De beste Monero wallets (XMR) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

De beste Monero wallets (XMR)

monero xmr wallets

Monero staat al geruime tijd in de top 10 van grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie. Je kan deze munt eenvoudig kopen bij meerdere aanbieders, zowel met iDEAL als op een exchange. Wallets om XMR in te bewaren zijn er genoeg. Toch zijn deze niet allemaal even geschikt om te gebruiken. De beveiliging en anonimiteit moet natuurlijk gegarandeerd zijn als je een Monero wallet gebruikt. In deze blog bekijk ik de beste Monero wallets en heb ik deze op een rij gezet. Onder elke wallet vind je de officiële download link.

Ledger Nano S XMR hardware wallet

Ledger Nano S

Een van de meest veilige en populaire manieren om Monero in op te slaan is de hardware wallet. De Ledger Nano S wordt gezien als de industriestandaard op dit gebied. Het is een multi-wallet waarin je ook Monero in op kan slaan. De ledger is eigenlijk gewoon een USB-stick waarop je jouw crypto kan bewaren. Ook biedt het ondersteuning voor bekende andere valuta zoals Ripple (lees ook XRP voor beginners), Ethereum, Bitcoin, Litecoin en ETH Classic. Wie investeert in Monero vindt vaak beveiliging en anonimiteit erg belangrijk. Met een Ledger Nano S kun je dan geen foute keuze maken.

Koop een Ledger Nano S

De Monero GUI portemonnee

Monero wallet GUI

De officiële wallet van Monero heet de Monero GUI. Het is alleen beschikbaar voor desktop apparaten. Deze wallet wordt gezien als een van de meest robuuste wallets beschikbaar. Ook goed in gebruik voor mensen die niet veel verstand hebben van crypto. Ik adviseer deze wallet voor mensen die (nog) geen Ledger Nano S willen aanschaffen, maar wel veiligheid belangrijk vinden.

Download hier

MyMonero (web wallet)

MyMonero web wallet

MyMonero is een web wallet voor XMR. Deze is ontworpen door een teamlid van de officiële munt zelf. Het is misschien niet de meest veilige manier om munten in te bewaren, maar wel makkelijk in gebruik. Als je voor deze optie kiest, is het van groot belang dat je alle wachtwoorden goed opschrijft (niet opslaan op een apparaat dat met het internet is verbonden) en alle extra veiligheidslagen aanzet.

Maak een account aan (gratis)

Monerujo (XMR wallet voor Android)

Moneruju web wallet

Ben je op zoek naar een goede wallet voor op een Android toestel, zoals een Samsung S9 of S8, dan kun je Monerujo proberen. Het is een open-source project. Alle belangrijke data wordt opgeslagen op jouw apparaat. De app is eenvoudig in gebruik en doet wat het moet doen: Bewaren, ontvangen en verzenden van XMR. Het is niet de meest veilige optie, maar voor kleinere hoeveelheden XMR zeker geschikt.

Android download

Guarda (multi-platform wallet voor Monero)

Guarda wallet

In de Guarda wallet kun je meerdere valuta opslaan. Zo is het mogelijk om naast Monero ook Dash, Bitcoin, Stellar Lumens, Zcash, Ripple en een hoop andere altcoins op te slaan. Het wordt gezien als een veilige wallet, beschikbaar voor iOS, Android, Desktop en als Chrome Extensie. De wallet slaat geen gevoelige data op. Fans van XMR zien daarom in Guarda een wallet die de visie van de munt doorzet.

Desktop download Mobile download | Chrome extensie download

Cake Wallet (iOS wallet)

Monero IOS wallet Cake

Deze wallet is exclusief gemaakt voor toestellen met het iOS besturingssysteem. Het is eenvoudig in gebruik en heeft een mooi en duidelijk interface. Dit in tegenstelling tot veel andere portemonnee-apps voor cryptocurrency. Er is zelfs een exchange ingebouwd, zodat je gemakkelijk crypto tegen andere crypto kan wisselen. Je kan de meest populaire valuta en een aantal onbekendere altcoins in deze wallet opslaan.

iOS download

Paper wallet voor Monero

Paper wallet voor Monero XMR

Valuta opslaan op iets wat geen verbinding heeft met internet is wellicht de meest veilige optie. Je kan eenvoudig een papieren portemonnee aanmaken. Het wordt wel aangeraden om dit te doen op een computer die nieuw is of geen verbinding heeft met internet. Via de onderstaande link maak je deze paper wallet snel en eenvoudig aan.

Maak hier de paper wallet aan

Monero kopen

Als je een geschikte wallet hebt gevonden, kun je XMR kopen. Dit kan goed bij de onderstaande aanbieders:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.