Cryptopia hack van 15 januari 2019 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Cryptopia hack van 15 januari 2019

Cryptopia beginners QTUM kopen

Op 15 januari 2019 maakte de exchange Cryptopia via Twitter bekend dat het slachtoffer is geworden van een hack. De exchange uit Nieuw-Zeeland staat sinds de hack in onderhoudsmodus. Dit zal zo blijven totdat de Nieuw-Zeelandse politie en de High Tech Crime Unit er naar hebben gekeken.

De aankondiging

De Tweet luidt in het Nederlands als volgt:

“Hi Cryptopians,

Onze excuses voor de vertraging om u op de hoogte te houden. Wij waarderen uw geduld. Gisteren, 14 januari 2019, liep de exchange een inbreuk op de beveiliging op, die resulteerde in aanzienlijke verliezen. Eenmaal geïdentificeerd door het personeel, werd de exchange in onderhoud gehouden terwijl we de schade bepaalden.

Medewerkers meldden zich vervolgens aan bij betrokken overheidsinstanties, waaronder de NZ Police en High Tech Crimes Unit, die gezamenlijk en actief de zaak onderzoeken als een groot misdrijf en ons bijstaan met advies. Totdat dit is uitgevoerd, blijft de Cryptopia exchange in onderhoudsmodus, zonder dat er handel mogelijk is. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk opgelost te krijgen en zullen u bij elke stap op de hoogte houden”.

Cryptopia hack vond al eerder plaatst

De exchange onthulde in de tweet dat de hack gisteren, 14 januari 2019, plaatsvond. Het platform had het publiek in eerste instantie via Twitter geïnformeerd dat het ongepland onderhoud betrof. Daarna gaf het verschillende laconieke updates, voordat zij bekend maakten dat het slachtoffer was geworden van een hack.

Autoriteiten

Volgens de tweet van vandaag heeft de exchange de hack gemeld bij overheidsinstanties en autoriteiten, waaronder de Nieuw-Zeelandse politie en de High Tech Crimes Unit. Zij hebben een onderzoek naar de zaak geopend en behandelen deze als een groot misdrijf.

Exit scam en sceptici

Nieuws over het incident is met bezorgdheid en enig scepticisme in de crypto-gemeenschap ontvangen. Veel mensen denken dat dit een exit scam is en dat Cryptopia er straks met alle fondsen van gebruikers vandoor gaat. Mensen plaatsen in tweets het nieuws over de hack tussen aanhalingstekens, omdat ze twijfelen of dit wel zo is. Wij houden het laatste nieuws over de hack bij Crypopia in de gaten.