De grootste investeringsmarkt ter wereld verstoren - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

De grootste investeringsmarkt ter wereld verstoren

Ingezonden persbericht: Bitcoinsaltcoins.nl heeft deze tekst niet samengesteld en is niet verantwoordelijk voor de inhoud. 

Hoewel het de meest waardevolle activaklasse ter wereld is, is de technologie die ten grondslag ligt aan de vastgoedbeleggingsmarkt al tientallen jaren grotendeels ongewijzigd gebleven. Max Property Group, een vastgoedbeleggingsmaatschappij in Nederland, die van oudsher last heeft gehad van verouderde praktijken en verouderde technologie, heeft een platform ontwikkeld met het potentieel om een ​​tril-leeuwenmarkt van US $ 228 te bereiken.

De meest waardevolle activaklasse ter wereld

In 2016 heeft het Savills World Research-team de waarde van alle wereldwijde eigendommen berekend op US $ 217 biljoen in totaal. In 2017 toonde hun onderzoek aan dat de wereldwijde inflatie van activaprijzen met 5 procent was gestegen tot US $ 228 biljoen.

Om dit in context te plaatsen, onroerend goed is een waardevollere beleggingscategorie dan alle aandelen, aandelen en effecten in de wereld samen, evenals al het goud dat ooit door de geschiedenis is gedolven.

Yolande Barnes, hoofd van Savills World Research, zei: “Onroerend goed is bij uitstek de activaklasse die het meest wordt beïnvloed door mondiale monetaire omstandigheden en beleggingsactiviteiten en die op zijn beurt de meeste invloed heeft op nationale en internationale economieën.”

Met andere woorden, de vastgoedbeleggingsmarkt heeft de macht om de hele wereldeconomie te beïnvloeden.

Gezien de enorme omvang van deze beleggingscategorie en de potentiële impact ervan op letterlijk de financiële wereld, is het opmerkelijk dat deze niet meer onderhevig is geweest aan verstoring door de golf van startups en technologische ontwikkelingen die zich de afgelopen jaren hebben voorgedaan. In feite is de vastgoedtechnologie, met de mogelijke uitzondering van verhuurplatforms, de afgelopen decennia niet significant vooruitgegaan.

Toegangspoortjes

Naast de enorme omvang, leveren slechts enkele activaklassen passieve inkomsten en vermogensgroei op die vergelijkbaar zijn met die van onroerend goed, maar even weinig zijn onderworpen aan dezelfde toetredingsdrempels. Deze belemmeringen kunnen de toegang tot bankieren, kredietscores, financiën, contanteisen en afhankelijkheid van professionele professionals zijn. Dit is met name van toepassing op grensoverschrijdende investeringen, waarbij iedereen die van plan is in een ander land te investeren hoogstwaarschijnlijk internationale reizen moet maken, verschillende tussenpersonen moet doorlopen en door vreemde talen, wetten en culturele praktijken moet navigeren.

Gebrek aan doorzichtigheid

Het gebrek aan transparantie op de onroerendgoedmarkt wordt weerspiegeld in het feit dat volgens de Verenigde Naties het witwassen van geld tot US $ 2 miljard per jaar kan bereiken, waarvan een aanzienlijk bedrag wordt witgewassen via onroerendgoedtransacties.

Op kleinere schaal hebben veel huiseigenaren problemen ondervonden zoals objecten met verborgen schade, onbekende schulden, problematische buren en talloze potentiële problemen die kunnen worden verdoezeld. Eigendomsregistraties zijn vaak specifiek voor een land of regio, waardoor het moeilijk is om het eigendomsrecht of de rechten op een onroerend goed te achterhalen. Het merendeel van de Amerikaanse staten werkt bijvoorbeeld onder een landregistratiesysteem waarbij er geen overheidsfunctionarissen zijn om de eigendomstitel of de overdracht van een titel geldig te bepalen.

Dit gebrek aan transparantie kan bijna elk element van onroerend goed beleggen moeilijk, riskant en tijdrovend maken.

Kosten en vergoedingen

Internationale vastgoedinvesteringen zijn onderworpen aan meerdere, variërende vergoedingen zoals: wisselkoerskosten, overdrachtskosten, makelaarskosten, juridische kosten, belastingen, enz. Zonder rekening te houden met de kosten van het raadplegen van advocaten, belastingadviseurs en accountants.

Vanwege het grote aantal tussenpersonen kunnen internationale investeringen in onroerend goed een extreem duur proces zijn.

Liquiditeit en snelheid

Een van de belangrijkste problemen bij het beleggen in onroerend goed is het gebrek aan liquiditeit. Wanneer onroerendgoedbeleggers hun geld van hun belegging willen vrijmaken, kan de verkoop van onroerend goed maanden of zelfs jaren duren, waardoor investeerders vaak met hun geld achterblijven. Zelfs beleggingsfondsen hebben vaak een tijdslimiet, wat betekent dat onroerendgoedbeleggen vaak betekent dat ze contant geld inzetten voor een lock-in periode van meerdere jaren.

