Documentaire 10 jaar Bitcoin in Nederland - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Documentaire 10 jaar Bitcoin in Nederland

Documentaire 10 jaar Bitcoin in Nederland

De Bitcoin bestaat tien jaar in Nederland. Vanwege dit jubileum is er een documentaire gelanceerd door het Nederlandse Bitcoin bedrijf Bitonic. Door de ogen van de eerste Bitcoin-broker van Nederland wordt er teruggeblikt op de markt. Van het begin tot aan nu. Bitonic neemt je mee in de afgelopen tien jaar van de Bitcoin.

10 jaar Bitcoin

Voordat de Bitcoin actief was in Nederland, waren de oprichters Niels van Groningen, Jouke Hofma en Robert de Waard veel aanwezig op LAN-feestjes. Hier ontstond het idee om het Nederlandse Bitonic op te richten.

De financiële crisis van 2008, de whitepaper, de Genesis Block in 2009, WikiLeals in 2011 komen voorbij in de documentaire. Net na 2013 bereikte de Bitcoin een koers van 100 dollar. Mt. Gox ging daarna failliet, de oorsprong van BL3P en de ontwikkeling voor rechtszaak tegen De Nederlandsche Bank vanwege de walletverificatie-eisen zien we in de compilatie.

Vooral in de beginjaren was het niet makkelijk om aan de Bitcoin te komen. De oprichters bedachten een iDEAL-integratie op de website om zo niet weken te hoeven wachten op je geld via buitenlandse banken. Ook ontdekten de mannen een fout in de Bitcoin-software.

Nu tien jaar later is de documentaire hier te zien.