Bitcoin waardestijging zet door naar $30.000 - en andere ontwikkelingen
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

De waardestijging van Bitcoin zet door naar $30.000

Het is toch weer gebeurd, de Bitcoin waardestijging zet vlot door naar boven de $30.000 voor 1 Bitcoin. Afgelopen november behaalde Bitcoin al een recordhoogte, namelijk $19.864. De experts dachten dat we na het nieuwe record wel weer snel een flinke daling in de waarde zouden zien, maar ruim 2 maanden nadat Bitcoin het 2017 record verbrak lijkt die daling nog niet in zicht.

De snelle groei van Bitcoin

Op 2 januari 2021 (overigens ook Bitcoin’s twaalfde verjaardag), stond het prijskaartje voor 1 Bitcoin al op meer dan $30.000. In de loop van de dag op 3 januari is dat bedrag zelfs zo hoog gegaan als $34,792.48. Als Bitcoin dit patroon blijft volgen, dan zullen we binnen enkele maanden hoogstwaarschijnlijk al een bedrag van $50.000 zien.

Het lijkt wel of elke krant en media outlet in de wereld nu boven op het Bitcoin nieuws zit. Dat is gebeurd sinds november 2020, toen Bitcoin het record van 2017 verbrak. Doordat invloedrijke nieuws outlets zoals Bloomberg Bitcoin’s ontwikkelingen scherp in de gaten houden, lijkt de cryptovaluta ook door te dringen bij de grote massa. De tijden dat alleen “tech geeks” interesse hadden in Bitcoin zijn in ieder geval voorbij.

Begint Bitcoin mainstream te worden?

Bitcoin wordt dan ook steeds vaker toegevoegd in internationale investeringsportfolio’s. Het zijn ontwikkelingen zoals deze dat laat blijken dat de cryptovaluta langzaamaan volwassen aan het worden is. Bitcoin kenners zeggen dat ze zeker wisten dat de valuta mainstream zou worden, maar dat het turbulente jaar van 2020 dat proces in een versnelling heeft gezet.

De Nederlandse overheid en Bitcoin

Hoewel grote internationale banken en zelfs Wallstreet Bitcoin begint te verwelkomen, kijken vele overheden nog argwanend toe. Ook Nederland staat nog niet echt te springen om Bitcoin. Door hen wordt het vooral gezien als een enigszins problematisch maar niet te acuut fenomeen.

De Nederlandsche Bank (DNB) is vooral bang dat Bitcoin gebruikt gaat worden om geld wit te wassen. Ze zijn daarom ook extra kritisch geworden ten opzichte van Nederlandse bedrijven die cryptodiensten aanbieden. Dat is niet helemaal onbegrijpelijk, omdat we nog nooit op zo’n grote schaal met een alternatief betaalmiddel te maken hebben gehad. Overheden zijn daarom extra kritisch, en proberen met de door hun mogelijke middelen toezicht te houden op wat er precies gebeurt.

Veranderingen in regelgeving – hoe gaan we om met de komst van Bitcoin?

Voor elke grootschalige verandering in de wereld zijn vele jaren nodig om te kunnen aanpassen. Zelf nu we al meer 20 jaar in bijna elk huishouden comfortabel gebruik maken van het internet, is er nog steeds bar weinig regelgeving dat de boel in goede banen leidt. Het lijkt erop dat Bitcoin gaat blijven, dus vroeger of later zullen overheden dit toch op een meer verwelkomende manier moeten reguleren.

Dusver is Nederland bepaald niet verwelkomend naar bedrijven die cryptodiensten aanbieden. Ze zijn dus ook snel uit het land vertrokken, of er helemaal mee opgehouden. Dit mag dan voor de Nederlandse overheid een snelle oplossing zijn, op de lange termijn is het wellicht niet de meest wijze aanpak.

Hoe dan ook zijn de Bitcoin ontwikkelingen momenteel erg interessant. Wij kijken dan ook met spanning toe welke recordhoogte Bitcoin binnenkort weer gaat bereiken.