Cryptomarkt koelt af, flinke stijging voor de kleinere munten
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Cryptomarkt koelt af, flinke stijging voor de kleinere munten

Bitcoin crypto

Voor de altcoin-investeerders is 2023 goed begonnen, maar de cryptomarkt is aan het afkoelen. Dit is vooral te zien aan de top. Omdat het jaar zo goed begon zijn mensen bang dat de markt zich weer terugtrekt. Toch zien we een stijging in de totale marktkapitalisatie van crypto, namelijk 0,7 procent naar 1,09 biljoen dollar. Daarnaast zien we een verschuiving voor de aandacht naar de kleinere crypto-valuta.

Bitcoin

De Bitcoin (BTC) piekt regelmatig, maar verliest dan weer grip. De koers van de munt lijkt wat stabieler te worden en steeg onlangs richting 22.900 dollar. Wat gaat de Bitcoin doen de komende tijd? In ieder geval is de munt flink gestegen sinds het begin van dit jaar.

Ethereum

Na de test van 1.650 dollar heeft de Ethereum (ETH) wat meer moeite om op koers te blijven. Toch blijft de munt boven de 1.620 dollar staan. Binnenkort komt de grote update eraan. Wat gaat de munt daarna doen? Als er wordt gekeken naar de ETH-koers van begin dit jaar, zien we nog steeds een grote stijging.

Top 10 cryptomunten

Het blijft ook vrij stabiel in de top 10 van de cryptomunten. De koers van de Ripple (XRP) staat net boven de 0.425 dollar, maar schommelt constant. De Cardano (ADA) liet vorige week een klein dipje zien, maar komt er dan wel weer bovenop. De munt Polygon (MATIC) laat een mooie stijging zien en stijgt naar 1.02 dollar. Bij de Dogecoin (DOGE) gaat het iets al komt de munt gemiddeld op dezelfde koers uit. Het zijn spannende tijden voor deze munten.

Binance en Polkadot

De crypto-valuta Binance (BNB) en Polkadot (DOT) zijn op dit moment de sterkste munten. Beide schommelen, maar over het algemeen laten ze een lichte stijging zien. Zeker in vergelijking met de koers van begin dit jaar.

Dalende cryptomunten

Het zijn geen schokkende percentages wat betreft de daling van de cryptomunten in de top 100. Aptos (APT), Nexo (NEXO), Axie Infinity (AXS) en Ecash (XEC) zijn de munten die de grootste daling hebben laten zien. Dit varieert van vier tot zeven procent.

Stijgende cryptomunten

Naast de dalende cryptomunten, zijn er gelukkig ook groene cijfers. Zo zijn er stijgende koersen bij Fantom (FTM), Chiliz (CHZ), Quant (QNT), Bitdao (BIT) en Lido (LDO). Deze koersenstijgingen variëren tussen de zes en zeven procent. Deze crypto-valuta staan in de top 100.

Kijken we naar cryptomunten met een kleinere marktkapitalisatie, dan zien we opvallende stijgingen. Sommige munten, die in de top 200 staan, laten een koersstijging van meer dan tien procent zien. Icon (ICX) steeg zelfs met dertig procent in de laatste weken.

Ook in de top 300 van crypto-valuta zien we opmerkelijke koersstijgingen. Een handjevol cryptomunten stegen meer dan twintig procent. Keep network (KEEP) steeg zelfs met 67 procent naar plek 262.