Digibyte review: Hét alternatief voor Bitcoin? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Digibyte review: Hét alternatief voor Bitcoin?

Digibyte review

Digibyte is een veilige, gedecentraliseerde blockchainoplossing, die gebruikers snelle en schaalbare transacties biedt. Het is vanaf het begin al gericht op veiligheid en wordt een van de meest vooruitstrevende blockchain-projecten genoemd. Ik was zelf al bekend met deze crypto, maar heb mij er nog nooit voor 100% in verdiept. Hoog tijd voor een uitgebreide Digibyte review. Elke vrijdag schrijf ik een nieuwe uitgebreide review over een crypto. Deze week neem ik Digibyte met de afkorting DGB eens goed onder de loep. Ik behandel het project zelf, de cryptocurrency, het team en bekijk de Digibyte toekomst voor 2019, 2020 en verder. Is deze crypto echt hét alternatief voor Bitcoin, zoals veel mensen beweren?

Koop direct DGB met iDEAL

Wat is Digibyte?

Digibyte is een van de langste blockchains ter wereld. Deze cryptocurrency is in 2014 gemaakt en beschikt over een aantal belangrijke functies. De ontwikkelaars beweren dat het sneller en veiliger is dan Bitcoin. Ook wordt er gezegd dat het meer gedecentraliseerd is vergeleken met BTC. Het wordt gezien als een blockchain 2.0 project. Het drielaagse blockchain-netwerk scheidt slimme contracten, de transacties en gedecentraliseerde applicaties van elkaar. Het biedt ook cross-chain capabiliteit, waardoor het een capabele concurrent is in de blockchain-race. Het kan worden gebruik als blockchain en als cryptocurrency, waardoor Digibyte wellicht een verborgen parel is in de cryptowereld. Tijdens de oprichting was het doel van Jared Tate, de oprichter, om een snellere en veiligere versie van Bitcoin te maken, waarmee een grotere gedecentraliseerde gemeenschap bereikt kan worden.

De ontwikkeling van Digibyte

Als een van de oudste en snelste blockchains is Digibyte al meer dan 7 miljoen blocks heeft het al veel uitdagingen gezien en overwonnen. Veel projecten moeten deze uitdagingen nog overwinnen. Met een focus op beveiliging, decentralisatie en snelheid is Digibyte een geschikte blockchainoplossing voor kwesties van peer-to-peer commerce, veilige gedecentraliseerde applicaties en het vermijden van cyberbeveiligingsbedregingen.

De valuta is behoorlijk populair en wordt in meer dan 100 landen verhandeld. De populariteit lijkt om verschillende redenen steeds meer toe te nemen.

Transactiekosten

In tegenstelling tot andere crypto’s zijn er geen kosten verboden aan het gebruik van Digibyte. Transacties worden vrijwel onmiddellijk uitgevoerd. Veel andere cryptocurrencies hebben veel langere transactietijden. Elke gebruiker kan DGB versturen naar een geverifieerd Digibyte-adres, waar ook ter wereld. Dit kan zonder kosten te betalen of registreren.

Activiteit, updates en upgrades

Zelfs na vierenhalf jaar ontwikkeling blijft het team van Digibyte en de community hard werken om de blockchain en cryptovaluta te verbeteren. Er komen regelmatig upgrades uit. Digibyte transacties gebeuren binnen 1 tot 3 seconden en blocks worden elke 30 seconden ontdekt. Hierdoor is elke transactie volledig voltooid binnen drie minuten. Toch hebben de ontwikkelaars plannen om de transactiesnelheid te verhogen.

Transactiesnelheid DGB
Bron: https://www.digibyte.co/digibyte-global-blockchain

Kenmerken en innovaties

De volgende innovaties hebben Digibyte veiliger en beter gemaakt sinds de oprichting in 2014.

 • Geavanceerde moeilijkheidsgraad: DGB is gemaakt met een van de meest geavanceerde moeilijkheidssterktes van elke bestaande cryptocurrency. Dit is tot stand gekomen door innovaties van DigiShield en MultiShield.
 • Vijf algoritmes voor mining: DGB gebruikt vijf verschillende algoritmes voor cryptografische mining om zo centralisaties van mining te voorkomen. Bijna alle andere cryptocurrencies gebruiken er slechts één. Digibyte gebruikt: SHA-256, Scrypt, Skein, Groestl en Qubit.
 • Wereldwijde decentralisatie: DGB wordt beschouwd als een van de meest gedecentraliseerde en veilige cryptocurrencies. De Digibyte blockchain bestaat momenteel uit meer dan 200.000 servers, computers, knooppunten en smartphones, die over de gehele wereld zijn verspreid.

Gelaagde infrastructuur

De software-infrastructuur bestaat uit drie lagen, die boven elkaar werken.

 1. Core Communications & Global Network: Dit verbindt alle knooppunten op het netwerk met elkaar. Het ondersteunt een zeer eenvoudige gegevensoverdracht tussen knooppunten en het legt de basis voor alle andere lagen in het netwerk.
 2. Public Ledger & Digital Assets: Hier worden de gegevens van het netwerk opgeslagen. Het heeft ook veiligheidsmaatregelen om eventuele manipulatie van gegevens te voorkomen. Het beheert en stimuleert tevens de miners die het platform beveiligen.
 3. Applications: Dit betreft het gebruikersgerichte gedeelte van de Digibyte blockchain. Het betreft de interface, overdrachten, API en andere toepassingen die dagelijks worden gebruikt op het netwerk.
Software lagen Digibyte
Bron: https://www.digibyte.co/digibyte-global-blockchain

Roadmap en Digibyte toekomst 2019, 2020 en verder

Een volledige roadmap van Digibyte is nog niet gepubliceerd, maar op de website en in de community kun je wel aandachtspunten lezen. Zij voeren ook vaak als een van de eerste (of als eerste) de meest nieuwe features in die ontwikkeld zijn. Zij waren bijvoorbeeld een van de eerste met het invoeren van SegWit. Je merkt dat mensen DGB steeds meer zien als alternatief voor Bitcoin. Ze winnen momenteel aan populariteit in de gaming-industrie met de uitloper genaamd Digbyte Gaming. Zij bieden DGB aan gamers in ruil voor de tijd die zij besteden aan bepaalde games. De founder ziet meer adoptie als een van de belangrijkste speerpunten voor 2019, 2020 en verder. Het blijft elke dag weer nieuwe volgelingen aantrekken.

Turkije en Venezuela

Een grote groep mensen uit Venezuela gebruiken tegenwoordig Digibyte voor betalingen, omdat de nationale valuta vrijwel niets meer waard is. Toen het eind vorige jaar in Turkije met de nationale valuta slecht ging, schoot de koers en het volume van DGB enorm omhoog. Het kwam zelfs in de buurt van de top 3 cryptocurrencies qua market cap. Dit is een belangrijke indicator dat mensen geloven dat Digibyte een levensvatbaar alternatief kan zijn voor fiat geld. Dit is een enorme stap, die het nut van DGB valideert op basis van de decentrale en gemeenschap gestuurde aard. Hierdoor wordt elke mogelijkheid dat het gecensureerd wordt door een natiestaat geëlimineerd.

Antum en Digi-ID

Op 27 augustus 2018 heeft het Belgische bedrijf Antum aangegeven dat zij Digi-ID zullen integreren in de systemen. De aankondiging luidde als volgt: “Antum zal de Digibyte Digi-ID opnemen in het AntumID-platform als een blockchain-authenticatietool. De authenticatie zal ook worden gebruikt voor alle externe services met onze aangesloten parters”. De oprichter van Digybite, Jared Tate, heeft vaak gezegd dat zijn project de grootste use case is in cybersecurity. AntumID is een groot platform. Niet alleen in België, maar ook in de gehele Europese Unie. Hierdoor lijkt Jared Tate gelijk te krijgen in zijn uitspraak.

Wat maakt Digibyte anders dan anderen?

Het project is op veel punten verschillend met andere projecten. Hieronder een korte opsomming van punten waarvan ik vind waarom Digibyte verschillend is:

 • Full-time oprichter: Jared Tate werkt full-time aan het project sinds 2014.
 • Het project en de technologie heeft zich de afgelopen vier jaar bewezen
 • Toonaangevende transactiesnelheid
 • Niet gefinancierd met een ICO
 • Use cases op veel gebieden, zoals AntumID
 • Deelbaar tot 8 cijfers achter de komma
 • Voorloper op veel gebieden. Invoering van: Digishield, MultiAlgo, MultiShield en Segwit zijn hiervan het bewijs
 • De langste blockchain ter wereld
 • Grote en zeer actieve community
 • Succesvolle proeven gedaan op het gebied van decentrale exchanges.
 • Focus op veiligheid en zeer bestendig tegen hacks

Koersgeschiedenis

Zoals met alle cryptocurrencies is de prijs van DigiByte de laatste tijd erg volatiel. Tot 2017 bleef de prijs redelijk constant, met slechts een hele lichte groei. In 2017 en 2018 waren er meerdere hoogte- en dieptepunten in de Digibyte koers. Eén van de crashes had te maken met de aankondiging van een nieuwe wallet met een paar functies. Mensen kochten in afwachting van deze aankondiging massaal Digbyte in. Toen de aankondiging van de nieuwe wallet werd uitgesteld en deze pas enkele dagen later kwam, was de DBG koers alweer volledig ingestort.

Een andere piek kwam door een Tweet van John McAfee, die vond dat Digibyte het bekijken waard was. Deze piek hield aan tot januari 2018, waarna het – net als alle andere crypto’s – volledig instortte. In 2018 waren er geen enorme schommelingen in de prijs, behalve in het derde kwartaal. Hier steeg de koers voor twee maanden.

Beschikbaarheid en DGB kopen

Je kan deze valuta op veel plekken kopen. Dit is een zeer positief punt. Digibyte kopen kan op meerdere manieren. Zo kun je het direct met iDEAL kopen via deze link of de onderstaande button. Ook kun je het op veel exchanges kopen, zoals Bittrex, HitBTC, KuCoin, Upbit en Sistemkoin. Op deze pagina kun je een overzicht vinden van alle DGB exchanges.

Koop direct DGB met iDEAL

Conclusie en review

Met de invoering van een nieuw thema is de beoordeling van de reviews ook anders. Projecten krijgen nu een beoordeling tussen de 0 en 10, in plaats van 0 en 5.