Cryptopia: Een uitleg en stappenplan (exchange) - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Cryptopia: Een uitleg en stappenplan (exchange)

Cryptopia beginners QTUM kopen

Cryptopia is een grote exchange waar je kan handelen in cryptovaluta. Ze bieden hier een groot assortiment aan handelsparen aan. Voor sommige mensen kan het lastig zijn om hier te beginnen met handelen. Cryptopia is gelukkig erg gebruiksvriendelijk en heeft geen hoge instap. Je kan hier zonder verificatie al tot bijna 3000 euro per dag verhandelen.

Het is tevens de eerste exchange waarop je Electroneum kunt kopen. Een munt waar veel vraag naar is. Daarnaast heeft het nog meer dan 100 altcoins die kunt kopen en verkopen. Hoe werkt Cryptopia precies? Wij hebben een stappenplan gemaakt voor je!


Een account aanmaken

Een account aanmaken bij Cryptopia is erg makkelijk. Je hoeft slechts enkele gegevens in te vullen en deze te bevestigen in de mail. Hoe dit werkt leggen we kort uit in dit stappenplan voor beginners. Als je deze stappen volgt, kan er niets fout gaan.

 1. Ga naar de website via deze link voor een gratis account
 2. Druk rechtsboven op register (afbeelding 1)
 3. Vul de gevraagde gegevens in. In volgorde van boven naar beneden: Gebruikersnaam, e-mailadres, wachtwoord, herhaal wachtwoord, 4 tot 8-cijferige pincode, akkoord gaan met de voorwaarden, het vakje bij Ik ben geen robot Daarna op de blauwe knop Register drukken (afbeelding 2)
 4. Wacht het activatiemailtje af. Kijk eventueel in de spam-folder als je het binnen een paar minuten niet binnenkrijgt.
 5. Klik op de link en login met de gegevens. Je komt nu bij jouw persoonlijke account pagina. Hier vul je nog wat gegevens en details in die gevraagd worden. Deze spreken voor zich.
 6. Gefeliciteerd, je hebt nu een account bij Cryptopia aangemaakt en kunt gaan handelen!
 7. Registeren bij Cryptopia
  Afbeelding 1

  Gegevens invullen
  Afbeelding 2

Cryptocurrency storten in je Cryptopia wallet

Nu is het tijd om cryptocurrency te storten in een wallet. Wij raden aan om dit met Bitcoin (wel hoge transactiekosten vergeleken met andere crypto), Litecoin, Ethereum of een andere aangeboden munt te doen. Als je de onderstaande stappen opvolgt, gaat er wederom niets fout. Als voorbeeld hebben wij Bitcoin gestort. Je moet hier eerst wel Bitcoin voor kopen. Dat kan via bijvoorbeeld Litebit of BTC Direct. Voordeel van Litebit is dat je de Litebit wallet kan gebruiken. Vanuit hier kun je de coins overmaken naar de exchange.

 1. Login en ga naar de mijn account pagina op de website via deze link
 2. Aan de linkerkant zie je het menu-item Balances Klik daarop (afbeelding 3)
 3. Je krijgt nu een overzicht met alle cryptocoins en wallets daarvan. Als je nog niet hebt gestort, dan staat alles op 0. Als je niets ziet, vink dan de knop “hide zero balances” uit. Je kan nu in de zoekbar zoeken naar de munt die je wilt storten. Wij hebben gezocht op BTC, omdat wij Bitcoin willen storten. Druk na het zoeken op het groene icoontje. Als je er met je muis overheen gaat, staat er Deposit BTC. Oftewel: Stort BTC. (afbeelding 4)
 4. Er wordt nu een persoonlijk en nieuw adres gemaakt. Je ziet een scherm met een QR-code en daaronder een deposit adress. Dit is het adres waar je jouw cryptovaluta heen moet storten. Je kan in de meeste apps op de telefoon gewoon de QR code scannen. Anders kun je het adres ook kopiëren en plakken om te versturen. Wij doen dit via onze Litebit wallet, omdat wij hier zojuist BTC hebben gekocht. Bij verzend Bitcoin (send) vullen wij het adres in wat we net hebben gekregen.
 5. Nu is het even wachten totdat je balans beschikbaar is. Er staat vaak vrij snel dat er balans is, maar dan is deze nog niet direct beschikbaar. Dit kan even duren, afhankelijk van de munt die je hebt gestort.
Geld naar wallet cryptopia
Afbeelding 3
Balans en wallet Cryptopia
Afbeelding 4Handelen tussen markten

We hebben nu succesvol Bitcoin gestort naar Cryptopia. Nu is het tijd om deze te gaan verhandelen. Wij hebben voor dit voorbeeld gekozen om de munt PIVX te kopen. Dit is een privacy gerichte cryptovaluta met een focus op anonimiteit en gebruik in de echte wereld. In het volgende stappenplan zie je hoe wij dit hebben aangepakt.

 1. Ga op de website naar Exchange>Markets via deze link
 2. Je ziet nu aan de linkerkant een zoekbalk met daarin de woorden Search markets… Zoek hierin naar de munt die je wilt kopen. Wij typen hier PIVX in. (zie afbeelding 5)
 3. Klik op de naam van de crypto. Je ziet nu een scherm met allemaal grafieken, koop- en verkooporders en cijfers. Aan de linkerkant staat BUY (koop) en aan de rechterkant SELL (verkoop). Wij typen aan de BUY-kant in dat we 10 PIVX willen kopen. Nu moet je gaan bepalen hoeveel BTC je uit wilt geven per munt. Als je snel wilt kopen kan je het getal bij de bovenste SELL order pakken. Let goed op dat dit vaak iets hoger is dan normaal. Bij de nieuwere munten moet je goed oppassen. Hier kan soms een enorm verschil tussen BUY en SELL zijn. Ook bij de munten met een laag volume per dag kan dat zo zijn. Zodra je de prijs hebt ingevuld en de order hebt nagekeken, druk je op BUY.
 4. Wacht nu totdat de order klaar is. Als je een lagere prijs dan de SELL-prijs hebt ingevuld, kan dit wel even duren. Als de prijs stijgt, kan het zijn dat de order niet doorgaat.
 5. Gefeliciteerd! Je hebt nu succesvol een munt gekocht op een exchange. Deze staat netjes in jouw account bij het tab Balances.
Cryptopia markets
Afbeelding 5

Ruilen tussen cryptomunten

Een andere optie, als je snel wilt handelen, is het handelen bij Changelly. Je kunt dit gewoon snel en simpel doen. Wij hebben een uitgebreide uitleg geschreven over Changelly. Die kun je lezen via de link: Hoe werkt Changelly?