De grootste bullrun ooit voor crypto dit jaar? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

De grootste bullrun ooit voor crypto dit jaar?

Bitcoin crypto

Dat de cryptomarkt gevoelig en beweeglijk is, hoeven we jou als liefhebber niet meer te vertellen. De afgelopen dagen zijn de koersen weer een stukje gestegen. 2023 kan wel eens een mooi jaar worden voor crypto. Krijgt crypto de grootste bullrun ooit dit jaar?

Regelgeving heeft positieve invloed

Matt Hogan, Chief Investment Officer van Bitwise Asset Management doet de voorspelling van dit jaar en denkt dat de grootste bull run ooit wel eens plaats kan vinden in 2023. Hij voorspelt dat de markt een enorme boost krijgt als het gaat om marktkapitalisatie en gebruikersacceptatie. En daar gaat de nieuwe crypto regelgeving een grote rol in spelen. Wel in positieve zin. Er is vertrouwen in de wetgeving en veel partijen denken dat regelgeving uiteindelijk een positieve invloed op de markt zal hebben.

Er is de laatste tijd veel te doen over de nieuwe cryptoregelgeving. Vooral in Amerika is het hommeles, mede doordat er niet veel opgelost lijkt te worden met wetten, maar vooral met het uitschrijven van boetes en het opleggen van verboden.

Layer-2 drijvende kracht

Volgens Hougan wordt de drijvende kracht achter de komende bullrun de technologische doorbraak op gebied van schaalbaarheid. Ook wel het layer-2 tijdperk genoemd. Deze doorbraak zal ervoor zorgen dat applicaties gedraaid kunnen worden zonder dat de transactiekosten te hoog worden én met een snelheid die daarvoor nooit mogelijk was.

Met Layer 2 bedoelen we de laag boven op de blockchain. De blockchain is layer 1. Het zijn zogenaamde schaaloplossingen met daarin een technologie die de blockchain op meerdere manieren kan verbeteren. Mooie ontwikkelingen dus.