Cryptopia benoemt curator | Community denkt aan exit scam - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Cryptopia benoemt curator | Community denkt aan exit scam

Cryptopia stopt

Cryptopia, de in Nieuw-Zeeland gevestigde cryptocurrency exchange, heeft een curator benoemt. Na de hack aan het begin van het jaar, waarbij crypto uit hot wallets van het bedrijf werd buitgemaakt, hebben zij de boel niet meer rendabel kunnen maken. Later hervatte Cryptopia kort nog alle handel, maar dit bleek voor korte tijd te zijn. Gisteren begonnen de eerste mensen uit de community zich zorgen te maken over Cryptopia, dat al meer dan 8 uur in onderhoud was.

Onderhoud en paniek

Op Reddit schreef een bezoeker al het volgende, vrij vertaald in het Nederlands:

Ik werd vanmorgen wakker om Cryptopia te controleren om te zien of er updates op de website waren over nieuwe handelsparen. Toen ik naar de hoofdsite van Cryptopia ging, stond er: “Do not Panic!

We zijn momenteel in onderhoud.

Bedankt voor uw geduld en onze excuses voor het ongemak. ”

Is er ergens een onofficieel (of misschien officieel) woord geweest over wat er is gebeurd? Ik kan niets vinden op Twitter of Discord.”

De laatste update op het Twitter-account van de exchange werd geplaatst op 26 april, toen deed de exchange melding over een onderhoud van 1 uur.

Curators benoemd

Vanochtend verscheen voor bezoekers op de homepagina van Cryptopia de volgende melding, vrij vertaald in het Nederlands:

“Persbericht

15/05/2019

David Ruscoe en Russell Moore van Grant Thornton, Nieuw-Zeeland, werden gisteren tot vereffenaars van Cryptopia benoemd

Ondanks de inspanningen van het management om de kosten te verlagen en het bedrijf rendabel te maken, werd besloten dat de benoeming van liquidators in het belang van klanten, personeel en andere belanghebbenden was.

De vereffenaars zijn gericht op het veiligstellen van de activa ten behoeve van alle belanghebbenden. Terwijl dit proces en onderzoeken plaatsvinden, wordt de handel op de beurs opgeschort.

“Gezien de ingewikkelde complexiteit verwachten we dat het onderzoek maanden in plaats van weken zal duren.”

De vereffenaars werken ook samen met onafhankelijke deskundigen en de relevante autoriteiten met betrekking tot de verplichtingen van het bedrijf.

Grant Thornton neemt de komende dagen contact op met alle klanten en leveranciers over de aanstelling.

Verdere vragen kunt u emailen via liquidation@cryptopia.co.nz

Commuinty ruikt onraad.. Cryptopia Exit Scam?

Binnen de community op onder andere Twitter uiten mensen hun zorgen, zoals je in de onderstaande afbeelding kan zien. Of dit de start is van een Cryptopia Exit Scam is te vroeg om te zeggen. Zodra wij hier meer nieuws over hebben, passen wij dit bericht aan.

Cryptopia exit scam