Cryptowinter heeft er goed ingehakt - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Cryptowinter heeft er goed ingehakt

Cryptomarkt ups en downs

Morgan Stanley heeft in een onderzoeksrapport medegedeeld wat het momenteel van de cryptomarkt vindt. Morgan Stanley is één van de grootste en misschien wel de meest machtigste bank ter wereld. CoinDesk kwam met dit bericht naar buiten. In het rapport is te lezen dat de cryptowinter er hard heeft ingehakt, maar vermoedelijk wordt er na de winter verder gebouwd.

Volgens Morgan Stanley volgen er meerdere faillissementen

Waar de belangstelling van particuliere beleggers in de crypto wereld is verdampt, zag de Amerikaanse investeringsbank dat de gereguleerde cryptoproducten onder traditionele investeerders juist is toegenomen. Ook ziet Morgan Stanley dat de extreme volatiliteit flink is afgenomen, vooral de laatste maanden.

Door het faillissement van FTX zegt Morgan dat de cryptomarkt de waarde van tokens aan het heroverwegen is. De markt is achterdochtig en heeft argwaan, is op zoek naar projecten met echte waarde in plaats van projecten die waardeloos zijn. Morgan voorspelt dat er daarom meerdere faillissementen gaan volgen.

Een aantal jaren geleden waren particuliere beleggers de dominante handelaren in de markt. Nu domineren crypto-instellingen zoals market makers, bedrijven en beleggers de markt. Morgan zegt dat eerste deze partijen de markt moeten verlaten voordat het beter gaat worden in de crypto.

Groei cryptowereld gaat nog tien tot vijftien jaar duren

Toch ziet de investeringsbank de toekomst van de crypto-markt rooskleurig in. Crypto, blockchain en gedistribueerde ledger-technologie zullen in de toekomst verder worden ontwikkeld en steeds meer worden gebruikt om financiële activa te verhandelen, denkt Morgan Stanley.

De wereldbekende bank voorspelt dat het alleen nog jaren gaat duren voordat de cryptowereld gaat groeien. Zeker tien tot vijftien jaar, dan pas gaat de crypto en blockchain mainstream worden.