Evenzo kan het kopen en verkopen van een woning extreem langzaam zijn. Volgens een Chinees reisonderzoek besteedt 56% van de Chinese beleggers meer dan een jaar aan het selecteren van een Amerikaanse vastgoedbelegging. Over het algemeen kan het zes maanden duren om een ​​woning te vinden en nog eens zes maanden om de transactie te voltooien.

Voer Blockchain in

Distributed Ledger Technology (DLT), beter bekend als blockchain, blijkt een belangrijke verstorende factor in de financiële wereld te zijn en begint zich uit te breiden naar andere gebieden in de financiële sector. Een van de sectoren waar DLT veel invloed op kan hebben, is onroerend goed, en met name de sector van de investeringen in onroerend goed. Blockchain-technologie kan enkele van de belangrijkste hindernissen die de vastgoedmarkt tegenhouden aanzienlijk verbeteren, zo niet overwinnen, waardoor deze transparanter, toegankelijker en efficiënter wordt.

Voer Max Property Group in

Max Property Group (MPG) is een echte vastgoedbedrijf gevestigd in Nederland met activiteiten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. MPG beheert onroerendgoedfondsen sinds 2016, maar de oprichters, waaronder Munte Immo-bilien in Duitsland, zijn al tientallen jaren actief in de vastgoedsector. Ze houden zich ook bezig met verkoop, beheer en verhuur van onroerend goed. Nadat MPG de uitdagingen van de vastgoedbeleggingssector uit de eerste hand had doorstaan, besloot MPG het vastgoedbeleggingsproces te stroomlijnen en heeft het sinds 2018 het Max Crowdfund-platform ontwikkeld.

Max Crowdfund is, of zal zijn, omdat sommige functies nog in ontwikkeling zijn, een onroerendgoedinvesteringsplatform waar investeringsmogelijkheden voor onroerend goed kunnen worden vermeld door ontwikkelaars, gekocht door investeerders en onder toezicht van autoriteiten. De toevoeging van DLT betekent dat elke transactie wordt geregistreerd op de blockchain en vrijwel onmiddellijk kan worden uitgevoerd. Max Crowdfund is een van de eerste platforms die blockchain-technologie gebruiken om de onroerendgoedsector te verstoren, waaruit blijkt dat DLT kan worden gebruikt om de onroerendgoedbeleggingsmarkt te moderniseren en open te stellen voor een wereldwijd publiek.

Toegangspoortjes

Misschien is het grootste verstorende potentieel van blockchain-technologie in de vastgoedbeleggingssector de eliminatie van hoge instapniveaus. Historisch gezien is beleggen in onroerend goed uitsluitend voor de rijken geweest, waarvoor minimaal tienduizenden dollars nodig zijn, en vaak miljoenen.

De tokenisatie van activa heeft het echter mogelijk gemaakt om vastgoedactiva in kleine delen op te splitsen, waardoor het investeringsniveau tot slechts honderden dollars werd verlaagd. Door bijvoorbeeld eigen onroerendgoedfondsen op het Max Crowd-fondsplatform te plaatsen, is MPG erin geslaagd om het minimale investeringsbedrag te verlagen van € 10.000 naar slechts € 1.000, zonder het beleggingsrendement te beïnvloeden, en werkt het momenteel aan het verlagen van dit naar € 100. Dit betekent dat iedereen die € 100 heeft, een onroerendgoedbelegger kan worden en zich kan aansluiten bij de superrijken door te genieten van door activa gedekte investeringen met een hoog rendement.

Dit is op zichzelf een spelwisselaar voor de vastgoedbeleggingsmarkt. Aangezien onroerend goed de meest waardevolle activaklasse ter wereld is, die momenteel alleen toegankelijk is voor zeer rijken, zou de openstelling van de markt voor gewone mensen een van de belangrijkste financiële gebeurtenissen in de geschiedenis kunnen worden.

Verbeterde transparantie

Blockchain-technologie is bestand tegen knoeien en, nadat een activiteit is vastgelegd, kan deze niet worden verwijderd of gewijzigd, wat resulteert in een buitengewone mate van transparantie.

Elke transactie die plaatsvindt op het Max Crowdfund-platform, of het nu een investeringstransactie is, de ondertekening van een huurcontract of een eigendomsoverdracht, wordt vastgelegd op de blockchain.

Het platform zal ook een eigenschap voor onroerend goedbeheer hebben, zodat activiteiten zoals renovaties, reparaties, hypotheken en huurcontracten ook op de blockchain kunnen worden geherwaardeerd. Op deze manier hebben beleggers, wanneer ze naar een woning kijken, toegang tot belangrijke informatie zoals de reparatiegeschiedenis, de huurgeschiedenis, de vorige verkoopprijs, enz., Waardoor de behoefte aan agenten en advocaten wordt geëlimineerd en het risico op misleiding wordt verminderd.

Als blockchain-technologie verder zou worden overgenomen en door de autoriteiten zou worden overgenomen, zou dit in theorie kunnen leiden tot een wereldwijd kadaster waarin alle titels onder één internationaal systeem worden vastgelegd.

