December 2018 een goede crypto-maand? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

December 2018 een goede crypto-maand?

Bear bull market

November 2018 leek wel een eeuwigheid te duren. We kunnen nu, in de eerste dagen van december, terugkijken op november. Het was qua koersdaling de slechtste maand voor Bitcoin in de afgelopen zeven jaar. Veel beleggers denken dat december zomaar weer eens een positieve maand zou kunnen zijn. Vorig jaar dook Bitcoin onder de 6000 euro, om daarna een hoogtepunt van boven de 19.000 euro te bereiken in dezelfde maand. Zullen de feestdagen de BTC-koers weer positief beïnvloeden?

Bitcoin to the moon

In diverse groepen en communities hebben we gisteren gelezen dat mensen denken dat Bitcoin in december 2018 “to the moon” gaat. De eerste dagen van december begonnen dan ook positief. Bitcoin steeg weer boven de 4000 euro, een punt waar men in het verleden een grote resistance zag. Op de derde dag van december staan de koersen weer iets in de min, maar niet op het dieptepunt van december zelf.

Explosieve groei

Op het moment zien we nog niet de support voor een explosieve groei van Bitcoin. Ook zien we het niet heel negatief in. Er zijn wel een aantal digitale valuta die een flinke groei hebben meegemaakt in de eerste dagen van december. Zo is de DEX-token van Coinbit met ruim 60% gestegen. Het heeft zelfs een plek verovert in de top 100 van CoinMarketCap, met een marktkapitalisatie van ruim 59 miljoen dollar.

Langzame dagen een teken voor groei of daling?

In het verleden werden langzame dagen, zoals gisteren en vandaag, gevolgd door dagen met flinke bewegingen. Als je kijkt naar de cryptocurrency koersen in het verleden in de maand december, zou dat een positief teken kunnen zijn. Al heeft de geschiedenis ons wel eerder misleid. De meeste voorspellingen van de BTC koers in 2018 hadden niet zo’n erge bearmarkt verwacht. Een herstel naar ongeveer 6000 euro werd verwacht, maar een drop naar onder de 4000 hadden maar weinig aan zien komen.

Dagelijks volume iets lager

November was een maand met een behoorlijk hoog marktvolume. Veel mensen besloten laag in de kopen of om juist snel te verkopen. December laat een iets lager marktvolume zien. De snelheid van handelen is wel iets hoger dan vorig jaar tijdens de pieken. Met andere woorden: Bitcoins en altcoins ruilen sneller van personen dan wat we vorig jaar zagen tijdens de bullmarkt.