Dag 3 Electroneum: Wachtwoorden moeten gereset worden - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Dag 3 Electroneum: Wachtwoorden moeten gereset worden

Dag 3 electroneum

Gisteravond plaatste Electroneum een bericht op Facebook. Alle wachtwoorden en pincodes moeten worden gereset. Dit moet wegens de beveiligingsmaatregelen die we in dag 2 hebben uitgelegd. Het team van Electroneum is hard bezig om dit te realiseren. Om middernacht (01:00 Nederlandse tijd) werd een mail verstuurd met daarin de details. Hier staan instructies in over hoe je een wachtwoord moet resetten. Vrij vertaald in het Nederlands werkt dat als volgt:

 1. Ga naar https://my.electroneum.com/resetting/request
 2. Voer jouw emailadres in waarmee je een account hebt in en druk op RESET PASSWORD
 3. Wacht op de bevestigingsmail
 4. Vul een nieuw wachtwoord in dat je nog niet eerder hebt gebruikt. Maak het wachtwoord zo sterk mogelijk.
 5. Volg daarna de instructies om de PIN te resetten (5 cijfercode) en stel een ander e-mailadres als reserve in
 6. Klik op de link in de mail die je hebt ontvangen en je bent klaar.Alle artikelen in deze serie

Aanval op de website

Kort hierna werd de website massaal aangevallen door een botnet (een collectief van software dat zelfstandig te werk gaat). Hierdoor werd het my.electroneum gedeelte van de website offline geplaatst.

Cryptopia

ETN is wel toegelaten op de exchange Cryptopia. Je kunt hier een gratis account aanmaken en de koers bekijken.

In nummers

In het Facebookbericht legt de Richard Ellis (de bedenker) uit wat het probleem is en biedt zijn excuses aan. Hij geeft ook aan dat Electroneum de grootste ICO ooit is en daardoor extra uitdagingen heeft. Ellis legt dit aan de hand van wat cijfers uit:

Kijk naar de statistieken van de top 10 cryptovaluta van dit moment:

 • Bitcoin 3m+ gebruikers
 • Ethereum 1.6m wallets in april 2017 (2m+ in oktober 17)
 • Ripple wallets: 285,000 (aug 2017) (maximale gebruikers 300k)
 • Dash totaal wallets: 470,000 (Oct 2017) (maximale gebruikers 470k)
 • Litecoin 1.2m wallets (okt 2017)
 • NEM 43397 wallets (okt 2017) (maximale gebruikers 43397)
 • Bitconnect 10142 wallets (okt2017) (maximale gebruikers 10142)
 • IOTA 22,245 wallets (August 2017)
 • Electroneum 400,000 wallets (140,000+ houders vab Electroneum – 120k mensen die ETN gekocht hebben – meer dan 20k miners)

Mobile mining en wallets

Omdat de wallets nog niet zijn vrijgegeven is ook het mobiele mijnen nog niet open voor iedereen. Dit gaat pas gebeuren als het team voelt dat de beveiliging van alle gebruikers in orde is. Nogmaals, dit is niet de beveiliging van de ETN servers, maar die van de e-mailadressen die gebruikers hebben. Men moet het wachtwoord veranderen en sterker maken.

Huidige Electroneum koers

De electroneum koers is op het moment niet erg betrouwbaar, omdat men nog geen controle heeft over de ICO tokens. Pas als deze volledig op de markt komen en er misschien meer cryptovaluta exchanges bijkomen, zal de prijs wat betrouwbaarder worden. De verwachting onder de mensen in de community is dan ook dat de prijs nog licht zal gaan zakken. Huidige koers: $0,068819. Dit is bijna 7 keer de ICO prijs (zonder bonus).

ETN kopen

Je kan ETN kopen met Bitcoin. Op Cryptopia (gratis account) wordt er al mee gehandeld. Dit zijn de tokens van de miners. Je kan deze met Bitcoin kopen. Heb je dit nog niet? Dan kun je deze bij de onderstaande aanbieders snel kopen:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.