De SEC stelt het oordeel over de VanEck ETF opnieuw uit - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

De SEC stelt het oordeel over de VanEck ETF opnieuw uit

Vandaag zou er een beslissing worden genomen door de SEC over de langverwachte (en honderd keer uitgestelde) VanEck Bitcoin exchange trading fund (ETF). Dit is door de Amerikaanse SEC opnieuw uitgesteld. Dit valt te lezen op de website van de SEC. De toezichthouder heeft nog een langere periode nodig om hier een beslissing over te nemen.

35 dagen extra

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een periode van 35 dagen toegevoegd. Deze periode willen zij gebruiken voor het verzamelen van meer informatie en meningen over het voorstel. Het werd aanvankelijk ingediend door de Chicago Board Options Exchange (CBOE) vorig jaar. In de indiening van vandaag geeft de SEC een lijst met 14 vragen. Zij willen dat het publiek of bedrijven zich over deze vragen buigen om de SEC te helpen een oordeel te vellen over de Bitcoin ETF. De vragen hebben specifiek betrekking op het beschermen van beleggers en publieke belangen tegen fraude en soortgelijke exploitaties.

Een quote uit het rapport

Vrij vertaald in het Nederlands staat:

“De Commissie stelt een procedure in om aanvullende analyse mogelijk te maken van de consistentie van de voorgestelde regel met artikel 6 (b) (5) van de wet, die onder meer vereist dat de regels van een nationale effectenbeurs worden” ontworpen om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken, ter bevordering van eerlijke en billijke handelsbeginselen, ‘en’ ter bescherming van beleggers en het algemeen belang.”

Wederom vertraagd

De SEC heeft eerder zijn beslissing over het actualiseringsvoorstel voor de effectenwet vertraagd, waardoor bitcoin-ETF’s op CBOE zouden kunnen worden verhandeld. CBOE diende op 15 februari aanvankelijk een aanvraag in voor de voorgestelde wijziging van de SEC-regel met een periode van 45 dagen die gekeurd moest worden. Sindsdien is het besluit twee keer uitgesteld.

ETF’s zijn effecten die worden gewaardeerd als een percentage van het bijbehorende actief, waardoor ze functioneel vergelijkbaar zijn met traditionele aandelen. Het geld wordt door sommigen in de sector gezien als een stap in de richting van de massale acceptatie van cryptocurrencies.