De beste crypto wallets van 2022 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

De beste crypto wallets van 2022

Crypto wallet BCAC

De cryptocurrency zijn nog altijd een interessante investering. Dat komt grotendeels doordat iedereen zich in deze markt kan gaan mengen. Investeren kan namelijk ook met lage bedragen, je hoeft er geen kapitaalkrachtige belegger voor te zijn. De exchanges maken handelen in crypto nog zoveel eenvoudiger. Je kan de munten opslaan bij de exchange, maar het is veel veiliger om te kiezen voor een eigen crypto wallet. Een wallet is een soort van portemonnee, alleen dan digitaal en voor cryptocurrency. Het kan zijn dat jij nog niet over een crypto wallet beschikt. In dat geval is het verstandig om de mogelijkheden te bekijken en te kiezen voor één van de 5 beste crypto wallets van 2022.

Verschillende soorten crypto wallets

Allereerst is het handig om te weten dat de cryptomunten relatief gemakkelijk kunnen worden opgeslagen in een crypto wallet. Het is namelijk niet mogelijk om een bankrekening te openen voor de digitale valuta. Je zal de wallet helemaal zelf beheren en je kan het zien als een eigen kluis. Simpelweg door een wallet te gebruiken kan jij hackers buiten de deur houden en de cryptomunten veilig opslaan. Er zijn verschillende soorten crypto wallets beschikbaar en ieder soort wallet heeft zo zijn eigen voordelen. Je kan bijvoorbeeld een keuze maken uit een ruime verscheidenheid aan online, app, paper en hardware wallets.

Online wallet

Als jij zoekende bent naar een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige wallet dan kom jij al snel terecht bij de ‘online wallet’. Het is een wallet die eenvoudig kan beheren en op ieder moment kan gebruiken. Een online wallet krijg jij bijvoorbeeld ook direct toegewezen wanneer je een account aanmaakt bij een exchange, zoals Bitvavo en Binance. Het is zelfs mogelijk om jouw online wallet te beheren op een smartphone. Echter is het ook de wallet die het meest kwetsbaar is voor eventuele hackers. Gelukkig kiezen de exchanges ervoor om extra voorzorgsmaatregelen te treffen en beheren de tegoeden van de klanten normaliter in cold storage. Een extra pluspuntje is dat een online wallet gratis is en er dus ook geen extra kosten om de hoek komen kijken.

App wallet

Wij hebben allemaal constant onze smartphone bij de hand, dus wellicht is een ‘app wallet’ wel ideaal voor jou. Je kan de cryptocurrency namelijk beheren op de mobiele telefoon. De smartphone kan jij op die manier transformeren in een digitale portemonnee voor cryptovaluta. De munten worden overigens niet echt op de app wallet opgeslagen, maar komen in de blockchain te staan. Echter is de wallet wel een sleutel die toegang zal geven tot de cryptomunten op de blockchain. Een dergelijke sleutel kent ook wel de naam ‘private key’ en kan gezien worden als het bewijs dat jij de eigenaar bent van de valuta. Er zijn verschillende app wallets beschikbaar, sommige zijn gratis en de andere kosten een klein bedrag.

Paper wallet

Een paper wallet is één van de veiligste mogelijkheden voor het opslaan van cryptocurrency. De cryptomunten kan jij op deze manier offline opslaan, waardoor hackers kansloos zijn in hun jacht op andermans cryptocurrency. Een paper wallet biedt de mogelijkheid tot ‘cold storage’. Je ontvangt een zogeheten ‘public key’ en de welbekende ‘private key’. Je zal de gegevens op een papiertje schrijven en deze moet jij vervolgens ergens veilig bewaren. Je kan op ieder apparaat inloggen met deze gegevens, dus de wallet is niet aangesloten op één computer of smartphone. Een minpunt is dat jij een papiertje ook makkelijk kan kwijtraken en daarmee dus ook de cryptocurrency.

