Drie Golem wallets: GMT wallets - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Drie Golem wallets: GMT wallets

Golem (GNT) is een gedecentraliseerde supercomputer waar iedereen toegang tot heeft, heel kort door de bocht is het een rekenkracht voor softwareontwikkelaars die wordt gehaald uit (onder andere) pc’s en complete datacenters. Uiteindelijk kan Golem een alternatief worden voor bestaande cloudproviders. Golem kan je opslaan en verhandelen vanuit verschillende wallets. Wij hebben enkele Golem wallets op een rijtje gezet.

De soorten Golem wallets

Er zijn verschillende Golem wallets beschikbaar waar je GNT in kan opslaan en vanuit kan verhandelen. Deze grote beschikbaarheid van wallets heeft te maken met het feit dat Golem een ERC-20 token is. Hierdoor zijn er veel Ethereum wallets beschikbaar. Er zijn geschikte hardware-wallets, maar ook web- en mobiele wallets. Het is slim om van tevoren te bedenken welk soort wallet je fijn vindt om mee te werken. In deze blog heb ik verschillende soorten op een rijtje gezet. Wanneer je kiest voor een bepaald soort wallet, is het slim om te kijken of de wallet nog regelmatig een update krijgt.

Ledger Nano S

De eerste wallet is de Ledger Nano S. Dit is een hardware wallet. Een hardware wallet is de meest veilige manier om jouw cryptovaluta op te slaan. De Ledger Nano S is één van de meest populaire hardware wallets ter wereld. Deze populariteit heeft de wallet te danken aan de veiligheid die hij biedt. De Ledger Nano S is onder andere verkrijgbaar op Bol.com. Naast Golem kan je er nog 39 andere soorten cryptovaluta in opslaan. Ter beveiliging maakt de Ledger Nano S gebruik van een two factor authenticatie. Verder worden alle gegevens beveiligd met een pincode. Om transacties te bevestigen en te voltooien wordt er gevraagd naar een fysieke invoer. Van accounts wordt een back-up gemaakt.

Ledger Nano S

Bekijk de Ledger Nano S hier

Jaxx Liberty

Jaxx is een wallet voor meerdere soorten cryptovaluta. In deze wallet kan je meer dan 85 verschillende cryptovaluta’s opslaan en nog steeds worden er meer cryptovaluta’s toegevoegd. Deze wallet heeft naast desktop- ook mobiele opties. De desktopversie is beschikbaar voor Windows, OSX en Linux. De mobiele versie is beschikbaar voor Android- en iOSapparaten. Voor het online gebruik van de wallet is er een speciale Google Chrome extensie. De lancering van deze wallet vond plaats in 2014 en sinds die tijd zijn ze bij Jaxx nog steeds bezig met vernieuwen en verbeteren. Een groot voordeel van Jaxx Liberty is de gebruiksvriendelijkheid. Jaxx Liberty is ook voor beginners makkelijk in gebruik.

MyEtherWallet

MyEtherWallet is een webwallet waarbij jouw tegoeden en informatie op je eigen computer blijven staan. Je hebt als voordeel dat je gebruik kan maken van de web-based interface en dat de persoonlijke sleutels tegelijkertijd op je eigen apparaat behouden blijven. MEW is geen standaard wallet, MyEtherWallet kan je eerder zien als een manier om te communiceren met de Ethereum-blockchain. Gebruiksgemak doordat het een eenvoudige manier biedt om Ethereum-tokens op te slaan gecombineerd met veiligheid doordat alle belangrijke gegevens en informatie worden bewaard op jouw eigen apparaat!