Cryptovaluta trends 2022 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Cryptovaluta trends 2022

Bitcoin crypto

Crypto is booming. Er stappen dagelijks duizenden mensen in de cryptohandel en dat is niet zonder reden. Er zijn namelijk grote winsten te behalen in de cryptomarkt. Niet alleen winsten op Bitcoin en Ethereum, de twee meest bekende cryptovaluta’s, maar ook op een heleboel kleinere cryptovaluta’s, de zogenoemde ‘altcoins’.

Maar omdat crypto op het moment zo populair is, komen er niet alleen duizenden nieuwe investeerders in de markt, maar ook honderden nieuwe munten per dag. Niet al deze munten hebben een goede potentie en de meeste dalen net zo snel als dat ze stijgen. Maar er zijn ook een hoop munten waaruit je mooie winsten kunt halen. Hoe pik je deze crypto’s er nou uit? Hieronder staan 3 cryptotrends van 2022!

Solana

Als eerste op de lijst staat Solana. Solana is een cryptovaluta dat is ontwikkeld door een team ontwikkelaars die erg ervaren zijn op het gebied van crypto. Het wordt door de ontwikkelaars bestempeld als de nieuwe generatie blockchain. Op deze blockchain kunnen 700.000 transacties worden verwerkt per seconde. Ter vergelijking: Ethereum, de op een na grootste cryptovaluta, kan 20.000 transacties aan per seconde.

Niet alleen kan het Solana-netwerk veel meer transacties aan, de transacties zijn ook nog eens een stuk goedkoper dan die op het Ethereum-netwerk. En dat zorgt ervoor dat Solana een erg grote concurrent is voor Ethereum en dat is ook de reden dat zoveel mensen er een toekomst inzien en er in willen investeren. Dat zie je ook terug in de koers van de munt. De munt is sinds begint dit jaar 26.000% procent gestegen en het lijkt er niet op alsof de munt in 2022 gaat stoppen met stijgen. De munt is te koop op alle populaire cryptoplatformen.

Solana is niet de enige munt die bezig is met snellere transacties en lagere transactiekosten. Er zijn ook ander projecten zoals de redelijk bekende Cosmos en Cardano. Cardano is net zoals Solana een blockchain netwerk en het lost erg veel problemen op waarmee het Ethereum netwerk te kampen heeft. Dat zorgt ervoor dat Cardano een grote concurrent is van Solana.

Steeds meer bedrijven investeren

Een aantal jaar geleden waren er nog maar weinig bedrijven die in de cryptomarkt geloofden en dan vooral de Bitcoin. Vandaag de dag is dat heel anders. Crypto wordt eindelijk met respect behandeld en er zijn ook steeds meer bedrijven die er aan mee willen doen. Neem bijvoorbeeld Tesla, de fabrikant die verantwoordelijk is voor misschien wel de meeste elektrische auto’s op de weg.

Het bedrijf, onder leiding van Elon Musk, bezit rond de 43.000 duizend Bitcoins. Op het moment van schrijven is dat rond de 2,1 miljard euro waard! Maar niet alleen Tesla ziet toekomst in de cryptomarkt. Ook MicroStrategy bezit veel Bitcoins. MicroStrategy is een bedrijf dat zich bezighoudt met bedrijfsanalyses. Bitcoin is de grootste reserve van dit bedrijf en in het jaar 2021 zijn ze hun reserve alleen nog maar gaan vergroten. Op dit moment bezit MicroStrategy ongeveer 105.000 Bitcoins. Dat is op het moment van schrijven rond de 5,3 miljard euro waard. Maar er zijn nog veel meer bedrijven die in de cryptomarkt hebben geïnvesteerd en dat aantal zal volgens onderzoekers in 2022 alleen maar meer gaan toenemen. Dit laat dus zien dat grote bedrijven veel vertrouwen hebben in de cryptomarkt en dit lokt weer nieuwe particuliere investeerders in de cryptomarkt.

Telegram en sociale media crypto advies

Door de vele verschillende online sociale media platformen van vandaag de dag, is het erg gemakkelijk om informatie met elkaar te delen en bepaalde informatie te volgen die je interessant vindt. Dat gebeurt ook met de crypto. Veel mensen volgen verschillende sociale media accounts die tips en advies geven over crypto. Zo waarschuwen ze bijvoorbeeld wanneer er een goed aankoop moment is van een bepaalde munt of geven ze advies over nieuwe opkomende projecten met hoge potentie. Deze accounts beweren van zichzelf meestal dat ze het beste advies geven en bij de meeste accounts kun je ook een cursus aanschaffen of toegang krijgen tot exclusieve meldingen.

Ditzelfde gebeurt op Telegram. Er zijn duizenden Telegram groepen te vinden die je toegang geven tot crypto advies. Het lastige van deze groepen en accounts blijft uiteindelijk dat je nooit weet of je ze echt kunt vertrouwen. Iedereen kan een Instagram of TikTok account aanmaken en beweren dat ze miljoenen winst maken, maar lang niet iedereen maakt deze winsten ook echt daadwerkelijk. De meeste groepen en accounts zijn vaak ook oplichters die geld aan je willen verdienen door hun cursus aan je te verkopen.

Als je van plan bent om zelf een betaald lidmaatschap te nemen bij een van deze groepen of accounts, is het verstandig om jezelf eerst goed te informeren over de groep. Het volgen van accounts of Telegram groepen kan een erg makkelijke manier zijn om je wegwijs te maken in de komende cryptomarkt van 2022, mits je betrouwbaar advies hebt.