Hardware wallet

De hardware wallet is de allerbeste optie en biedt ongekende veiligheid. Het is namelijk een fysiek apparaat dat jij nog extra kan beschermen met een wachtwoord. Normaliter komt een fysieke wallet is de vorm van een simpele USB-stick, waarmee jij de kans krijgt om de ‘private keys’ offline te creëren. Eventueel verlies van een wachtwoord kan jij simpel oplossen dankzij de seed. Je zal echter wel geld in een fysieke wallet moeten investeren. De hardware wallets kan jij in de winkel of bij de bekende webshops aanschaffen.

De top 5 beste crypto wallets van 2022

1. Ledger Nano X

De Ledger Nano X is een hardware wallet en verkrijgbaar bij de meeste webshops. Eerder wist de Nano S al grote successen te boeken en dit is een verbeterde versie. De Ledger Nano X beschikt over een groot geheugen, bluetooth ondersteuning en je mag de wallet koppelen aan jouw smartphone. Het is mogelijk om ruim 1000 verschillende cryptomunten op te slaan op de Ledger Nano X. De beveiliging is getest en ontving het allerbeste certificaat op dat gebied. De hardware wallet kost 149,00 euro. Echter is het ook mogelijk om de voorganger (Nano S) te kopen voor slechts 59,99 euro.

2. CoolWallet Pro

De CoolWallet Pro is een hardware wallet, maar wel gericht op de investeerders die het liefst de wallet beheren op de smartphone. Het is ook gelijk één van de dunste wallets op de markt en kan eerder gezien worden als een soort van betaalpas. De CoolWallet Pro kan jij gemakkelijk koppelen via bluetooth en het is mogelijk om NFT’s op de wallet op te slaan. De wallet is geschikt voor de meeste cryptomunten en dankzij de accu kan jij de wallet ook buitenshuis nog gaan gebruiken. Je kan met de wallet app zelfs beginnen met staking. De CoolWallet Pro is verkrijgbaar voor 159,99 euro.

3. Trezor T

De Trezor T staat al tijden in de toplijstjes als het gaat om betrouwbare crypto wallets. De hardware wallet is geschikt voor het opslaan van ruim 1000 cryptomunten en is ook nog eens open-source. Daardoor kunnen eventuele problemen gemakkelijk en snel worden opgelost. Het is daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor seed phrase, wat wij aanraden. Je kan dan namelijk met een beperkte aantal delen al toegang krijgen tot de Trezor T wallet. De crypto wallet kan jij al kopen voor 189,99 euro. Let op, deze wallet biedt geen mobiele ondersteuning.

4. Toast Wallet

De Toast Wallet is een app wallet en dus ideaal voor de investeerders die alle cryptomunten willen beheren op de smartphone. De crypto wallet is geschikt voor investeerders in de Ripple (XRP). De seed phrase is korter en bestaat slechts uit een zestal woorden. Het gaat om willekeurig woorden en mogelijk zelfs uit verschillende talen. De Toast Wallet kan jij kosteloos downloaden op de smartphone, zowel iOS als Android. Je kan op diverse manieren de cryptocurrency beheren.

5. Jazz Liberty Wallet

De vijfde plaats is eveneens gereserveerd voor een app wallet, namelijk de Jazz Liberty Wallet. Het is één van de populairste wallets onder de investeerders in de Litecoin (LTC). Echter kan jij op deze gratis applicatie vrijwel alle cryptomunten opslaan, alleen de Ripple is een uitzondering. Het is een gebruiksvriendelijke en eenvoudige app wallet. De Jazz Liberty Wallet kan jij gratis downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Conclusie

Een crypto wallet biedt veiligheid en kan uitkomst bieden aan iedere investeerder. Er kan worden gekozen voor gratis wallets, maar ook betaalde wallets. Mocht jij met extreem hoge bedragen gaan investeren, kies dan altijd voor de veiligste optie. Nieuwkomers die de cryptomarkt nog willen uittesten kunnen het beste starten met een simpele online wallet of een app wallet. De keuze is reuze en er is voor iedereen een geschikte crypto wallet beschikbaar. Alle wallets uit onze top 5 zijn in ieder geval betrouwbaar en veilig.