De cryptomarkt in 2023: wat verwachten de financiële influencers ervan?
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

De cryptomarkt in 2023: wat verwachten de financiële influencers ervan?

Bitcoin crypto

Influencers: ze zijn er in vele soorten en maten. Ook in de financiële wereld zijn zij actief. De kans is dan ook groot dat je ooit wel eens hebt gehoord van financiële influencers. In het afgelopen jaar is de cryptokoers flink gezakt. Tijd om eens te kijken wat de financiële influencers van de cryptomarkt in 2023 verwachten. Komt er nog een keerpunt?

De markt trekt uiteindelijk weer aan

Hoewel de cryptomarkt nu al langere tijd in een dal lijkt te zitten, zeggen de experts dat investeerders zich op dit moment geen zorgen hoeven te maken. De markt trekt namelijk altijd weer aan. Dit hebben we in het verleden ook al diverse keren meegemaakt. Dit heeft alles te maken met de Bitcoin halving.

Wat is een Bitcoin halving?

Bitcoins en andere crypto worden gemined. Het doel van miners is het controleren van iedere transactie en daarbij kijken of de Bitcoins uit die transactie nog niet eerder uitgegeven zijn. Miners worden hiervoor betaalt in Bitcoins. De Bitcoin halving betekent dat de beloningen van de miners worden gehalveerd. We kunnen dus spreken van een terugkerend patroon: telkens als de Bitcoin halving er aankomt of is geweest, trekt de markt weer aan. Beter nog, in het verleden bleek dat een halving altijd zorgde voor grote prijsstijgingen.

De eerstvolgende Bitcoin halving vindt plaats in 2024, wat zou betekenen dat de cryptomarkt in 2023 weer positief verandert.

Maatschappelijke impact

Wat de influencers vooral bijzonder vinden om te zien, is de maatschappelijke impact van cryptovaluta. Een goed voorbeeld is de oorlog in Oekraïne. Eerder schreven we op onze site al over de voor- en nadelen van cryptovaluta’s in crisistijden. Zo heeft de Oekraïense overheid het mogelijk gemaakt om cryptodonaties te accepteren van iedereen die wilde doneren, over de hele wereld. Het land haalde hiermee 65 miljoen dollar op. Over maatschappelijke impact gesproken!

Andere voorspellingen

Bitcoin ATM’s en andere betaalterminals voor crypto’s: de experts en influencers zijn hier lovend over. Als we hen moeten geloven, gaan er heel wat betaalterminals komen voor digitale valuta. Zo worden betalingen met crypto nóg veiliger.

Ook wordt er door ontwikkelaars veel gebouwd aan apps, waardoor het makkelijker en veiliger wordt om cryptocurrencies op te slaan. Dit is iets wat wij uiteraard alleen maar kunnen aanmoedigen.