Kosten en vergoedingen

Door een groot deel van het verkoopproces te automatiseren, is Max Crowdfund erin geslaagd veel van de vergoedingen voor onroerendgoedinvesteringen te elimineren. Agentkosten worden volledig opgeheven omdat eigenschappen zorgvuldig worden gecontroleerd voordat ze op het platform worden opgenomen en alle informatie met betrekking tot hen wordt verstrekt. Toegang tot kadasterdocumenten, hypotheekinformatie, bedrijfsrekeningen enz. Worden allemaal beschikbaar gesteld zodat beleggers geïnformeerde beslissingen kunnen nemen zonder tussenkomst van een tussenpersoon.

Automatisering elimineert verder kosten zoals notariskosten, juridische kosten, accountkosten enz. Transacties gebeuren elektronisch op het platform, zonder de noodzaak van papierwerk en worden “gezien” door de blockchain zonder de noodzaak van “officieel” toezicht. Tussenpersonen worden vervangen door technologie waardoor vergoedingen worden teruggebracht tot relatief kleine bedragen.

Liquiditeit en snelheid

Historisch gezien zou een persoon of bedrijf een onroerend goed bezitten en om het te liquideren, zou het: het onroerend goed bij een agent moeten vermelden, het onroerend goed op de markt moeten brengen, op een koper met voldoende geld moeten wachten om het hele onroerend goed te kopen en vervolgens de verkoop aangaan proces dat structurele controles, financieringsaanvragen, prijsonderhandelingen, etc. kan omvatten

Met tokenised assets bezit een individu of bedrijf een aandeel in een vastgoedbeleggingsproduct dat een bedrijfsaandeel, onroerend goedobligatie of baksteen kan zijn (een fractie van een fysiek eigendom) dat wordt weergegeven door een digitaal token. Over het algemeen zou dit in kleine eenheden van € 1.000 of kleiner zijn, en alle informatie over het activum zou beschikbaar zijn op de blockchain. Het proces

van de verkoop van dit activum zou daarom weinig meer vereisen dan het op het platform te plaatsen en elektronisch te verhandelen, een operatie die slechts enkele seconden kan duren.

Over MPG

Max Property Group (MPG) bestaat uit vastgoedprofessionals met dec-ades ervaring in de vastgoedsector. Sinds de oprichting in 2016 heeft MPG meerdere miljoenen euro’s aan investeringen opgehaald en bezit momenteel activa met een waarde van bijna 8 miljoen euro (zoals weergegeven in het financiële verslag van Q2 2019). Ze beheren momenteel onroerend goed in Nederland (Rotterdam en omliggende gebieden), Duitsland (regio Nedersaksen) en het Verenigd Koninkrijk, evenals het aanbieden van onroerendgoedverkoopdiensten, het runnen van een verhuurkantoor en het exploiteren van een academie die seminars en workshops over onroerend goed en blockchain.

Het idee voor het Max Crowdfund-platform is voortgekomen uit de vruchtbaarheid van het bedrijf met de historische barrières die hun branche beïnvloeden en hun onvermogen om de technologische hulpmiddelen te vinden om ze te overwinnen. De ontwikkeling van het platform is succesvol geweest en tot nu toe zijn alle mijlpalen bereikt. De plat-form heeft tienduizenden geregistreerde gebruikers van over de hele wereld en is functioneel op vele niveaus, met meer functies toegevoegd in overeenstemming met de de-velopmental roadmap.

Beleggen via Max Crowdfund

Investeringen in onroerend goed van hoge kwaliteit worden vermeld op Max Crowdfund en geregistreerde gebruikers kunnen ze, afhankelijk van KYC- en AML-procedures, via het platform kopen. Betaling voor het gebruik van platform wordt in euro’s in rekening gebracht, maar betaald in MPG-tokens. Hierdoor kunnen de transacties worden geregistreerd op de blockchain. MPG-tokens zijn sinds januari 2019 in omloop en staan ​​op verschillende beurzen genoteerd zoals getoond op CoinMarketCap (https://coinmarketcap.com/currencies/max-property-group/).

Max Property Group vraagt ​​momenteel de relevante vergunningen aan van de Nederlandse financiële autoriteiten (AFM) om Max Crowdfund te exploiteren. Na verkrijging van aanvullende licenties voor exploitatie in andere rechtsgebieden zullen deze worden aangevraagd. Zodra ze zijn verleend, wordt het platform opengesteld voor het aanbieden van beleggingsproducten van derden. Projecten die financiering zoeken, kunnen vervolgens een aanvraag indienen om op het platform te worden genoteerd en beleggers zullen toegang hebben tot een grotere diversiteit aan hoogwaardige investeringsmogelijkheden.

MPG houdt momenteel een aandelenronde om te betalen voor de uiteindelijke ontwikkeling van het platform en de licentieaanvragen die het mogelijk maken lijsten van derden te maken. Details zijn te vinden op het Max Crowdfund-platform. 

Officiële links

Web: https://maxcrowdfund.com/
Twitter: https://twitter.com/maxcrowdfund
Facebook: https://www.facebook.com/MaxCrowdfund/
Telegram: https://t.me/MaxPropGrp
Gemiddeld: https://medium.com/maxpropertygroup
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bitlish/