DeVault review: Een project waar iedereen een stem heeft - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

DeVault review: Een project waar iedereen een stem heeft

Devault review

Eerder hebben we DeVault al benoemd in de “nieuwe munten”-serie. Vandaag bekijk ik het project nader. DeVault is een cryptocurrency gebaseerd op 100% community governance en ondersteuning. Met DeVault kunnen gebruikers op een snelle en veilige manier geld verzenden, ondersteund door een robuust netwerk met op de community gebaseerde consensus. Op het moment van schrijven bezet DeVault (DVT) rang 1746 (coinmarketcap), heeft het een marktkapitalisatie van €20.308 en handelt het tegen €0,000270 per DVT.

1 coin staat gelijk aan 1 stem

In de jonge geschiedenis van cryptocurrency zijn er veel problemen ontstaan door communities en ontwikkelaars die een consensus probeerden te bereiken. Er zijn zelfs hele projecten stilgelegd en opgesplitst omdat een klein groepje ontwikkelaars het niet eens konden worden.  Devault hanteert een eenvoudige consensusmethode om beslissingen te nemen op zijn netwerk, het 1 munt = 1 stemsysteem. Dit betekent in feite dat iedereen die een munt heeft, kan deelnemen aan het stemmen over gemeenschapskwesties.

Een voorbeeld van het 1 munt = 1 stemsysteem op het Devault-netwerk is voor het beslissen van projecten die financiering ontvangen uit de gemeenschappelijke kas. Personen die DVT van de gemeenschap willen ontvangen om Devault-gerelateerde producten en diensten te financieren, moeten een voorstel indienen bij het netwerk waarover de hele gemeenschap stemt.

Communityleden stemmen eenvoudig JA of NEE met het gewicht van hun stemmen bepaald door het aantal munten dat ze bezitten Een overzicht van de verdeling van DVT over adressen heb ik niet kunnen vinden.

Wat is DeVault verder?

Het overkoepelende doel van DeVault is om een ‘sociale digitale economie’ voor iedereen te zijn, met de geest van decentralisatie in de kern en een compleet community governance-systeem waar iedereen een stem in heeft. Om deze doelen te bereiken, wordt een Decentralized Autonomous Organisatie (DAO) gebruikt.

Devault info crypto

100% voor de community

Community Governance is bij DeVault niet alleen een buzzwoord. Ze werken elke dag aan het opbouwen van het community-netwerk.

Geen node, geen probleem

DeVault is een project dat cold rewards biedt aan een zo breed mogelijke groep leden van de gemeenschap. Begin eenvoudig het vasthouden van 1000+ DVT, en na 21.915 blokken begin je met verdienen!

Blockchain van de community

Een blockchain zonder mensen is geen blockchain, en we omarmen dat concept om een superieur project te creëren. Waarde komt van binnenuit.

Fork van Bitcoin Cash

Het team vond Bitcoin Cash het meest geschikte model voor hun doel. DeVault is dan ook een fork van Bitcoin Cash. Je kan deze valuta daarom wel gewoon minen met een Bitcoin miner. Er zijn meerdere mining pools beschikbaar. Deze kun je vinden in het overzicht met nuttige links.

Update van 23 oktober 2019

Devault update

Twee dagen geleden heeft DeVault een grote update gegeven. Deze kan je hier lezen. Het gaat onder andere om een introductie van DeVault 1.1 met DeVaultID, DeVault Token Protocol (DTP), nieuwe DAO / inflatie-aanpassingen en andere updates. Daarnaast is er een Light Wallet – Delight Desktop met een DeVaultID-functie. Hiermee kun je gebruikersnamen registreren op de blockchain. Ook wordt er vermeldt dat het team hard aan het werk is om het DeVault Token Protocol (DTP) verder te ontwikkelen.

Conclusie

Ik ben altijd voorzichtig met conclusies over (nieuwe) cryptoprojecten. DeVault heeft het hart zeker op de juiste plek zitten. Het idee om een digitaal betaalmiddel te bouwen rondom een community is niet nieuw. DeVault neemt het idee van de community wel erg serieus, wat een enorm pluspunt is. Het team/de community is erg actief op o.a. Twitter en transparant over waar ze mee bezig zijn. DeVault maakt op deze manier een goede indruk en een goede start. Mocht de aandacht van het huidige team verslappen en er weinig tot geen nieuwe leden bijkomen, vrees ik dat het project op dit moment nog te fragiel is om te blijven bestaan. Als de ontwikkelingen zich door blijven zetten en de community groeit, kan het zeker uitgroeien tot een mooi iets. Helemaal als er een aantal grote nieuwe exchanges toegevoegd gaan worden. Ik ga het project in ieder geval goed in de gaten houden.

Nuttige links

  • Website: https://devault.cc
  • Github: https://github.com/devaultcrypto
  • Explorer: https://exploredvt.com
  • Exchanges: SouthXchange.com, Escodex, SwiftEx.
  • Pools: Minedvt.com, BSOD.PW, LuckyAltCoin.com, ZPool.ca, BlockMasters.co, CoinMiningPool ACPool, & ZergPool.
  • Twitter: https://twitter.com/Devaultcrypto
  • Discord: https://discord.gg/JnRZ7BB
  • Telegram: https://t.me/devaultcrypto
  • Forums: https://devault.cc/forum/