Een decentrale identiteitsoorlog in de crypto-industrie - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Een decentrale identiteitsoorlog in de crypto-industrie

Diverse cryptovaluta

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano voorspelt een ‘decentrale identiteitsoorlog’ in de crypto industrie die de komende twee jaar zijn hoogtepunt zal bereiken. Ook zegt hij dat de komende 24 maanden cruciaal zijn voor de overlevingskansen van de crypto-industrie. Tijdens het Web Summit 2022 evenement dat plaatsvond op 24 november zegt Charles Hoskinson het volgende:

“Dit gaat één van de meest competitieve arena’s van de industrie worden de komende 24 maanden. De smart contract-oorlogen zijn voorbij, de grote spelers zijn gearriveerd en er vinden grote ontwikkelingen plaats. De identiteitsoorlog staat op het punt van beginnen en dit gaat een grote worden”.

Is het einde van de crypto in zicht?

Mocht de oorlog niet gewonnen worden door de crypto-industrie, dan kan het wel eens zo zijn dat het einde oefening is voor de cryptomarkt. De crypto zal aan een stille dood sterven, aldus Hoskinson tijdens het Summit 2022.

De focus zal zich verplaatsen van de smart contract-oorlog naar het concept van een decentrale digitale identiteit. De Cardano-oprichter zegt dat vele verschillende spelers binnen de cryptowereld dit niet zien en dat zou wel eens het kantelpunt kunnen zijn voor de crypto.

Oplossingen moeten decentraal zijn

Volgens Hoskinson is het belangrijk om de industrie ook in de toekomst een kans te geven. Het is van belang dat de oplossingen van de identiteitsoorlog decentraal zijn. Gaat dit niet gebeuren, dan is de technologie geen toegevoegde waarde meer. Satoshi Nakamoto bedacht Bitcoin om niet meer afhankelijk te zijn van gecentraliseerde spelers.

FTX was een gecentraliseerde partij, zij hadden de volledige macht over de tegoeden van gebruikers. Dit is erg riskant en we hebben gezien wat er is gebeurd. Het is tijd voor een decentralisatie volgens Hoskinson en zegt:

“Ik word moe van een industrie waarin iedereen zegt dat ze decentraal zijn. Wat betekent dat eigenlijk? We hebben geen enkele manier om dat te meten. […] Het zijn slechts woorden. Het probleem is dat decentralisatie een manier is om de weerbaarheid van projecten te meten”.