electroneum update: koersstijging, instant payments en de mobile miner - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Electroneum update: koersstijging, instant payments en de mobile miner

Wij hebben de cryptocurrency Electroneum (ETN) vanaf de ICO-fase gevolgd. De afgelopen dagen heeft de Electroneum koers een flinke stijging laten zien. Dit heeft een aantal oorzaken, zoals de stijging van Bitcoin, het implementeren van instant payments, honderdduizenden gebruikers van de mobiele miner (gratis) en het vele positieve nieuws op grote websites. In deze blog kijken we hoe het met deze cryptovaluta gaat, geven we een update over al het belangrijke nieuws en kijken we naar de electroneum toekomst. We beginnen met een korte uitleg met daarin het antwoord op de vraag: Wat is Electroneum (ETN)?


Heb je al een andere cryptovaluta? Koop dan direct ETN bij cryptopia (Maak nu een gratis account via deze link)

Electroneum, een korte uitleg

Electroneum is een bedrijf dat de gelijknamige cryptovaluta Electroneum heeft gemaakt. De afkorting van deze digitale valuta is ETN. Het doel van het -in Engeland gevestigde- bedrijf is cryptocurrency voor de massa beschikbaar maken. Electroneum maakt voor dit doel gebruik van een mobiele applicatie voor iOS en Android. Het gratis krijgen van cryptocurrency is hierdoor beschikbaar voor iedereen met een telefoon en internetverbinding. De munt is gebaseerd op de code van de munt Monero. Hierdoor heeft Electroneum een aantal ingebouwde privacy-opties.

Electroneum koers stijgt

De ICO van ETN was een enorm succes. Miljoenen mensen investeerden in deze valuta en de belofte die in de Electroneum Whitepaper stond. Het vertrouwen en kennis dat de CEO Richard Ells uitstraalde, de hoge kortingen en het genereuze affiliatie programma hielpen bij het viraal gaan van de ICO. Nadat de munt op de eerste exchanges beschikbaar was, steeg de koers eerst lichtjes. Daarna besloten de vroege investeerders, die met hoge kortingen ETN tijdens de ICO hadden gekocht, om een groot deel te verkopen. De Electroneum koers daalde daarna snel. Ook de rest van de cryptowereld stond snel in de rode cijfers. Vanaf half september 2018 steeg de koers van ETN weer enorm. Hieronder zie je het koersverloop van Electroneum:

Marktkapitalisatie

Op de website Coinmarketcap worden alle cryptovaluta gerangschikt op marktkapitalisatie. Bitcoin is al sinds 2009 de gedoodverfde nummer 1. Ripple en Ethereum strijden de laatste maanden om de tweede plaats. Electroneum was voor een aantal maanden niet te vinden in de top 100. Zoals je op de onderstaande afbeelding kan zien, staat ETN op plek 48 met een koersstijging van bijna 22% in de afgelopen 24 uur. De huidige live market cap van ETN kun je hieronder bekijken.

Electroneum coinmarketcap marktkapitalisatie

Positief nieuws omtrent Electroneum

De afgelopen weken hebben veel grote nieuwswebsites in de cryptowereld geschreven over Electroneum. Hieronder een opsomming van een aantal artikelen waarin ETN wordt vermeldt. Ook zie je een aantal voorbeelden van ander positief nieuws dat is uitgebracht door het bedrijf zelf.

  • TheBitcoinNews artikel over FOMO (link)
  • BitcoinsChannel over de Electroneum prijsstijging (link)
  • Webshop BluBlocker accepteert ETN als betaalmethode (link)
  • Global Coin Report noemt ETN een Hidden Gem (link)
  • Een uitgebreide analyse op Medium (link)
  • Blocklr schrijft over Instant Payment (link)

Electroneum Instant payment

Het grootste nieuws is wellicht de implementatie van instant payments. Hierdoor claimt het bedrijf snellere betalingen uit te kunnen voeren dan bedrijven zoals VISA, Mastercard en Amex. In de onderstaande video zie je wat deze techniek inhoudt en waarom het de cryptowereld kan gaan veranderen.

Mobiele app Electroneum

In de gratis applicatie van Electroneum kunnen gebruikers gratis Electroneum minen. Dit is geen echt minen, maar wordt een mining experience genoemd. De app heeft in de afgelopen maanden enorm veel gebruikers gekregen. De app is beschikbaar voor Android. De iOS versie is in BETA, maar wel al goedgekeurd. Wij hebben ook een uitgebreide blog geschreven met informatie over Electroneum minen in de gratis applicatie. Ook hebben wij een blog geschreven over Electroneum minen met een pc of laptop.

De mobiele app heeft vrijwel dagelijks meer dan 100.000 actieve gebruikers. De website The Fintech Times schreef al over het behalen van meer dan 1 miljoen downloads (link).

Electroneum kopen

Electroneum kopen kan op verschillende manieren. Het is op het moment (nog) niet mogelijk om ETN te kopen met iDEAL. Wel kan je deze munt op meerdere exchanges kopen. In onze blog over Electroneum kopen lees je alle manieren om ETN te krijgen. Je hebt hier wel een andere cryptovaluta, zoals Bitcoin of Ethereum voor nodig. Deze valuta koop je bij de onderstaande aanbieders.

Heb je al BTC of ETH? Koop dan direct ETN bij Cryptopia

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.

Electroneum toekomst

Toen de ICO van Electroneum werd aangekondigd was er zowel positief als negatief commentaar. Sommige mensen vonden bijvoorbeeld de Whitepaper te ambitieus en dachten dat het een grote scam was, omdat het een affiliatie programma had. Anderen waren juist positief en vonden het tijd voor een cryptovaluta voor de massa. Het uiteindelijke doel om een cryptovaluta naar de massa te brengen sloeg – over het algemeen gezien – goed aan. Met name mensen in lageloonlanden lijken erg enthousiast over de miner (gebaseerd op de respons in verschillende Facebook ETN groepen).


Electroneum heeft bewezen zich aan doelstellingen en de beloften in de whitepaper te houden. Wij verwachten dan ook een rooskleurige toekomst voor Electroneum. Er staan nog veel leuke features in de planning. De community blijft groeien en is erg enthousiast. Dagelijks worden nieuwe ideeën geplaatst en bedrijven overgehaald om Electroneum te accepteren.

Al ons ETN nieuws

In de onderstaande opsomming lees je al onze blogs over deze cryptocurrency: