Dieren blockchain-games - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Dieren blockchain-games

dieren blockchain-games

Tijdens het schrijven van de blog over de allereerste Ethereum blockchain-based game die door Sony werd goedgekeurd kwam ik ook op de CryptoKitties game uit. Edwin heeft al eerder geschreven over CryptoKitties in maart 2018. In die lijst van blockchain-games benoemde hij ook een aantal nieuwe games met dieren, sommige games moesten zelfs nog uitkomen! Ik besloot om eens te kijken hoe het nu met die games gaat. Zijn ze al uit? En zijn er misschien al nieuwe dieren blockchain-games?


Cryptopets

Dit is een project die in maart 2018 nog niet volledig gelanceerd was. Ik moet zeggen dat het woordje huisdieren (in deze blog van Edwin) mij een beetje op het verkeerde spoor heeft gezet. Eigenlijk past dit spel niet echt, zeg maar echt niet, in een rijtje met dieren blockchain-games. Maar ach, dat mag de pret niet drukken. Het is een spel met digitale wezens. Je kan met deze gekke monsters handelen, je kan ze trainen en je kan ermee vechten. Ieder “huisdier” is blockchain-based wat in dit geval betekent dat ze allemaal uniek, aantoonbaar zeldzaam en jouw eigendom zijn. Hoe zeldzamer jouw beest is, hoe meer geld hij waard wordt. Eigenlijk kan ik er nog veel meer over vertellen, misschien dat ik snel maar een hele aparte blog schrijf over Cryptopets!

Hashpuppies

Hashpuppies is een spel op het NEO Smart Economy blockchain-platform. Dit is bijzonder omdat de meeste games gebouwd worden op het Ethereum blockchain-platform. In het spel kan je honden fokken, opvoeden en je kan meedoen aan wedstrijden. Als je de site opent, staat er dat het spel bijna te vinden is op het NEO-platform. In al die maanden is de game waarschijnlijk nog niet helemaal live gegaan. Op de website kan je een demo spelen die op 16 november 2018 bijgewerkt is. Ze zijn dus blijkbaar nog wel heel druk bezig met het project! Ik ben benieuwd.

Coin Dogs

Coin Dogs is een game die niet in het lijstje van maart 2018 stond. Het is een game waarin je honden kunt fokken en waarmee je met honden mee kunt doen aan racewedstrijden. Beter in een game meedoen aan racewedstrijden voor honden dan in het echt zullen we maar zeggen. In het spel kan je ook cryptovaluta winnen. Deze betalingen kan je opslaan in je externe Litecoin-wallet. Iedere maand worden er aan het spel nieuwe hondenrassen toegevoegd, je kan je hond helemaal op-pimpen en je kan tegen andere honden racen, zelfs terwijl je slaapt! Wat wil je nog meer 😉. De uitwerking van het spel ziet er heel gaaf uit.

coin dogs

Games die niet meer bestaan

Er zijn ook enkele games die het waarschijnlijk niet hebben gehaald.
Zo was Pandarium een veelbelovend project waar je helaas niks (maar dan ook echt helemaal niks) meer over terug kan vinden. Ook de website ligt er helemaal uit.
Cryptopuppies, een spel dat nog live zou gaan, is ook niet te vinden. Je kan er nog wel veel over lezen op andere websites, maar de laatste blogs zijn geschreven in mei 2018 en de officiële website werkt helaas niet meer.
Verder is de game Cryptodrome, een game waarin je crypto-paarden kan fokken voor racewedstrijden, niet live gegaan. De website werkt nog wel maar de berichten op hun social-media kanalen zijn maanden geleden voor het laatst geplaatst.

Wordt vervolgd…

Ik vond dit een hele leuke blog om te schrijven! Fijn dat er in die grote crypto-dip duisternis ook nog licht is in de vorm van hele leuke blockchain-based (dieren)games. Binnenkort kan je op Bitcoinsaltcoins.nl nog meer blogs verwachten over blockchain-based games. Ik ben erg benieuwd wat er is gebeurd met de games die niet zijn gelanceerd. Leuke ideeën, het team actief op social media en dan ineens stilte? Ben benieuwd wat ik hierover kan vinden. Verder zal ik enkele van de bovenstaande (en misschien ook andere) games wat uitgebreider uitwerken. Er valt genoeg te vertellen over deze leuke games!